Izdvojene vijestiNovosti

Započeo je I turnus Kampa HRS – a za dječake

Od 4. do 10. srpnja 2022. u Zadru su se okupili dječaci dva godišta, 2006./2007 i 2010./2011. te selekcija Hrvatske dječaka rođenih 2006. i mlađih

U Zadru su se od 4. do 10. srpnja okupili dječaci dva godišta,  2006./2007 i 2010./2011. te selekcija Hrvatske dječaka rođenih 2006. i mlađih. Veliki boj polaznika ovogodišnjeg Kampa HRS – a moći će osim u rukometnim obvezama uživati i u ljetnom ambijentu Borika i Puntamike uz pratnju stručnih trenera koji su raspoređeni u sedam radnih grupa prema predviđenom programu rada.

Treneri u I. turnusu kampa za dječake su Nino Marković, Branimir Kutnjak, Ljubo Vukić, Igor Marjanović, Ivan Tomičić, Tatjana Rašić i Davor Badurina.

Organizaciju kampa te stručni rad s formiranim grupama prema pripremljenom programu za 2022. godinu nadgledati će voditelj muškog dijela kampa Ivica Maraš. U organizaciji kampa također sudjeluju prof. Davor Lamza i Davor Bojić.

Zdravstvenu službu Kampa predvoditi će dr. Boris Peršić i fizioterapeut Antonio Jerković.

U okviru Kampa HRS – a temeljne odrednice su socijalna i društvena uključenost dječaka iz cijele Hrvatske, a treneri imaju u rukometnom planu i programu metodsku obradu prema dolje navedenim temama.

KAMP HRS – Osnovne teme / kroz metodiku učenja polaznici 2022.:

1) Pozicijski napad:

  • igra bez lopte, napad sa igračem više, suradnja sa linijskim igračima (krila i pivoti), polivalentnost šutiranja

2) Tranzicijski napad:

  • napad u 2 vala,  povećanje posjeda lopte kroz veći broj dodavanja (spriječiti brzopletu -neodgovornu igru i tehničke pogreške / anuliranje brze kontre i polukontre protivnika)
  • organizirani brzi centar i prostorno pozicioniranje nakon rotacija

3) Pozicijska obrana:

  • pozicioniranje u odnosu na loptu, pivota i napadača kojeg čuvam, duboka/proaktivna 6-0 zona / zatvoreni sustav pomaganja koji će pomoći u sprječavanju ofanzivne igre 1-1
  • elastičnost u obrambenoj formaciji / zatvaranje protivničkih kretnji i brzog protoka lopte

Ovogodišnji Kamp pojačan je i za tradicionalni  dolazak dječaka iz Ljubuškog i Mostara, nekolicina dolazi iz inozemnih klubova, a svi su željni rada i novih znanja i nadmetanja sa vršnjacima iz brojnih hrvatskih klubova.

Želimo im ugodan boravak u kampu uz puno rukometa, kupanja i novih prijateljstava.

Vezane vijesti

Back to top button