Završnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2004. i mlađe – 2. dan

337

RK Čakovec – RK Ribola Kaštela 13:9 (5:3)

Rukometaši Čakovca lako su se obračunali s momčadi Ribole Kaštele. Kroz prvih 15 minuta palo je malo pogodaka, no Čakovec je imao inicijativu od samog početka kada su otvorili s 3:1. Jednom je samo Ribola na početku drugog poluvremena stigla na minus jedan, ali to je kratko trajalo. Čakovec je brzo podigao prednost na 9:5 i čuvao ju do kraja. Jura Egon Juranić postigao je šest pogodaka za Čakovec, dok je tri za Ribolu upisao Damjan Granić.
Statistika

RK Koprivnica Hangar 18 – RK Arbanasi 14:9 (7:2)

Mladi Koprivničanci vrlo su dobro otvorili susret trećeg kola skupine A i nakon početnih 2:0 pa 2:1, učvrstili obranu  i u napadu napravili seriju 4-0 za +5. U drugom dijelu probudili su se igrači Arbanasa i smanjili na minus tri (6:9), ali nije bilo snage za više od toga. Koprivnica je u posljednjih pet minuta imala četiri pogotka prednosti i to je zadržala sve do posljednjeg sučeva zvižduka. Vjekoslav Evačić i Mišel Jadan bii su najbolji kod Koprivnice svaki s po tri gola, dok je kod Arbanasa najefikasniji bio Marino Vukić s četiri.
Statistika

RK Bjelovar – ŠR Metković 22:16 (14:7)

Nakon jučerašnje uvjerljive pobjede protiv Feniksa, Bjelovar je drugog dana natjecanja upisao još jednu laku pobjedu. U trećem kolu igrali su protiv Metkovića koji se u igri držao samo prvih nekoliko minuta nakon čega se Bjelovar krenuo odvajati pa su do poluvremena već vodili s +7. Drugo poluvrijeme igralo se gol za gol pa je time Bjelovar održao vodstvo koje su stekli u prvom poluvremenu najviše zahvaljujući raspoloženom Filipu Saraji koji je zabio ukupno sedam pogodaka i Vedranu Deliću koji je dodao šest. Po četiri su kod Metkovića zabili Dario Zloić i Ivan Mateljak.
Statistika

GRK Varaždin 1930 – RK Solin 8:18 (4:7)

Krenulo je podjednako, a onda je Solin pojačao tempo. Varaždinci nisu mogli posložiti napad i to je Solin kaznio s dva gola Luke Radovanovića za +3. U drugi dio utakmice ekspresno ulazi Solin s pet uzastopnih pogodaka za 12:4 u 20. minuti. Varaždin više nije dodatno zaprijetio pa su momci iz Solina stigli do prve pobjede u skupini. Kod Varaždina je najviše zabio Luka Hlevnjak (3), dok je kod Solina najefikasniji bio Luka Radovanović sa sedam pogodaka.
Statistika

RK Osijek – RK PPD Zagreb 10:14 (4:7)

Treću pobjedu upisali su mladi igrači PPD Zagreba. U trećem kolu igrali su protiv Osijeka koji im nije mogao parirati raspoloženim Zagrebašima koji su utakmicu otvorili sa 6:1. Takav rezultat uvelike je utjecao na ostatak utakmice. Osječani nikako nisu uspjeli sustići zaostatak, a Zagreb je kroz drugo poluvrijeme održavao ono što je stekao u prvih 15 minuta. U 26. minuti Osječani su smanjili na 11:8, no više od toga nije išlo i Zagreb je došao do nova dva boda. Petar Janev i Tin Baković bili su najbolji strijelci Zagreba s četiri pogotka. Domagoj Babić predvodio je Osijek s pet.
Statistika

RK Valpovka – MRK Dugo Selo 22:14 (11:10)

Novo kolo skupina A donijelo je borbu između prve dvije momčadi na tablici. Cijelo prvo poluvrijeme igralo se vrlo borbeno i u egalu. Prva do odvajanja stiže Valpovka nakon golova Ante Kune i Luke Vukelića (6:4). Dugo Selo je pritiskalo i pokušalo sustići, a do isteka 15 minute Tiana Boroveca i Darona Pompera stigli su na minus jedan. Valpovka je odlučno krenula u drugi dio utakmice i serijom 3-0 postavila 14:10. Momci iz Slavonije tu su prednost i povećali pa su u posljednjih pet minuta utakmice ušli s +6 da bi na kraju slavili 22:14. Valpovku je do slavlja vodio Luka Vukelić sa sedam pogodaka, dok je kod Dugog Sela najefikasniji bio Daron Pomper s pet postignutih golova.

RK Feniks – RK Rugvica 15:21 (7:11)

Bolje su otvorili utakmicu rukometaši osječkog Feniksa, ali na pogon Nikole Ivankovića Rugvica okreće rezultat i s pet uzastopnih pogodaka dolazi do 6:2. Do kraja poluvremena Feniks nije uspio niti zaprijetiti vodstvu Rugvice. Niti u nastavku Feniks nije mogao parirati Rugvici pa je njihova prednost četiri narasla na +6. Kod Rugvice je svakako prvo ime bio Ivanković s čak deset pogodaka, dok je Eugen Kuzma u redovima Feniksa bio najefikasniji sa sedam.
Statistika

RK Nexe – RK Maksimir Pastela 11:25 (6:15)

Josip Kolarić početkom susreta držao je Nexe u igri i sa svoja četiri gola bio u egalu pa priključku (3:3, 4:6). A onda je Maksimir Pastela preokrenula, vrlo dobro posložila napade, dok je u obrani namučila protivnika i stvorila seriju 5-0 preko Svena Majdaka (11:4) i time riješila susret. U drugom dijelu gradili su svoju prednost i na kraju slavili nad Našičanima 25:11. Ivan Čulo s osam i Sven Majdak sa sedam pogodaka bili su najefikansiji kod Maksimir Pastele, dok se kod Nexea istaknuo Josip Kolarić sa sedam postignutih pogodaka.
Statistika

MRK Buje 53 – RK Čakovec 7:15 (3:5)

Uvjerljivu pobjedu upisao je Čakovec protiv Buja u 4. kolu skupine C. Iako je u prvom poluvremenu bilo malo pogodaka, a rezultat poprilično tijesan ipak su Čakovčani otišli na odmor s prednošću. U nastavku su još bolje i lepršavije zaigrali rukometaši Čakovca, dok su Buje puno griješile te imale dosta isključenja. Na kraju je Čakovec upisao visoku pobjedu od osam pogodaka u kojoj je najbolji strijelac bio Hugo Mađarić s četiri postignuta pogotka, a dva je za Buje upisao Moris Manzin Radizlović.
Statistika

RK Gospić – RK Koprivnica Hangar 18 13:15 (8:6)

Mladi rukometaši Gospića mnogo su koncentriranije ušli u susret i lako stizali do golova. Povezali su seriju 5-0 i sredinom prvog dijela pobjegli na +4 (6:2). Pred kraj poluvremena Koprivnica je pojačala tempo i uspjela preko Dine Veha i Nike Kovačića stići na samo dva gola zaostatka (6:8). Nastavilo se to izdanje Koprivničanaca i u uvodnim minutama drugog dijela pa su u 18. minuti izjednačili (8:8). Četiri minute kasnije preokrenuli su rezultat i poveli 13:10. Gospić je sustizao i napadao, ali su ga tehničke greške koštale vraćanje igre u egal. Koprivnicu su do slavlja vodili Mišel Jadan i Vjekoslav Evačić s pet, odnosno četiri gola, dok su kod Gospića najbolji bili Josip Klobučar i Nikola Kovačević svaki s po četiri pogotka.
Statistika

RK Trsat – RK Bjelovar 18:16 (10:5)

Trsat je iznenadio Bjelovar svojom agresivnom obranom, skoro pa pressingom na cijeloj svojoj polovini terena. Takva obrana stvarala je probleme Bjelovarčanima koji su gubili lopte i time omogućili Trsatu da povede s 3:0. Međutim, niti nakon time-outa koji je zvao trener Bjelovara nisu se uspjeli posložiti pa je Trsat pobjegao na 7:2 i s prednošću od pet pogodaka otišao na poluvrijeme. Vidljivo su bolje zaigrali rukometaši iz Bjelovara u nastavku, no Trsat je igrao koliko im je trebalo da sačuvaju svoju prednost. Međutim, dvije minute do kraja Bjelovarčani su smanjili na 17:15. No, do kraja nisu uspjeli doći do preokreta i bodovi su otišli Trsatu kojeg je predvodio Lovro Randić sa sedam pogodaka. Kod Bjelovara se istaknuo Mihovil Kozić koji se u strijelce upisao pet puta.
Statistika

RK Poreč – GRK Varaždin 1930 18:10 (9:5)

Porečani su susret otvorili s tri uzastopna gola, ali Varaždin je zahvaljujući Luki Hlevnjaku uspio sredinom prvog dijela utakmice izjednačiti na 4:4. I tu je stalo. Poreč je igrao vrlo pokretljivo u obrani, a napad je to nagrađivao lakim golovima. Stvorili su novu seriju 5-0 i do odlaska na predah imali +4. Dominacija Poreča se nastavila i početkom drugog dijela (12:5), ali je Varaždin prekinuo svoj crni niz i vlastitom serijom 3-0 smanjio zaostatak na 8:12. Situacija se ponovno okrenula i Poreč je zabio nova tri za 15:8 i to je bilo to. Na kraju je Poreč slavio 18:10. Najefikasniji kod Poreča bio je Benjamin Terzić sa šest postignutih pogodaka, a Luka Kelemen i Patrik Brezovec zabili su svaki po četiri za Varaždin.
Statistika

RK Valpovka – RK Arbanasi 15:11 (9:4)

Za potvrdu prvog mjesta u skupni A Valpovka je pobijedila momčad Arbanasa iz Zadra. Odmah su suvereno krenuli u utakmicu mladi igrači iz Valpova. S dvije serije po četiri pogotka doveli su se u vodstvo od 8:2. Već tu je bilo jasno da će momčad iz Slavonije nadjačati onu dalmatinsku. Arbanasi su bolje igrali u nastavku i smanjili su zaostatak, no čak ni pobjeda u drugom poluvremenu od (7:6) nije im omogućila da dođu do preokreta. David Sorgho bio je najefikasniji s pet pogodaka, a za Arbanase su po tri postigli Erik Fratucanov i Matija Matić.
Statistika

RK Osijek – RK Ribola Kaštela 14:11 (6:5)

U gotovo jednakom ritmu krenule su obje momčadi, a do prvog dužeg vodstva stigao je Osijek (3:2). No, Ribola Kaštela je ubrzo izjednačila i preko Duje Mihanovića preuzela prednost (4:3). Do kraja poluvremena igralo se gol za gol, a na predah s prednošću ipak odlaze mladi Osječani. Nastavak susreta uvjerljivo otvara Osijek te serijom 3-0 postavlja 9:5. Nakon toga momci iz Kaštela više se nisu vratili su susret i Osijek je stigao do prvog slavlja u skupini C. Šimun Barišić s četiri gola bio je najbolji kod Osijeka, a kod Ribole Duje Jurić s istim brojem golova.
Statistika

RK Nexe – RK Solin 13:15 (6:7)

Neizvjesno je bilo kroz prvo poluvrijeme u utakmici skupine B između Nexea i Solina. Igralo se uglavnom gol za gol iako se Solin dva puta odvojio na +2 što mi je donijelo minimalnu prednost na poluvremenu. Međutim, Solinjani nastavak otvaraju s tri uzastopna pogotka što je odredilo tijek susreta budući da Nexe više nije uspio izjednačiti. Marko Punda i Luka Radovanović s po četiri pogotka bili su najraspucaniji u momčadi Solina. Josip Kolarić i Andro Puhanić u strijelce su se kod Nexea upisali po tri puta.
Statistika

RK Feniks – RK Metković ŠR 7:11 (4:6)

Cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, a da se na odmor ne otiđe pri poravnatom rezultatu pobrinuo se Metković koji je s dva gola Daria Zloića postavio 6:4. U nastavku susreta Metković je nastavio s dobrom igrom, dok je Feniks radio previše tehničkih grešaka. Metkovci su pobjegli na +5 i to držali gotovo do samog kraja susreta. Metković su do slavlja vodili Luka Komazin i Dario Zloić svaki s po tri pogotka, dok je kod Feniksa najefikasniji bio Matko Vastl s tri gola.
Statistika

MRK Dugo Selo – RK Koprivnica Hangar 18 23:18 (11:9)

S gotovo identičnim rezultatom u dva poluvremena Dugo Selo je pobijedilo Koprivnicu i osiguralo drugo mjesto u skupini A. Prvih 15 minuta utakmica je uglavnom bila u egalu, ali Dugo Selo je ipak uspjelo prvo doći do dva pogotka prednosti (6:4) i na kraju s tom istom razlikom otići na odmor između dva poluvremena. S dva brza gola koja je postigao Tian Borovec Dugo Selo bježi na 13:9, a ta četiri gola razlike Koprivnica do kraja nije uspjela sustići. Borovec je sveukupno postigao osam pogodaka u utakmici. Pet je kod Koprivnice na svoj konto upisao Mišel Jadan.

Statistika

RK PPD Zagreb – RK Čakovec 20:14 (12:7)

U borbi za prvu poziciju u skupini C snage su odmjerili  PPD Zagreb i Čakovec. Zagrebaši su dobro otvorili utakmicu i već na početku pobjegli na +3 (4:1), a unatoč svim naporima Čakovca,  održavali su stečenu prednost i do kraja prvog dijela povećali ju na +5. U nastavku susreta  Čakovec je prvo smanjio zaostatak (9:12), ali Zagreb je povezao seriju 3-0  za 15:9 i riješio susret. Petar Janev i Mislav Šoljić svaki s po pet pogodaka bili su najbolji kod Zagreba, dok je kod Čakovca najefikasniji bio Jura Egon Juranić s četiri pogotka.
Statistika

RK Maksimir Pastela – GRK Varaždin 1930 22:9 (13:6)

Dominantno je Maksimir Pastela završila natjecanje u skupini B i osvojila prvo mjesto. U pola sata igre Varaždinci su im zabili samo devet pogodaka, od čega tri u drugom poluvremenu. Pastela je jednostavno od samog početka utakmice bila bolja ekipa na terenu i nije dopustila Varaždinu da im se u jednom trenutku približi i ugrozi vodstvo. U drugom poluvremenu su lakim pogocima igrači Pastele samo povećavali svoju razliku i na kraju slavili s +13. Osam pogodaka u redovima Maksimir Pastele postigao je Ivan Čulo, dok je s tri najbolji strijelac Varaždina bio Ivano Pešut.
Statistika

RK Rugvica – RK Bjelovar 19:23 (11:10)

Odličan start utakmice imala je Rugvica i u prvih deset minuta napravila nekoliko serija pogodaka i ostavila Bjelovar na minus četiri (2:6, 4:8). Bjelovarčani su pojačali tempo pred kraj prvog dijela, iskoristili su protivničke greške i smanjili zaostatak na minus jedan. Potpuno vraćanje Bjelovara u igru dogodilo se u drugom poluvremenu kada je preko Mihovila Kozića izjednačio na 15:15. Dodatno se odvojio Bjelovar posloženim napadom i u 25. minuti imao +2. Na kraju je uspio slaviti sa šest pogodaka Mihovila Kozića, dok je kod Rugvice Nikolina Ivanković zabio njih deset.
Statistika

RK Arbanasi – RK Gospić 17:15 (8:7)

Zanimljivo je bilo u prvom poluvremenu utakmice između Arbanasa i Gospića koji su se borili za četvrto mjesto u skupini A. Gospić je bolje otvorio i poveo s 4:1, ali Arbanasi su im cijelo vrijeme puhali za vratom i stigli prvo do izjednačenja, a zatim i do vodstva preko Ante Miškovića. Međutim, na samom kraju poluvremena Josip Klobučar izjednačuje na 7:7. U nastavku se igralo gol za sve do posljednjih nekoliko minuta kada su ponovo preko Miškovića Arbanasi poveli s +2 (16:14) što im je otvorilo put k prvoj pobjedi na turniru. Val Mandić ponovo je bio najbolji strijelac zadarskog kluba s pet pogodaka, a sedam je na svoj konto upisao Nikola Kovačević iz Gospića.
Statistika

RK Ribola Kaštela – RK Buje 53 15:12 (7:4)

Nakon početnih 2:0 Buja, Ribola Kaštela je ubrzala tempo i stvorila seriju 5-0 i pobjegla na 6:3. Buje su smanjile samo za jedan gol. I nastavak susreta su momci iz Kaštela bolje otvorili pa otišli na +4. Duje Jurić održavao je vodstvo Ribole u drugom dijelu utakmice i u deset minuta nastavka zabio pet pogodaka pa se tako i u posljednjih pet minuta ušlo s +4 Dalmatinaca (12:8) te se ta razlika zadržala do kraja utakmice. Ribola Kaštelu je do slavlja vodio Vito Marinčić s osam pogodaka, a kod Buja najbolji je bio Gabrijel Matanović s pet zgoditaka.
Statistika

RK Solin – RK Poreč 10:5 (6:3)

Zahvaljujući dobrom otvaranju utakmice rukometaši Solina došli do pobjede nad Porečom i osvojili drugo mjesto u skupini B. Motor koji ih je gurao u prvom dijelu bio je Luka Radovanović čijim su pogocima došli do prednosti od 4:1. Prednost od tri pogotka imali su i na poluvremenu, dok su u nastavku to dodatno povećali i došli do sigurne pobjede koja im je u ovom izravnom okršaju omogućila plasman na drugo mjesto u skupini. Radovanović i Jure Gilić su s po četiri pogotka bili najbolji strijelce Solina. Po dva su za Poreč zabili Petar Brkić i Benjamin Terzić.
Statistika

RK Metković ŠR – RK Trsat 14:17 (11:6)

Bilo ja to borba za treće mjesto u skupini, a susret  je bolje otvorio Metković koji je zabio četiri uzastopna pogotka. Trsat se teško nosio s postavljenom obranom, a Metkovci su nizali golove i na predah otišli s +5. Trast je razbuđen stigao u drugi dio susreta, pojačao je obranu i u samo tri minute nastavka stigao na minus jedan (12:13). Obrana je dodatno namučila Metković koji nije mogao pronaći put do mreže, a Trsat je uspješno preko Stjepana Babića preokrenuo i otišao na +2 tri minute prije kraja i to zadržao. Najefikasniji bio je Lovro Randić s pet pogodaka, a kdo Metkovića su se istaknuli Luka Komazin i Mihael Ujdur svaki s po tri gola
Statistika

 

Prethodni članakObjavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.
Sljedeći članakNaknadno pozvani Ravnić, Tominec i Jotić