Završnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2004. i mlađe – 4. dan

704

Finale

RK PPD Zagreb – RK Maksimir Pastela 16:14 (7:8)

Sam start bio je izjednačen, ali onda je Maksimir Pastela napravila veliku seriju od pet pogodaka koju su predvodili Sven Majdak i Jakov Perić. Trener Zagreba zatražio je minutu odmora nakon čega su njegovi igrači bolje zaigrali i deficit od četiri pogotka pretvorili u jedan. Mihael Posenjak u prvoj minuti nastavka donosi Zagrebu izjednačenje te se praktički u drugih 15 minuta krenulo od nule. Prvo vodstvo Zagreba u nastavku donosi Mislav Šoljić u 23. minuti. Minutu kasnije, iako s igračem manje, Zagreb preko Tina Bakovića dolazi na +2. Fran Zovak vratio se rezultat u egal (13:13), ali Zagreb pogocima Posenjaka, Janeva i Mrkića odlazi na +3 i definitivno rješava pitanje pobjednika. Posenjak je bio najefikasniji u redovima Zagreba s pet postignutih pogodaka, a po četiri su za Pastelu zabili Martin Tomšić i Perić.
Statistika

3. mjesto

RK Valpovka – RK Trsat 22:12 (11:8)

Rukometaši Valpovke osvojili su treće mjesto u Hrvatskoj u kategoriji dječaka rođenih 2004. i mlađe. U susretu za broncu sigurno su svladali Trsat. Brzo je trener Trsata morao zvati time-out jer je Valpovka otvorila s 4:1. U sedmoj minuti igrači Trsata pogotkom Lovre Randića stižu na samo pogodak zaostatka. No, brzo su se Slavonci reorganizirali i ponovo poveli s tri pogotka. Trsat je definitivno izgubio utakmicu lošim otvaranjem nastavka kada su igrači Valpova s po dva pogotka Karla Vuksanića i Luke Vukelića poveli s 15:9 u 20. minuti. Na kraju se igra Trsata u potpunosti raspala pa je Valpovka upisala uvjerljivu pobjedu. Treneri su na kraju dali priliku svim igračima da zaigraju u ovoj utakmici. Vukelić je u ovom susretu postigao ukupno devet pogodaka, a Randić je u redovima Trsata postigao šest.
Statistika

 

NAJBOLJI POJEDINCI TURNIRA:

Lijevo krilo: Lovro Randić (RK Trsat)

Lijevi vanjski: Ivan Čulo (RK Maksimir Pastela)

Srednji vanjski: Nikola Ivanković (RK Rugvica)

Desni vanjski: Vedran Delić (RK Bjelovar)

Desno krilo: Luka Vukelić (RK Valpovka)

Kružni napadač: Sven Majdak (RK Maksimir Pastela)

Vratar: Antonio Kranjčević (RK PPD Zagreb)

Najbolji obrambeni igrač: David Sorgho (RK Valpovka)

Najbolji strijelac: Nikola Ivanković (69 golova, RK Rugvica)

Najkorisniji igrač i najbolji igrač turnira:  Tin Baković (RK PPD Zagreb)

Najbolji trener: Branimir Kutnjak (RK PPD Zagreb)

5.mjesto

RK Rugvica – RK Solin 17:12 (9:5)

Rugvica se u susretu za peto mjesto lako obračunala sa Solinom. Rukometaši Rugvice odlično su otvorili i poveli s 5:0 pogocima Nikole Ivankovića i Marina Jelčića. Trener Solina pozvao je minutu odmora ne bi li se njegova momčad probudila, no uvijek raspoloženi Ivanković bio je nerješiva enigma za Solinjane koji su na poluvremenu gubili s četiri pogotka. U nastavku utakmice Rugvica je pobjegla na +6. Iako je Solin uspio smanjiti zaostatak na tri pogotka, Rugvica se brzo vratila na +5 i time riješila pitanje pobjednika. Ponovo je najraspucaniji bio Ivanković sa sedam zgoditaka, a Marko Punda zabio je tri za Solin.
Statistika

7. mjesto

MRK Dugo Selo – RK Bjelovar 17:24 (12:15)

Laku pobjedu upisala je momčad Bjelovara i osvojila sedmo mjesto u Hrvatskoj za dječake rođene 2004. i mlađe. Na početku je već bilo jasno da je Bjelovar bio raspoloženija momčad u ovom susretu pa su se brzo odvojili na +2, a do kraja poluvremena su to uspjeli povećati. Drugih 15 minuta proteklo je u potpunoj dominaciji Bjelovarčana koji su već nakon pet minuta igre u nastavku prednost podigli na pet golova. Do kraja Dugo Selo nije uspjelo ugroziti njihovo vodstvo pa je Bjelovaru pripala uvjerljiva pobjeda do koje ih je nosio Filip Saraja koji je zabio šest pogodaka. Po pet su kod Dugog Sela postigli Marko Kolovrat i Vito Barić.
Statistika

9. mjesto:

RK Poreč – RK Koprivnica Hangar 18 12:18 (6:9)

Nakon izjednačenih prvih osam minuta susreta, Koprivničanci su pritisnuli i dobro zaustavljali Poreč.  Iskoristili su protivničke greške i preko Vjekoslava Evačića se odvojili na +3. Poreč je dobro krenuo u nastavak pa preko Dženisa Tatića stigao na samo pogodak zaostatka (9:10), ali Koprivnica je uzvratila serijom 3-0 i ponovno otišla na +4. Susret je zaključen s 18:12. Vjekoslav Evačić i Dino Veh zabili su svaki po četiri gola za Koprivnicu, dok su za Poreč Dženis Tatić i Benjamin Terzić zabili svaki po tri.
Statistika

11. mjesto:

RK Čakovec – RK Osijek 9:12 (4:4)

Sjajan start Osijeka i serija 4-0 do desete minute kao da je probudila Čakovec. Momci su pojačali u obrani, ali i lako pronalazili put do mreže pa je do kraja prvog dijela Čakovec izjednačio na 4:4. S dva po dva uzastopna gola u početnim minutama nastavka Osijek je pobjegao na +2 i taj je zaostatak Čakovec lovio sve do 26. minute kada Nick Steiner povećava na 11:8 i lagano zaključio susret. Kod Osijeka najefikasniji bio je Domagoj Babić s četiri gola, dok je kod Čakovca dva zabio Jakov Sanjković.
Statistika

13. mjesto:

RK Arbanasi – RK Nexe 20:12 (10:5)

Izjednačena je bila utakmica, a minimalnu prednost držali su Našičani (5:4), a onda je stalo. Arbanasi su prebacili u višu brzinu i s lakoćom postizali pogotke, dok se Nexe mučio. Dječaci iz Zadra postigli su šest uzastopnih pogodaka i na predah otišli s +5. Dominacija Arbanasa nastavila se i u drugih 15 minuta utakmice pa su tako imali +10 (16:6), a ta prednost se samo malo istopila do kraja susreta. Val Mandić sa šest pogodaka nosio je Arbanase do slavlja, a kod Nexea su najbolji bili Josip Kolarić i Stjepan Javorček.
Statistika

15. mjesto:

RK Feniks – RK Buje 53 9:15 (4:6)

Dječaci iz Buja s tri uzastopna gola su krenuli u susret, a Feniks se probudio krajem prvih dijal utakmice kada je stigao na minus jedan (3:4). Velika borba na terenu, ali na odmor ipak Buje odlaze s +2. Feniks je pritiskao u drugom poluvremenu, ali su dječaci iz Buja uvjerljivo držali stečenu prednost i pred kraj dodatno povećali. Žan Radečić, Gabrijel Matanović, Moris Manzin Radizlović i Lorenzo Balanzin zabili su svaki po tri gola za Buje, dok su kod Feniksa Dinko Novokmet, Eugen Kuzma i Marko Cojić dali dva.
Statistika

17. mjesto:

RK Ribola Kaštela – RK Metković ŠR 14:16 (7:9)

Metković je odlučno krenuo u utakmicu i poveo 4:0 pa imao i 6:1. Momci iz Kaštela probudili su se pred kraj prvog dijela utakmice i serijom 3-0 smanjili zaostatak na minus dva (7:9). Ribola je nastavila dobro i u drugom dijelu utakmice epa je preko Vite Marinčića poravnala na 13:13. Nedostajalo je malo više koncentracije na samom kraju pa je Metković to iskoristio za brza dva gola i riješio susret. Ivan Mateljak zabio je pet za Metković, dok je kod Ribole najefikasniji bio Vito Marinčić sa sedam pogodaka.
Statistika

19. mjesto:

GRK Varaždin 1930 – RK Gospić  17:21 (9:12)

U utakmici za 19. mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske slavlje je otišlo u ruke Gospića. Krenulo je vrlo borbeno s obje strane, a nakon početnog vodstva Varaždin (2:1) Gospić je preokrenuo. Josip Klobučar i Ivan Župan odveli su suigrače na +2 i prednost se držala sve do poluvremena, U nastavku je kod Varaždina došlo do pada koncentracije,a u tom periodu je Gospić postigao tri laka gola za +5. Do posljednjeg sučeva zvižduka ništa se nije mijenjalo te je Gospić upisao slavlje 21:17. Kod Gospića najbolji je bio Nikola Kovačević s devet pogodaka, a u redovima Varaždina istaknuo se Luka Hlevnjak s njih osam.
Statistika

Polufinale

RK Valpovka – RK PPD Zagreb 13:14 (5:8)

Prvi polufinalni ogled počeo je izjednačeno, ali zagrebačka momčad prva se odvojila na +2 pogocima Tina Bakovića. Međutim, za Valpovku je brzo na 4:4 poravnao Matija Bajer, ali Zagreb serijom od tri pogotka zaključuje poluvrijeme i na odmor nosi tri pogotka prednosti. Iako su u nastavku poveli s četiri pogotka, Valpovka je uz 24. minuti preko Ante Kune stigla na samo pogodak zaostatka. Tri minute kasnije Matija Bajer je postigao šesti uzastopni gol za svoju momčad i doveo ju u vodstvo (13:11). Frano Kuna na vratima također je dao svoj doprinos ovoj seriji jer je odlično branio u   stvarao probleme Zagrebu jer je ušao u seriju obrana. No, borbeni Zagreb iskoristio je dvije greške svojih protivnika i dvije minute prije kraja rezultat je ponovo bio u egalu.  Nakon što Valpovka nije iskoristila svoj napad, Zagreb je u posljednjem sa sirenom zabio pogodak za plasman u finale. Pobjednički pogodak postigao je baš Tin Baković koji je na utakmici postigao ukupno četiri, dok je najbolji strijelac bio Mislav Šoljić. Po tri su za Valpovku upisali Luka Vukelić, Bajer i Kuna.
Statistika

RK Maksimir Pastela – RK Trsat 20:13 (10:9)

I drugo polufinale ponudilo je zanimljivu i dinamičnu utakmicu. Kroz prvih 15 minuta rezultat je stalno bio izjednačen, odnosno momčadi su međusobno lovile po pogodak zaostatka i izmjenjivale se u tom minimalnom vodstvu od jednog pogotka. Na samom kraju poluvremena Nino Maraković zabio je za 10:9, a to se pokazalo važnim za nastavak utakmice kada je Pastela dominantno odigrala i postigla šest pogodaka za redom. Trsatu je trebalo osam i pol minuta da postigne gol u drugom poluvremenu, a ta njihova „crna rupa“ omogućila je Pasteli da izbori finale i pokuša obraniti prošlogodišnji naslov. Najraspucaniji kod Pastele bio je Ivan Čulo s pet pogodaka, dok se kod Trsata istaknuo Stjepan Babić koji se u strijelce upisao šest puta.
Statistika

Poredak:

1.RK PPD Zagreb

2. RK Maksimir Pastela

3. RK Valpovka

4. RK Trsat

5. RK Rugvica

6. RK Solin

7. RK Bjelovar

8. MRK Dugo Selo

9. RK Koprivnica Hangar 18

10. RK Poreč

11. RK Osijek

12. RK Čakovec

13. RK Arbanasi

14. RK Nexe

15. RK Buje 53

16. RK Feniks

17. RK Metković ŠR

18. RK Ribola Kaštela

19. RK Gospić

20. GRK Varaždin 1930

 

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2004. i mlađe – 3. dan
Sljedeći članakSpačva ugrabila bodove protiv Umaga, Zagreb i Nexe uvjerljivi, Metalcu derbi Lige za ostanak protiv Rudara