Hrvatske kadetkinje u prvoj utakmici upisale poraz od Njemačke

78

Hrvatske kadetkinje krenule su s pripremama za Europsko prvenstvo u Slovačkoj, a u sklopu ovog ciklusa treninga otputovale su na gostovanje u Njemačku gdje na rasporedu imaju dvije utakmice protiv domaćina.

Uoči prve utakmice hrvatske rukometašice imale su prijem kod gradonačelnika Speyera g. Hansjörg Eger.

Izbornica Petika prije prvog susreta ostala je bez Nikoline Nushi koja je nakon jutarnjeg treninga osjetila bolove u koljenu, dok zbog temperature nije mogla igrati ni Lara Miholić. Na samom startu susreta Hrvatska je ostala i bez Lee Franušić koja je u sudaru s protivnicom slomila nos.

Dvorana u njemačkoj Speyeru bila je prepuna domaćih navijača, a organizatori su djevojkama pružili tretmana kao seniorima pa su tako ulazak na teren imale uz svjetlosni spektakl i dim. Hrvatska je nešto lošije otvorila utakmicu, ali su se djevojke brzo posložile i do 15. minute poravnale na 9:9. Nakon toga uslijedilo je nekoliko povezanih grešaka koje su Njemice dobro iskoristile za odvajanje pa su na odmor otišle s +5. U drugom dijelu osjetio se umor nakon dugog puta do Njemačke te naše rukometašice nisu imale toliko snage za trku, a Njemačka je brzim golovima riješila susret. Na kraju domaćin je slavio 29:18.

NJEMAČKA – HRVATSKA 29:18 (15:10)

Hrvatska: Bagavac, Marinović, Borac, Petričević 2, Miholčić, Malec 4, Vučić 1, Gillinger, Banić, Petika 2, Laco, Guskić 2, Bošnjak 2, Popović 2, Barišić 3, Franušić, Jeršek
Vodstvo: Snježana Petika, Goran Bobić, Sandra Novak, Petra Stajnkler

 

Uzvrat je na rasporedu već danas, 24. lipnja.

 

Prethodni članakOdržana 10. Sjednica Upravnog odbora HRS-a
Sljedeći članakHrvatskim pjeskašima izmaknulo europsko finale