Novosti

Održano okupljanje rukometašica 2008./09. godišta Istarske županije

U Sportskom centru Franko Mileta u Labinu održano je okupljanje mladih rukometašica Istarske županije. Na okupljanu je sudjelovala 21 rukometašica, a trening je vodio stručni suradnik HRS-a Diego Datos uz trenere Renisa Zornadu i Larisa Mujkića.

U dva sata, koliko je trajalo ovo okupljanje, djevojke su s trenerima prošle kroz vježbe stabilizacije, individualno i u paru, zatim i kroz školu trčanja bez lopte i s loptom te u mjestu i u kretanju. Te su vježbe odradile u paru i u trojkama, kao i vježbe s loptom u mjestu i kretanju.

Glavni dio okupljanja bio je podijeljen u dva dijela. U prvom je dijelu odrađena kompletna metodika ubadanja od i prema lopti te su treneri s mladim rukometašicama uvježbavali križanja. Zatim su napravljene obrambene vježbe uz naglasak na dijagonalni stav, kretanje, zakonitosti te razlike između obrane 5:1 i 3:2:1. U drugom su dijelu treneri s djevojkama na okupljanju prošli kroz metodiku i izvođenje šuta na gol s tla (bolja i slabija noga, iz trka, razne visine šuta), ubadanja, jednoručno hvatanje i dodavanja sa slabijom i dominantnom rukom. Na kraju glavnog dijela okupljanja igralo se na dva gola. Okupljanje je završeno istezanjem, individualnim i u paru.

Popis prisutnih igračica:

1.Enya KovačevićRudar
2.Lena ZagorecRudar
3.Sumejja MešanBuzet
4.Vanesa AndročecUmag
5.Sara CalcinaUmag
6.Ivona GrižančićBuzet
7.Eva RupenaBuzet
8.Nina TirelloBuzet
9.Vita VidaliRudar
10.Ria GoboRudar
11.Mia FaragunaRudar
12.Maris NačinovićRudar
13.Marika BudankoRudar
14.Mila BatičićRudar
15.Lana BlaškovićRudar
16.Nina ŠverkoRudar
17.Kijara FlegoBuzet
18.Natali RatošaBuzet
19.Marija GržinićBuzet
20.Maja ŠpoljarUmag
21.Maja BeganovićRudar

Vezane vijesti

Back to top button