Završnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2004. i mlađe – 3. dan

297

Osmina finala

RK Bjelovar – RK Osijek 19:16 (8:8)

Nakon početne izjednačenosti Osječani su zaigrali bolje i prvi se odvojili na 7:4. Tom je prethodila serija od četiri pogotka Osijeka kojom su s minus jedan (4:3) došli a +3 (7:4). Međutim, serijom od tri pogotka na kraju poluvremena Bjelovar uspijeva izjednačiti pa se na odmor odlazi s 8:8. Igru s kraja poluvremena prenijeli su Bjelovarčani i u nastavak te s četiri vezana gola odlaze na 12:8. Osječani su se bili približili na dva pogotka zaostatka, ali nisu uspjeli napraviti više pa je Bjelovar izborio četvrtfinale protiv Maksimir Pastele. Kod Bjelovara su po pet pogodaka postigli Mihovil Kozić i Filip Saraja, a jedan takav učinak u redovima Osijeka imali su Domagoj Babić i Lovro Tašić.
Statistika

RK Solin – RK Koprivnica Hangar 18 19:15 (6:7)

Jutro u Stella Marisu otvorila je borba za prolazak u četvrtfinale natjecanja. U utakmicu je bolje ušla Koprivnica koja je postavila 5:1. Solin se ubrzo probudio i zabio tri uzastopna pogotka te tako stigao na minus jedan (4:5). Ta se razlika zadržala do kraja prvog dijela, a u nastavku susreta je Solin uspio i preokrenuti preko Marka Punđe. Do 22. minute Solin je imao +3. Do kraja nije došlo do promjena pa su rukometaši Solina prošli u četvrtfinale u kojem će zaigrati protiv Trsata. Marko Punda i Jure Gilić svaki s po šest pogodaka vodili su Solin do slavlja, a Vjekoslav Evačić je zabio osam za Koprivnicu.
Statistika

RK Čakovec – RK Rugvica 13:14 (6:9)

Odličnu utakmicu odigrali su Čakovec i Rugvica za plasman u četvrtfinale protiv Valpovke. Iako su gotovo cijelu utakmicu vodili, rukometaši Rugvice na kraju su si zakomplicirali kraju utakmice. Vodstvo je Rugvica imala do 27. minute kada je Luka Tkalčec zabio za 12:12 pa se pobjednik tražio u zadnjem napadu. Tamo su nakon time-outa gotovo sa sirenom igrači Rugvice odigrali cepelin s krila na sredinu gdje je precizno loptu u gol pospremio Nikola Ivanković za pobjedu svoje momčadi. Ivanković je bio i najbolji strijelac Rugvice s pet pogodaka, dok je jedan više u redovima Čakovca postigao Jura Egon Juranić.
Statistika

MRK Dugo Selo – RK Poreč (10:8)

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol u borbi za plasman u četvrtfinale završnice, a do prvog većeg odvajanja stiglo se nakon desete minute kada Tian Borovec i Vito Barić odvode Dugo Selo na +2. Poreč je uspio smanjiti zaostatak, ali u posljednjim trenucima prvog dijela Dugoselci osiguravaju dva pogotka prednosti. U nastavku susreta Porečani su povezali dva loša napada, ali protivnici to nisu iskoristili za dodatno odvajanje. U 22. minuti Poreč je uspio ukrasti loptu i s dva uzastopna gola stigao na minus jedan, a potom preko Petra Brkića i poravnao na 14:14. Velika je borba vladala na terenu, a u napetoj situaciji bolje se snašlo Dugo Selo koje je stvorilo seriju 3-0 i u posljednje tri minute ušlo s a 17:14. Na kraju su slavili s 19:15. Dugo Selo je do četvrtfinala vodio Vito Barić sa šest pogodaka, dok je kod Poreča Petar Brkić zabio njih sedam.
Statistika

Razigravanje za plasman:

ŠR Metković – RK Buje 53 13:16 (4:5)

Nakon što je prvo poluvrijeme bilo izjednačeno, rukometaši Buja u posljednjih pet minuta utakmice prelomili su rezultat na svoju stranu i upisali pobjedu koja im je omogućila razigravanje za plasman od 13. do 16. mjesta. Nakon prvog poluvremena Buje su imale samo pogodak prednosti, no u prvim minutama nastavka postižu dva vezana pogotka i odlaze a +3. U zadnjih pet minuta utakmice ušli su čak +5 nakon što su postigli tri uzastopna pogotka na 14:9. Međutim, rukometaši Metkovića nisu se predali do samog kraja pa su u 28. minuti manjili na 14:12, ali Bujci su ponovo pobjegli na +4 i definitivno odlučili pobjednika. Lorenzo Balanzin bio je najbolji kod Buja s pet pogodaka, a s četiri je Metković predvodio Luka Komazin.
Statistika

RK Nexe – RK Gospić 30:29 (19:19, 9:7)

U razigravanje od 13. do 16. mjesta rukometaši Gospića su uspavano ušli i Nexe je vrlo brzo ima 5:1. Gospić se probudio pred kraj prvog dijela utakmice i uspio smanjiti zaostatak na minus dva. Nakon ponovno boljeg starta drugog dijela Nexea kojeg je nosio Josip Kolarić (14:11), ponovno je Gospić pojačao i u posljednjih pet minuta utakmice stigao na minus jedan (17:18). Nexe je nanizao greške, a Gospić to najbolje iskorištava i preuzima vodstvo golom Ivana Starčevića (19:18). Izjednačio je Tin Orešković na 19:19 i donio sedmerce. U raspucavaju sedmeraca, koji su došli do četvrte serije, uspješniji je bio Nexe s ukupno 11:10 pa je tako konačno bilo 30:29.
Statistika

RK Ribola Kaštela – RK Feniks 11:18 (7:9)

Bez problema je osječki Feniks došao do pobjede nad Ribolom Kaštelom. Otvorio je Feniks s 3:1 i tu prednost od dva pogotka čuvali su do kraja poluvremena. Izvrsnim početkom drugog poluvremena kada su postigli četiri uzastopna pogotka igrači Feniksa poveli su sa 13:7 i time si osigurali pobjedu u ovom susretu. Najbolji strijelci Feniksa bili su Matko Vastl sa šest i Petar Vučković s pet pogodaka. Vito Marinčić koji se u strijelce upisao četiri puta.
Statistika

RK Arbanasi – GRK Varaždin 1930 18:16 (9:8)

Utakmica je bila vrlo uzbudljiva, a Arbanasi su cijelo vrijeme imali gol prednosti zahvaljujući vrlo raspoloženom Valu Mandiću koji je svaki pokušaj realizirao. Na odmor se otišlo s 9:8, a prvo poluvrijeme se jednostavno preslikalo u drugo poluvrijeme u kojem je Mandić zabio za Arbanase devet golova, a Varaždin ih je postigao osam pa je tako po posljednjem sučevu zvižduku bilo 18:16. Spomenuti Mandić ukupno je postigao 13 golova, a kod Varaždina je najefikasniji bio Luka Hlevnjak sa šest.
Statistika

Četvrtfinale

RK Valpovka – RK Rugvica 15:14 (7:10)

Valpovka je zabila prvi gol u utakmici, ali Nikola Ivanković sa svoja tri gola donosi Rugvici prednost. Ta serija Ivankovića odredila je tijek prvog poluvremena. Valpovka se silno trudila sustići, ali Ivankovič i Marin Jelčić bili su neumoljivi. Pred kraj poluvremena Rugvica je povela s +4, ali na odmor su ipal otišli s rezultatom 10:7. No, u drugom poluvremenu drugačija slika. Valpovka je ubacila u brzinu više i preko Ante Kune i Karla Kolara stigla do izjednačenja. Do samog kraja igralo se gol za gol, no spretniji spretniji su ipak bili rukometaši Valpova kojima je Karlo Vuksanić donio pobjedu. Imala je Rugvica zadnji napad koji nije iskoristila i u polufinale je otišla Valpovka. Ante Kuna za pobjedničku momčad zabio je šest, a Luka Vukelić pet. Ivanković je bio prvi strijelac Rugvice s osam zgoditaka.
Statistika

RK Maksimir Pastela – RK Bjelovar 24:19 (12:8)

Prvo četvrtfinale u Stella Marisu otvorili su dječaci iz Maksimir Pastele i Bjelovara. Maksimir Pastela uvjerljivo je ušla u susret i na već nakon prve minute stvorila seriju 4-0 za 1:4. Bjelovarčani su pokušali sustići protivnike i u napadu ih je gurao uglavnom Vedran Delić. Do poluvremena Maksimir Pastela je stvorila +4. Maksimir Pastela uvjerljivo je krenula u nastavak susreta, pojačala obranu i uz dvije polukontre te dobro posloženim napadom do 20. minute stvorila +7. Do kraja uvjereno je Maksimir držao prednost i prošao u polufinale. Nino Maraković i Sven Majdak svaki s po šest pogodaka vodili su Maksimir Pastelu do slavlja, a isti broj golova zabili su Filip Saraja i Vedran Delić kod Bjelovara.
Statistika

RK PPD Zagreb – MRK Dugo Selo 19:10 (10:5)

Rukometaši PPD Zagreba ostavili su Dugo Selo bez ikakve šanse u četvrtfinalnom susretu. Od samog početka su krenuli snažno i poveli s 3:0 i gradili svoju prednost sve do kraja prvog dijela. U početnim  minutama Zagrebu je puno pomagao i vratar Antonio Kranjčević čije su obrane gurale njegovu momčad k lakim pogocima. U nastavku su bili još dominantniji pa je i prednost iz minute u minutu rasla. Dugo Selo je jednostavno bilo nemoćno protiv izuzetno raspoloženog Zagreba kojeg je predvodio Petar Janev sa šest pogodaka i Tin Baković s pet. Vito Barić istaknuo se kod Dugog Sela s tri.
Statistika

RK Trsat – RK Solin 17:10 (10:7)

Trsat je četvrtfinale otvorio s dvije 3-0 serije i tako već sredinom prvog dijela utakmice postavio 6:1. Solin se tek tada probudio i vratio u igru pa s tri uzastopna pogotka smanjio zaostatak na minus tri. Trsat je imao ekspresno otvaranje drugog poluvremena, naime, zabio je četiri brza gola i ostavio Solin na minus sedam u 23. minuti i tako stigao do polufinala. Trsat su do slavlja vodili Lovro Randić i Stjepan Babić svaki s po četiri gola, dok je kod Solina najefikasniji bio Luka Radovanović s tri postignuta pogotka.
Statistika

Razigravanje 13.-16. mjesto

RK Arbanasi – RK Feniks 14:13 (8:7)

U utakmici s mnoštvom preokreta na kraju je slavila momčad Arbanasa. Feniks je bolje otvorio, ali se njihovo vodstvo 4:1 brzo pretvorilo u 4:4 nakon što je Val Mandić zabio tri za redom. Do kraja poluvremena igralo se gol za gol uz minimalnu prednost Arbanasa na poluvremenu. Istim tempom igralo se i u nastavku pa je sve izgledalo kao će se pobjednik rješavati kroz izvođenje sedmeraca. Međutim, Val Mandić deset sekundi prije kraja zabija za pobjedu Zadrana što ih je odvelo u borbu za 13. mjesto. Mandić je ukupno postigao sedam pogodaka za Arbanase, a Matko Vastl za četiri za Feniks.
Statistika

RK Nexe – RK Buje 53 14:10 (9:6)

Nexe je u prvom poluvremenu imao mnogo više koncentracije pa je nakon početnog vodstva Buja (2:1) preokrenuo i poveo 6:3. Prednost je uspio zadržati sve do isteka 15. minute, a onda u nastavku Buje se bude i preko Gabrijela Matanovića stižu na samo pogodak zaostatka (10:11). U samom finišu brži na terenu bili su Našičani koji su napravili seriju 3-0 za 14:10 i taj se rezultat zadržao sve do kraja utakmice. Josip Kolarić zabio je pet pogodaka za Nexe, a Gabrijel Matanović zabio je isti taj broj za Buje 53.
Statistika

Razigravanje 9.-12. mjesto

RK Poreč – RK Čakovec 15:14 (7:7)

Bilo je veoma izjednačeno u susretu između Poreča i Čakovca koji je vodio u utakmicu za plasman na deveto mjesto. Cijelo prvo poluvrijeme niti jedna ekipa se nije uspjela odvojiti i igralo se pogodak za pogodak pa je i na poluvremenu rezultat bio izjednačen. U nastavku pogocima Petra Brkića Poreč prvi u susretu odlazi na +2 (10:8). U 23. podižu svoje vodstvo na 13:9 i otvaraju si put k pobjedi. Međutim, borbeni Čakovčani nošeni pogocima Jure Egona Juranića u zadnjih 40 sekundi dolaze na pogodak razlike, te imaju napad za izjednačenje. No, Brkić je presjekao loptu i iz kontre zabio za +2 i osigurao svojoj momčadi pobjedu. Zabio je ukupno deset pogodaka, a s druge strane Juranić je na svoj konto upisao osam golova.
Statistika

RK Koprivnica Hangar 18 – RK Osijek 21:20 (15:15, 8:7)

Utakmicu je Koprivnica otvorila s 2:0 i zahvaljujući tome održavala minimalnu prednost tijekom gotovo cijelog prvog dijela. Osijek je uspio izjednačiti jednom (6:6), ali Koprivnica je na odmor otišla s +1. U drugom dijelu pojačao je Osijek tempo, puhao za vrat protivniku i u 25. minuti ponovno stigao do izjednačenja (14:14). Napeto je bilo do samog kraja pa je i završilo izjednačeno (15:15). O pobjedniku su odlučivali sedmerci koji su se pucali po tri, a nakon dvije serije izvođenja slavlje je otišlo na stranu Koprivnice. U regularnom dijelu najviše pogodaka za Koprivnicu postigao je Borna Mikačić, a kod Osijeka Domagoj Babić s istim brojem golova.
Statistika

Razigravanje 17.-20. mjesto

GRK Varaždin 1930 – RK Ribola Kaštela 14:15 (9:6)

Varaždinci su imali inicjativu veći dio utakmice. Odmah su se na početku nametnuli i poveli prvo s 4:1, a zatim i 7:2. Do kraja poluvremena Ribola Kaštela je uspjela smanjiti svoj zaostatak na tri pogotka. U nastavku je Ribola bolje zaigrala, no 4-0 serijom u 25. minuti dolaze prvo do izjednačenja, a zatim i do prvog vodstva u utakmici. Posljednjih pet minuta bilo neizvjesno, ali na kraju je bolje odigrala Kaštela kojoj je pobjedu donio Vito Marinčić. Najbolji strijelac Kaštele bio je Josip Petrović s četiri pogotka, a pet je kod Varaždina pet postigao Nino Kolenko.
Statistika

RK Gospić – RK Metković ŠR 10:18 (3:10)

Metkovci su uvjerljivo krenuli u utakmicu i povezali 5-0 i 4-0 seriju između kojih je Gospić dao tek dva gola, a do isteka 15. minute na semaforu je stajalo 10:3. U nastavku susreta nije došlo do većih promjena osim što je Gospić lakše stizao do gola. U 24. minuti bilo je 15:7, a na kraju je Metković slavio 18:10. Kod Metkovića najviše je zabio Luka Komazin (4), a kod Gosipća je isti broj postigao Ivan Dasović.
Statistika

Razigravanje 5. – 8. mjesto

RK Rugvica – MRK Dugo Selo 22:19 (10:8)

Nakon što je veći dio prvog poluvremena utakmica bila izjednačena, Rugvica je zadnju trećinu poluvremena podigla tempo i preko Nikole Ivankovića došla do tri gola prednosti. Na poluvrijeme su otišli s +2 (10:8). Drugo poluvrijeme bilo je slično kao i prvo jer se do 25. minute igralo gol za gol, a onda je Rugvica pojačala, pobjegla na +4 i riješila pitanje pobjednika u ovom susretu. Rugvica će tako u nedjelju igrati za peto mjesto, dok će se Dugo Selo boriti za sedmo. Ivanković je bio neumoljiv s čak 13 pogodaka, a druge strane prvi strijelac je bio Tian Borovec sa šest pogodaka.
Statistika

RK Bjelovar – RK Solin 12:20 (6:7)

Velika borba i igra gol za gol. Tako je izgledalo prvih 15 minuta utakmice između Bjelovara i Solina, a do odlaska minimalnu prednost stekao je Solin nakon gola Luke Radovanovića. U drugom dijelu prvi se na veću prednost odvojio Solin i stvorio +4 (15:11), a vodstvo je držao sve do isteka vremena kada je upisao slavlje 20:12. Solin je do slavlja vodio Luka Radovanović s devet zgoditaka, a kod Bjelovara Vedran Delić zabio je šest pogodaka,
Statistika

Prethodni članakNaknadno pozvani Ravnić, Tominec i Jotić
Sljedeći članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2004. i mlađe – 4. dan