Rudar ispao iz Premijer lige

0
64

Sedmo kolo Lige za ostanak donijelo je ispadanje Rudara iz Premijer lige, dok će se o drugom klubu za drugu ligu odlučivati u posljednja tri kola.

Labinski Rudan nije propustio priliku osvojit bodove koji mu produžavaju nadu u ostanak. Krenuli su silovito, od 3:0 preko 5:1 pa sve do 10:6 u desetoj minuti. Tri pogotka razlike bilo je na predahu, a ta je prednost u nastavku malo po malo rasla do konačnih 31:24. Petar Puljić i Fran Mileta zabili su 18 pogodaka, dok je kod gostiju šest pogodaka postigao Matija Štajnkler. Domaći vratari imali su 13 obrana, dok su gostujući samo šest. Rudan je tako dobio nadu u mogući spas jer sa 17 bodova više nije daleko od ostatka lige, a do kraja ga čekaju još dva gostovanja.

Zamet je s druge strane ostvario iznimno vrijednu pobjedu protiv Sesveta. S dva boda osigurao je barem na 24 sata vodeću poziciju u Ligi za ostanak jer Varaždin i Gorica igraju dan kasnije iako je puno važnije od toga osiguranje ostanaka. U prvih 30. minuta ni jedna momčad nije uspjela stvoriti veću prednost od jednog pogotka. Tek u 47. minuti Riječani bježe na +2 (24:22) pa onda u 50. minuti ostvaruju rezultat od 27:23. Filip Glavaš je s osam pogodaka najbolji u domaćim redovima, dok je Matija Starčević postigao osam. Kod gostiju je pak prvi strijelac Darko Mršić sa sedam pogodaka.

LIGA ZA OSTANAK – 7. KOLO:
RUDAN LABIN – RAUDAR 31:24
ZAMET – SESVETE 33:29
5. svibnja 2019. 18:00 sati VARAŽDIN – GORICA