Unatoč boljem izdanju kadetkinje poražene od Njemačke u drugoj prijateljskoj utakmici

63

Hrvatske kadetkinje u Ivanić-Gradu odigrale su uzvratnu utakmicu protiv vršnjakinja iz Njemačke, a i ovog puta bolje su bile gošće. Unatoč porazima, izbornica Snježana Petika vidjela je na koga može računati s obzirom na to da je priliku na ovom okupljanju i na utakmicama dobilo i par novih lica u reprezentaciji, pojedinke koje su se istaknule na završnici Prvenstva Hrvatske. Hrvatske kadetkinje ovog ljeta čeka Europsko prvenstvo u Slovačkoj na kojem se nalaze u skupini B zajedno s Danskom, Crnom Gorom i Mađarskom.

Utakmicu su Hrvatice dobro otvorile i preko Ane Malec i Tene Petike povele 2:0, a potom je bilo i 3:1. Do prvog gola Njemačke stiže tek u četvrtoj minuti susreta, ali ubrzo su izjednačile Njemice nakon što Lena Hausherr pogađa za 3:3. Iako je Petika preko sedmerca vratila Hrvatskoj vodstvo (5:4), gostujuće igračice su pojačale tempo, učvrstile obranu i serijom zgoditaka sredinom prvog dijela utakmice pobjegle na +4 (10:6). Izabranice Snježane Petike nisu se predale i nastavile su se boriti. Uz golove Elene Popović približile su se protivnicama, a pred kraj poluvremena golom Malec ulovile su Njemice i izjednačile na 12:12. Ipak na odmor je Njemačka otišla s golom više nakon što hrvatsku mrežu ponovno trese Hausherr.

U nastavku susreta Hrvatska je držala priključak s Njemačkom, čak i nanovo preuzela vodstvo nad Njemačkom. No, stalo je nakon 45. minute i Njemačka je kaznila pad koncentracije i previše promašenih zicera. Tako su gostujuće igračice nakon 50. minute lagano gradile svoje vodstvo da bi u 52. minuti otišle na +6 (25:19) nakon dva uzastopna pogotka Mariel Wulf. Odnos snaga na terenu nije se previše mijenjao tek je pred kraj susreta Nikolina Laco smanjila na 22:27, a na kraju je Njemačka slavila 27:23.

U redovima Hrvatske istaknule su se Ana Malec i Lea Franušić svaka s po četiri gola dok su po njih tri upisale Lana Jarak, Tena Petika i Elena Popović. Katarina Borac upisala je 16 obrana. Kod Njemačke najbolja bila je Mariel Wulf s pet zgoditaka, a Selina Margull i Julia Weise zabile su svaka po tri gola.

Prijateljska utakmica, kadetkinje:

Hrvatska – Njemačka 23:27 (12:13)

Hrvatska: Đuvelek, Marinović, Borac; Petričević, Nushi, Miholić, Malec 4, Jarak 3, Gilinger, Sablić, Petika 3, Laco 1, Franušić 4, Guskić 2, Bošnjak 2, Popović 3, Jeršek 1
Izbornica: Snježana Petika

Njemačka: Zenner, Waldenmeier; Margull 3, Golla 1, Kriese 1, Kockel 1, Weise 3, Uhlmann 2, Neubrander 1, Mühlner 2, Waldenmeier, Bleckmann 1, Kunert 1, Hausherr 2, Wulf 5, Fege 1, Scheib 3
Izbornik: Maik Nowak

 

 

Prethodni članakZagreb u uzvratu izgubio od Veszprema i oprostio se od Lige prvaka
Sljedeći članakGorica slavljem nad Dubravom osigurala Ligu za prvaka, Rudaru derbi začelja