Novosti

Munjevit rast “Vrtka”, razvojnog projekta EHF – a & HRS – a u Hrvatskoj

Početkom 2020. godine, Europska rukometna federacija (EHF) lansirala je svoj strateški plan za razvoj rukometa u cijeloj Europi pod nazivom: “Sedam igrača za budućnost – Europski rukometni Master plan“. Glavni plan identificirao je sedam razina na koje se treba usredotočiti kako bi se postigli ciljevi, a Hrvatska se službeno pridružila projektu Master plana 2022. godine, s usmjerenjem prema razvoju mini rukometa i rukometa u vrtićima – Vrtko. U rekordnom roku, ovaj razvojni projekt koji vodi dr. sc. Lidija Bojić – Ćaćić, izazvao je ogroman interes javnosti na području Hrvatske, ali i šire, što potvrđuje izniman trud, želju, predanost i uspjeh uključene radne skupine.

Više od 500 djece u dobi od četiri do šest godina, uvedeno je u vrtićki rukomet u partnerstvu EHF – a, HRS – a, klubova i vrtića u šest gradova, a održani su i preliminarni sastanci za drugu godinu projekta Master plana s još 30 gradova i klubova. Mini rukomet na bazi nastavnog plana i programa uveden je u 10 osnovnih škola. U vrtićkom rukometu pak, educirano je 186 učitelja.

“Rukomet je prvi sport u Hrvatskoj koji je s razine nacionalnog Saveza pokrenuo animacijske aktivnosti u vrtićima. Na ovaj način će svi polaznici vrtićkog rukometa moći, kada krenu u osnovnu školu i u prvi razred, nastaviti se baviti mini rukometom i dugoročno ostati u rukometu. Cilj je stvoriti što veći broj djece koja ne samo da treniraju i igraju rukomet, već su redoviti posjetitelji rukometnih utakmica sa svojim roditeljima, prate igrače kada izađu na igralište, pomažu u organizaciji utakmica, ljubitelji su rukometa i slično”, istaknula je između ostaloga u intervjuu za EHF, voditeljica projekta dr. sc. Bojić – Ćaćić.

Cjelokupan intervju s našom svestranom, uspješnom i priznatom eksperticom u svijetu europskog i svjetskog rukometa, dr.sc. Lidijom Bojić – Ćaćić te planove za nadolazeće faze realizacije projekta pročitajte na stranici EHF – a.

Vezane vijesti

Back to top button