Podravci uloga apsolutnog favorita protiv Koke

90

U drugoj polufinalnoj utakmici u 19 sati snage će odmjeriti Podravka i Koka. Prošlogodišnjim pobjednicama ovo će biti 27., a Koki, koja je u završnici prvi zaigrala u sezoni 1999./2000. i sezonu kasnije stigla do finala, četvrti nastup. Koprivničanke su vodeća ekipa na tablici Prvenstva Hrvatske i kreću u borbu za 23. naslov. Koki je treće mjesto na tablici i plasman u završnicu najbolji rezultat u 50 godina postojanja kluba.

Kod Snježane Petike nema razloga za nezadovoljstvo. Njezina ekipa juri prema još jednom naslovu u Prvenstvu Hrvatske, a tome žele svakako pridodati i naslov u Kupu: “S obzirom na to da je Podravka vodeća ekipa na tablici Prvenstva Hrvatske, mogu samo izraziti zadovoljstvo što smo na najboljem putu da osvojimo još jedan naslov prvakinja.”

Čak je i zdravstveni karton Podravke dobar te će se Koki suprotstaviti u punom sastavu. “Stanje u ekipi je vrlo dobro i zadovoljna sam jer smo do sada izgurali sezonu bez ozbiljnijih ozljeda. Na završnicu se nadam da ćemo doći u kompletnom sastavom tj. igračice koje će biti najspremnije u tom trenutku“, izjavila je Snježana Petika.

Kao i Lokomotiva, Podravka također ima izraženu ulogu favorita u ovom polufinalnom susretu: ”Ekipa Koke je vrlo respektabilna ekipa sastavljena od jako dobrih igračica koje znaju igrati rukomet. Posebnu težinu ekipi Koke daje činjenica da ih vodi iskusan i provjeren trener. Problem im stvara izostanak par jako bitnih igračica, no unatoč tome očekujem pravu polufinalnu utakmicu i priželjkujem naravno pobjedu moje ekipe“, zaključila je Petika.

Rukometašice Koke poklonile su svom klubu najbolji poklon za obljetnicu:“S obzirom na povrede tijekom cijele sezone, dosadašnji rezultati su više nego očekivani. Treće mjesto na tablici i plasman u završnicu Kupa su najbolji rezultati u 50 godina postojanja kluba, a ove godine je i obljetnica“, rekao je trener Koke Vladimir Canjuga.

Koka u Umag dolazi bez dvije važne igračice, ali će se potruditi da to što bolje nadomjeste: “Ozračje u ekipi je uvijek na visokoj razini. Prestanak igranja Janje Tušek zbog trudnoće te izostanak Silvije Masnić su veliki nedostaci – nenadoknadivi za našu ekipu.“

Canjuga ističe Podravkinu ulogu favorita, ali će probati što bolje parirati: “Podravka je apsolutni favorit na ovoj utakmici iz već navedenih razloga, ali i zbog veće kvalitete igračica koje trenutno igraju u tom klubu. Nastojat ćemo odigrati hrabro i borbeno i tako otežati našem protivniku ulazak u finale.“

Polufinalne utakmice Kupa Hrvatske moći će se pratiti putem live streama na Youtube kanalu HRS-a, dok će finalne biti u izravnom prijenosu na HRT2.

Polufinale Kupa Hrvatske, 10. svibnja 2017.:

17:00 sati: Lokomotiva – Trešnjevka

19:00 sati: Podravka – Koka

Finale, 12. svibnja 2017.:

16:15 h: Pobjednik 1 – Pobjednik 2

Prethodni članakLokomotiva i Trešnjevka: Zagrebački sraz za prolazak u finale
Sljedeći članakLive stream Festivala rukometa