Završnica Prvenstva Hrvatske za dječake A – 3. dan

527

Završnica PH, dječaci 2004. i ml. – 3. dan

Razigravanje 5.-8. mjesto

RK Trsat – RK Gospić 18:14 (12:8)

Nakon četvrtfinalnih poraza Trsatu i Gospiću preostalo je razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Dinamiku gol za gol gledali smo do sedme minute kada je Luka Delišimunović posljednji put izjednačio za Gospić. Nakon toga je Trsat preko Davida Mikulčića, Lovre Randića i Stjepana Babića stigao do vodstva 8:5. Nakon te serije Gospić se više nije uspio približiti. Dapače, pali su u rezultatski minus od pet pogodaka, ali su ga zahvaljujući Ivanu Starčeviću uspjeli reducirati na tri. U nastavku su cijelo vrijeme pokušavali uloviti Trsat, ali riječki rukometaši igrali su koliko im je trebalo da sačuvaju prednost iz prvog dijela i dođu do pobjede koja im je osigurala utakmicu za peto mjesto protiv Čakovca. Babić i Đurić bili su najbolji strijelci Trsata s po četiri pogotka. Pet je kod Gospića upisao Starčević.

Statistika

MRK Čakovec -RK Sisak 19:16 (12:4)

Utakmicu za peto mjesto na Prvenstvu Hrvatske igrat će rukometaši Čakovca koji su uvjerljivo svladali Sisak. Od prvog sučeva zvižduka koncentrirano je krenuo Čakovec i siguran u napadu zabijao golove. I obrana je bila dobra koja je namučila Sisak. Tek je nekoliko lopti otišlo u mrežu protivnika, a bez gola su bili i zadnjih šest minuta prvog poluvremena. Za to vrijeme je Čakovec stvorio prednost od +8 (12:4). U nastavku utakmice proigrao je Sisak i puno lakše stizao do zgoditaka, ali nije toliko zaprijetio Čakovcu. Tek su Siščani smanjili na minus pet (12:17), a do kraja susreta je dodatno smanjeno na tri (16:19). Kod Čakovca najbolji je bio Petar Hozmec sa sedam pogodaka, a kod Sisak Karlo Jurić sa sedam zgoditaka.

Statistika

Razigravanje 17.-20. mjesto

RK Nova Gradiška – MRK Trogir 21:13  (7:7)

U prvih 15 minuta susret Trogira i Nove Gradiške bio je u potpunosti izjednačen. Igralo se gol za gol cijelo poluvrijeme. No, u drugom cijelu potpuno drugačija slika Gradiška je puno bolje otvorila. Krenuli su s tri uzastopna pogotka, a kasnije se još raspucao Rok Kekez koji je zabijao sa svih dijelova terena. Prednost Gradiške rasla je iz minute u minutu, a kada je vidio da njegovi više ne mogu sustići zaostatak, trener Trogira dao je svim igračima priliku. Kekez je bio dvoznamenkast s 12 postignutih pogodaka. Po tri su za Trogir postigli Jure Bulić i Lucijan Drnasin.

Statistika

MRK Umag – RK Poreč 15:8 (7:5)

Istarski derbi odigrao se u Umagu, a domaći igrači na kraju su slavili. Umažani su prednost stekli na početku utakmice kada su nakon 1:1 povezali tri napada i postavili 4:1. Poreč je pokušavao pronaći rupu u obrani, ali im nije išlo. Porečki redovi proradili su pred kraj prvog dijela kada su zaostatak smanjili na misnu dva. Drugo poluvrijeme otvorio je Umag s 4-0, a Poreč nije mogao doći do gola punihosam minuta nastavka. Prvi gol zabija Petar Brkić za 6:11. Tako je okršaj Istrijana pripao Umagu rezultatom 15:8. Kod Umaga najbolji je bio Danijel Rajković s pet pogodaka, a za Poreč je njih pet postigao Petar Brkić.

Statistika

Razigravanje 9.-12. mjesto

RK Ribola Kaštela – RK Rudar 6:10 (14:23)

Rudar je puno bolje otvorio utakmicu. Ribola Kaštela je povela s 1:0 i 2:1 golovima Vite Marinčića, ali Rudar odgovara s četiri pogotka u seriji. Ta serija pokazat će se ključnom. Nakon nje Kaštelani se više nisu uspjeli vratiti. Duje Jurić je dvije minute prije kraja smanjio zaostatak Kaštela na jedan pogodak (6:7), ali više od toga nije išlo. Rudar zatvara prvih 15 minuta s tri uzastopna gola i odlazi na odmor s tri pogotka prednosti. Nastavak je donio još bolju igru Rudara koji je iz minute u minutu povećavao svoje vodstvo. Tomislav Grgečić u 22. minuti zabija za 16:8. U posljednjih osam minuta Kaštela nije ništa značajnije uspjela reducirati zaostatak i pobjeda je pripala Rudaru. Najbolji strijelac u pobjedničkoj ekipi bio je Ćosić s pet pogodaka. Toni Mujan zabio je tri pogotka za Ribolu.

Statistika

RK Nexe – RK Varaždin 29:16 (16:6)

Mladi rukometaši Našica nadigrali su protivnike iz Varaždina već u prvom dijelu utakmice. Otvorio je Nexe s četiri uzstopna gola, a Varaždin je do golova stizao u prosjeku svake tri do četiri minute, uglavnom preko Ivana Mihalja. S našičke strane golovi su padali u gotovo svakom napadu i to u serijama, a do odlaska na odmor Nexe je otišao na prednost od deset pogodaka. Velilkih promjena nij ebilo ni u nastavku. Nexe je uvjerljivo koračao prema slavlju uz čvrstu obranu. U posljendjih pet minuta ušli su s 24:10  da bi na kraju bilo 29:16. Patric Markanović zabio je osam za Nexe, a Borna Sraga pet za Varaždin.

Statistika

Razigravanje 13.-16. mjesto

RK Koprivnica Hangar 18 – RK Feniks 20:5 (11:2)

Osječki Feniks nije se mogao ravnopravno boriti s rukometašima Koprivnice koji su poveli s 5:0. Niti minutom odmora ih trener nije uspio „razbuditi“. Mišel Jadan, Vjekoslav Evačić i Borna Mikačić lakoćom su zabijali pogotke, a u obrani su sa svojim suigračima propustili samo dva pogotka. U nastavku se ništa nije promijenilo. Koprivničani su i dalje lakoćom postizali pogotke sa svih strana. Feniks je i puno griješio, a do prvog gola u drugom poluvremenu stigli su nakon deset minuta. Trener Koprivnice svim je igračima dao priliku i bez obzira na izmjene njegova momčad zabilježila je visoku pobjedu i sutra će igrati za 13. mjesto. Evačić je bio najefikasniji kod Koprivnice s pet pogodaka.

Statistika

RK Solin – RK Split 21:16 (11:9)

Južnjački derbi pripao je rukometašima Solina koji su nadigrali vršnjake iz Splita. U samom startu igralo se u vrlo izjednačenom tonu i niti jedna strana se nije mogla previše odvojiti. Bilo je 4:4 pa 6:6. Do većeg plusa stiglo se pred kraj prvog poluvremena kada je Solin stvorio seriju 3-0 za 10:7. No, na toj je Split odgovorio s dva uzastopna gola i stigao na minus jedan. Ipak na odmor se otišlo s +2 Solina.  U drugom poluvremenu sve je bilo na strani Solina koji vrlo lako postizao pogotke. Serijama od po 2-0 i 3-0 odvojili su se na velikih +7 pet minuta prije kraja susreta, a na kraju utakmice imali su 21:16. Ivan Ninčević i Jure Gilić svaki s po šest golova bii su najefikasiji kod Solina, a pet golova imali su Marin Duran i Borna Šalov za Split.

Statistika

Četvrtfinala

RK Bjelovar – RK Trsat 18:11 (8:6)

Snažno su krenule obje ekipe u utakmicu. Igrale su se dobre obrane i vidjelo se odmah na početku da će ona ekipa koja želi izboriti polufinale morati igrati svoju najbolju utakmicu do sada. U prvih nekoliko minuta igralo se gol za gol, a onda se nakon rezultata 3:3 razigrao Mihovil Kozić i doveo Bjelovar u prednost (5:3). Uspio je Trsat preko Lovre Randića i Davida Mikulčića dva puta smanjiti na minus jedan, ali Tin Lacković i Kozić sa svoja dva uzastopna gola dovode Bjelovarce na +3. Randić je u samoj završnici uspio smanjiti na 8:6. Međutim, Bjelovar bolje otvara nastavak i povećava prednost (10:6). No, na tajvo njihovo otvaranje Trsat odgovara serijom od tri pogotka i u 21. minuti pogotkom Petra Perišića ponovo stižu na minus jedan (10:9). Trener Hrvoje Privšek pozvao je minutu odmora i vratio svoje rukometaše u utakmicu. Zabili su tri pogotka za redom i pet minuta prije kraja došli do svoje najveće prednosti (14:10). Nakon toga se igra Trsata raspala i Bjelovar je na kraju visoko slavio. Kozić je bio najbolji strijelac s devet pogodaka, a sedam je kod Trsata zabio Randić.

Statistika

RK Maksimir Pastela – MRK Čakovec 20:11 (9:7)

Rukometaši plasirali su se u polufinale Prvenstva Hrvatske nakon slavlja nad . Čekalo se tri minute na prvi gol, i to tri minute kada je sve krenulo vrlo dobro za Maksimir Pastelu koja je otvorila s 2:0, ni ubrzo su protivnici preko Huga Mađarića poravnali rezultat. Igralo se u izjednačenom tonu sve do sredine prvog poluvremena kada sui z redova Pastele Ivan Čulo I Sven Majdak zajedno povezali četiri gola i odveli momčad na +4 (8:4). Do odlaska na odmor smanjena je razlika na 7:9. U drugom dijelu susreta potpuno je Maksimir Pastela nadigrala Čakovec koji je u osam minuta nastavka zabio tek dva gola. S druge strane je Pastela postigla laganih osam za 17:9. Nije promjena bilo sve do kraja susreta kada je Pastela slavila 20:11.  Sven Majdak i Nino Maraković svaki s po pet zgoditaka vodili su Maksimir Pastelu do polufinala, a kod Čakovca najbolji su bili Hugo Mađarić, Petar Hozmec i Grga Pavlic svaki s po tri gola.

Statistika

RK Valpovka – RK Gospić 18:16 (8:7)

Odlično se držao Gospić protiv favorizirane Valpovke koja je prošle godine osvojila treće mjesto. Gospić je napravio veliki pomak plasmanom u četvrtfinale nakon što su prošle godine bili 19. Dobro su igrale obje momčadi i vidjelo se da jednako žele izboriti plasman u polufinale. Do samog kraja poluvremena se igralo gol za gol. Tek u završnici David Sorgho i Matija Bajer zabijaju dva puta za redom za vodstvo Valpovke 8:6. Ivan Dasović smanjio je na 8:7 nakon prvih 15 minuta. U nastavku utakmice Valpovčani bježe na +3 (11:8), ali uporni Gospićani to sustižu. Zabio je Dasović za 11:11 i vratio utakmicu na početak. U 25. minuti Luka Delišimunović dovodi Gospić u minimalno vodstvo. Valpovka je ipak preokrenula i pogotkom Luke Vukelića za 18:16. Baš Vukelić i Bajer bili su najbolji strijelci s po pet pogodaka. Jednako toliko je kod Gospića zabio Dasović.

Statistika

RK Rugvica – RK Sisak 19:10 (10:7)

U polufinalu protiv Maksimir Pastele igrat će Rugvica koja je slavila protiv Siska. Povela je Rugvica 3:2, a da Sisak ne dođe u izjednačenje pa čak i povede, pobrinuo se Zvonimir Hrka na vratima. No, to nije znao nagraditi napad pa je Sisak cijelo vrijeme bio u priključku. Uspjeli su izjednačiti na 5:5, ali nakon toga je pojačala tempo Rugvica i stvorila seriju 4-0 za 9:5. Do isteka 15. minuta Sisak je smanjio minus na 7:10. U drugom dijelu na samom startu zabio je Sisak i to je bilo to za sljedećih osam minuta. Rugvica je povezala pet napada i postavila 15:8 te praktički riješila utakmicu. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 19:10. Rugvicu je do pobjede nosio Nikola Ivanković s 11 pogodaka, dok su se kod Siska istaknuli Adriano Stojić, Karlo Jurić, Marko Ivaniš i Roko Grbeša svaki s po dva gola.

Statistika

RK Gospić – RK Ribola Kaštela 17:13 (8:6)

Sve do same završnice prvog poluvremena gledali smo izjednačenu borbu za plasman u četvrtfinale gdje već čeka Valpovka. Igrali su mladi Gospićani i Kaštelani gol za gol sve do desete minute. U tim je trenucima Nikola Kovačević otvorio seriju od tri uzastopna pogotka za Gospić i time svojoj momčadi omogućio da na poluvrijeme ode s dva pogotka prednosti. Tamo gdje su stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu. Kovačević, Delišimunović i Rajić odveli su Gospić na +5 nakon smao nekoliko minuta igre. Pokušali su Kaštelani sustići, ali uspjeli su smanjiti zaostatak samo na tri pogotka. Kovačević i Delišimunović vukli su Gospić sa svojih sedam, odnosno šest pogodaka. Kod Kaštela se istaknuo Domagoj Karanušić koji se u strijelce upisao pet puta.

Statistika

RK Rudar – RK Trsat 11:17 (3:10)

U prvom jutarnjem razigravanju za ulazak u četvrtfinale, gdje čeka Bjelovar, susreli su se Rudar i Trsat. U samu utakmicu odlično je krenuo Trsat koji je u prvih 15 minuta realno nadigrao Rudar. Rukometaši iz Rudar do prvog gola stigli su u četvrtoj minuti, a na drugi su čekali sedam minuta. Za to vrijeme Trsat je gotovo svaki napad realizirao pa je na semaforu stajalo čak 9:1 pa 9:2, da bi se na odmor otišlo s razlikom od sedam golova. U nastavku utakmice Rudar se napokon probudio i lakše je stizao do zgoditaka, no pogledom na semafor moglo se vidjeti da se igra u izjednačenom tonu u kojem je Trsat održavao prednost. U posljednjih pet minuta susreta ušlo se pri 15:8  da bi na krjau slavili 17:11. Trsat je do slavlja vodio Stjepan Babić s pet pogodaka, dok su kod Rudara najbolji bili Fran Suban i Gabrijel Bartolić svaki s po tri gola.

Statistika

RK Nexe – RK Sisak 14:21 (5:10)

Nezadrživi Karlo Jurić povukao je Sisak prema četvrtfinalu. Pogocima je susret otvorilo Adriano Stojić, a nastavio je Karlo Jurić i brzo doveo Sisak do rezultata 5:1. Uspjeli su pogocima Antonija Božića Našičani smanjiti na minus dva, ali ponovo se kod Siska ukazao Jurić i podigao prednost na šest pogodaka (10:4). Jurić i Roko Grbeša su nakon samo dvije minute igre u nastavku zabili još dva pogotka i Sisak je vodio s +7. Pema uputama svog trenera mladi Gromovi se nisu predali i davali su sve od sebe da sustignu zaostatak. Međutim, uspjeli su sustići samo na minus pet. Sisak je bio prejak, posebice s vanjskih pozicija odakle su golovi najviše „sijevali“. Sisak će u četvrtfinalu igrati protiv Rugvice. Jurić je zabio ukupno devet pogodaka, a kod Nexea je najbolji strijelac bio Andro Puhanić s četiri pogotka.

Statistika

MRK Čakovec – RK Varaždin 17:15 (9:7)

U četvrtfinalu čeka Maksimir Pastela, a za sraz s njom borili su se Čakovec i Varaždin. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo zanimljivo i borbeno. Čakovec je otvorio odlično i poveo 4:1 preko Jure Egona Juranića, ali Varaždin se nije predavao i stalno je pritiskao. Mislav Vusić i Ivan Mihalj doveli su klub u egal (7:7) i pokušali dodatno održati tempo kako bi se pri izjednačenom otišlo na odmor. No, Čakovec je povezao dva brza napada i ipak stvorio prednost od +2. Drugo poluvrijeme otvorio je Čakovec s tri gola Huga Mađarića i pobjegao na +4, ali je Varaždin uspio preko Vusića i Roka Kovačića i 24. minuti stići na samo gol zaostatka (11:12). Kad god su Varaždinci imali priliku i izjednačiti ili zaprijetiti Čakovec se spretno odvojio na +2 pa s ime i na kraju slavio (17:15). Čakovec je do slavlja vodio Jura Egon Juranić s osam pogodaka, a kod Varaždina najefikasniji bio je Mislav Vusić sa šest zgoditaka.

Statistika

RK Nova Gradiška – RK Koprivnica Hangar 18 10:21 (3:10)

Rukometaši Nove Gradiške bili su bez šanse protiv momčadi Koprivnice. Vjekoslav Evačić odigrao je sam u prvih nekoliko minuta. Zabio je tri pogotka pa se njegova momčad brzo našla u rezultatskom plusu od četiri pogotka. Do kraja poluvremena to je naraslo na sedam, a Gradiška je ostala na samo tri pogotka u prvom dijelu utakmice. Slično je bilo i u nastavku. Prednost Koprivničana samo je rasla. Pogotkom Petra Golčića stigli su do dvoznamenkaste prednosti i osigurali pobjedu puno prije kraja utakmice. Mišel Jadan bio je prvi strijelac Koprivničana s četiri pogotka. Jednako toliko u redovima Nove Gradiške postigli su Rok Kekez i Robert Luki.

Statistika

MRK Trogir – RK Feniks 12:13 (7:6)

U razigravanju od 13. mjesto naviše, izjednačenu utakmicu odigrali su Trogir i Feniks. Krenulo je odlično za Feniks koji je otvorio s 3:0. No, upali su u crnu rupu bez konkretne ideje u napadu pa se trogirske mreže bivale mirnima punih osam minuta. Za to vrijeme je Trogir zabio šest komada za 6:3 u 11. minuti. Napokon post od pogodaka kod Feniksa prekida Petar Vučković. Do kraja prvog dijela uspio je Feniks dodatno smanjiti zaostatak pa se na odmor išlo pri 7:6 Trogira. U nastavku je bilo jednako borbeno. Minimalnu prednost Trogir je držao sve do 25. minute susreta kada je Matko Vastl uspio dovesti Feniks u izjednačenje. Tako borbeno u tonu izmjenjivanja minimalnih prednosti igralo se do kraja, a po posljednjem sučevu zvižduku spretniji su bili igrači Feniksa koji su slavili 13:12. Najbolji kod trogira bili su Josip Ćurak, Lucijan Drnasin i Roko Jajić svaki s po tri gola, a u redovima Feniksa istaknuo se Petar Vučković sa šest zgoditaka.

Statistika

MRK Umag – RK Solin 17:22 (10:10)

Iako su bolje otvorili Solinjani, Umag je brzo nadoknadio zaostatak i prešao u vodstvo pogotkom Zorana Buršića. Međutim, regrupirali su se igrači Solina i ponovo poveli s 9:7, ali na odmor se ipak otišlo s neriješenim rezultatom jer su Umažani Dino Mandić i Danijel Rajković zabili za izjednačenje. U nastavku je Umag gotovo skroz popustio. Solinjani ponovo otvaraju sa svoja dva uzastopna pogotka i polako grade svoju prednost. Jure Gilić je na polovini drugog poluvremena zabio za 16:12. Tri minute prije kraja Umažani su smanjili na minus dva (17:19), ali poslije minutu odmora koju je pozvao trener Solina njegovi se igrači vraćaju na +4 čime su si definitivno osigurali pobjedu. Gilić je bio najbolji strijelac Solina s pet pogodaka, a sedam je u dresu Umaga zabio Rajković.

Statistika

RK Split – RK Poreč 18:13 (7:8)

U još jednom razigravanju od 13. mjesta na više, rukometaši Splita bili su uspješniji od vršnjaka iz Poreča. Otvorio je Split s 3:0, ali je na njihovu seriju Poreč uzvratio s četiri uzastopna gola, od kojih su tri bila iz ruke Tea Popovića. Vratio se Split preko Marina Durana koji je bio vrlo raspoložen, ali Poreč nije posustajao i zgodicima Dženisa Tatića je uspio na odmor otići s +1. U nastavku utakmice mnogo bolje je igrao Split koji je nanovo povezao tri gola i postavio 14:11. Tu su prednost držali sve do isteka regularnog vremena kada je na semaforu stajalo 18:13. Split je do slavlja vodio Marin Duran s osam golova, dok se kod Poreča istaknuo Petar Brkić s njih pet.

Statistika

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake A – 2. dan
Sljedeći članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake A – plasmani