Završnica Prvenstva Hrvatske za dječake A – plasmani

562

Završnica PH, dječaci 2004. i ml. – plasmani

Finale:

RK Maksimir Pastela – RK Valpovka 21:13 (12:7)

U finalu su se susreli rukometaši Maksimir Pastele, prošlogodišnji finalisti iz Zagreba te Valpovke, prošlogodišnjeg brončanog iz slavonskog Valpova. U utakmicu je puno koncentriranije ušla Maksimir Pastela. Prvo su zagrebački igrači otvorili s 2:0, a nakon kratkog pogotka Luke Vukelića za 1:2 krenula je crna rupa Valpovke. Nikako nije mogla posložiti napad i bila je popustljiva u obrani i to je Maksimir dobro kažnjavao. Zabio je pet ekspresnih uzastopnih golova i u šestoj minuti postavio 6:1. Držali su tu prednost sve do 11. minute kada je napokon proradio napad kod Valpova i uz 3-0 seriju smanjio minus na 5:9. Do isteka 15. minute nije slavonska momčad uspijela dodatno smanjiti već je Maksimir Pastela to povećala na +5. U drugom poluvremenu nastavilo se igrati u istom tonu u kojem je Maksimir Pastela održavala stečeno vodstvo i nije dopuštala Valpovki da se približi. Sve golove u deset minuta nastavka za Pastelu postigao je Sven Majdak, dok se Valpovka mučila sa zabijanjem. U zadnjih pet minuta ušlo se pri 17:10, a po isteku vremena na semaforu je stajalo 21:13. Maksimir Pasteu je do naslova prvaka vodio Sven Majdak s osam pogodaka, a Martin Tomišić zabio je pet. Kod Valpovke najbolji su bili Luka Vukelić s pet i David Sorgho s tri zgoditka.

Statistika

3. mjesto:

RK Rugvica – RK Bjelovar 15:19 (7:8)

U borbi za broncu prvih se pet minuta igralo gotovo izjednačeno, s tim da je kod Rugvice jedini put do mreže nalazio Nikola Ivanković. Do prvog odvajanja stiže se nakon greške Rugvice u napadu koju dobro iskorištava Bjelovar i preko Mihovila Kozića i Tina Lackovića odlazi na +2. Povećao je Bjelovar i na +3, a onda Nikola Ivanković na cepelin Martina Krizmanića dovodi Rugvicu na minus dva. Imala je Rugvica nekoliko prilika za stići na minus jedan, a u tome napokon uspijeva u pred kraj prvog poluvremena kada siguran biva Marin Jelčić. S 2-0 je Bjelovar otvorio drugo poluvrijeme za +3, a Rugvica do gola stiže tek nakon četiri minute. Dobro su se mladi rukometaši borili i nisu posustajali, ali Bjelovarčani su puno bolje slagali napade. Tako je u 25. minuti na semaforu stajalo 15:11 da bi po posljednjem sučevu zvižduku bilo 19:15. Bjelovar je do bronce vodio Mihovil Kozić s osam pogodaka, a jedan manje dodao je Filip Saraja. Kod Rugvice najefikasniji bio je Nikola Ivanković sa sedam golova.

Statistika

 

5. mjesto:

MRK Čakovec – RK Trsat 11:17 (4:11)

U utakmici za peto mjesto Trsat je odlično otvorio i nadigrao Čakovec u prvih pet minuta utakmice postigao lakih šest zgoditaka i najavio da će se Čakovec morati dobro namučiti da sustigne. Prvi gol za Čakovec stigao je u petoj minuti kada siguran biva Alex Solarić (1:6), ali omjer snaga na terenu se nije mijenjao sve do isteka 15. minute kada je na semaforu stajalo 11:4. U drugom poluvremenu proigrao je Čakovec, a Trsat kao da je zapao u neku crnu rupu. Pad koncentracije je dobro iskoristio Čakovec koji je u 25. minuti preko Petra Hozmeca stigao na samo minus tri (11:14). Preko toga Čakovec nije mogao da bi na kraju Trsat slavio 17:11. Kod Trsata najefikasnijibio je David Mikulčić s četiri zgoditka, a kod Čakovca je bio najbolji Jura Egon Juranić s četiri pogotka.

Statistika

 

7. mjesto:

RK Sisak – RK Gospić 16:14 (11:8)

U borbi za sedmo mjesto bilo je zanimljivo. Na samom startu izgledalo je kao da Gospiću nedostaje malo sigurnosti stoga je Sisak prvo poveo 3:1, a nekoliko minuta kasnije golom Karla Jurića pobjegao je na +3. No razbranio se tada Ante Stilinović na vratima Gospića i pomogao svojim suigračima da povežu dva napada i izjednače na 8:8, dvije minute prije isteka prvog poluvremena. No, nedostajalo je čvrstoće u obrani Gospića i Sisak je lako stigao do serije 3-0 za odlazak na odmor s +3. Kroz cijelo drugo poluvrijeme Sisak je održavao stečenu prednost iako je Gospić u par navrata zaprijetio. Na kraju su Siščani upisali slavlje 18:!15. Kod Siska je najbolji ponovno bio Karlo Jurić s devet pogodaka, a kod Gospića istaknuli su se Nikola Kovačević i Ivan Starčević svaki s po pet zgoditaka.

Statistika

9. mjesto

RK Nexe – RK Rudar 14:21 (7:10)

Nakon početnog izjednačenja Rudar se prvi odvaja na +2 pogocima Vite Glivetića i Tomislava Grgečića. U dva navrata nakon toga Nexe preko Antonija Božića smanjuje ma minus jedan, ali Adrian Ćosić zabija dva za redom i podiže prednost Rudara na tri pogotka. S tom prednošću su i ušli u nastavak utakmice. Iako je poluvrijeme pogotkom otvorio Patric Markanović, rukometaši Rudara ubrzo ulaze u seriju od četiri pogotka što im donosi vodstvo od šest pogodaka (14:8). Od te serije se više Nexe nije uspio oporaviti i na kraju je Rudar stigao do visoke pobjede. Pet pogodaka je u pobjedi Rudara zabio Vito Glivetić. Antonio Božić, Andro Puhanić i Patric Markanović postigli su po dva zgoditka.

Statistika

 11. mjesto

RK Varaždin – RK Ribola Kaštela 20:19 (10:11)

Potpuno izjednačeno bilo je u susretu za 11. mjesto. Igralo se gol za gol bez iznimke sve to kraja poluvremena. Tad su Kaštelani preko Domagoja Karanušića i Damijana Granića poveli s  11:9. Domagoj Jurišak ipak smanjuje zaostatak Varaždina na kraju prvog dijela. Identična igra nastavila se u drugom poluvremenu. Ponovo se Ribola odvojila na +2, ali Varaždinci su tu uspješno sustigli pogocima Borne Srage i Mislava Vusića. Međutim, Kaštelanima je u samoj završnici popustila koncentracija što su Varaždinci iskoristili i serijom od tri pogotka preokrenuli rezultat i osvojili 11. mjesto. Jurišak je zabio ukupno deset pogodaka, a pet je za Kaštela upisao Granić.

Statistika

13. mjesto

RK Solin – RK Koprivnica Hangar 18 10:15 (3:8)

Od početka utakmice je bolje igrala momčad Koprivnice. Bili su puno razigraniji i imali su jasnu viziju svojih akcija u napadu. Solinjani pak nikako nisu uspijevali složiti obranu niti napad. Pokušao je s čak dva time-outa u prvih 15 minuta trener Drago Fantić vratiti svoju momčad u susret, ali nije uspijevao. Solinjali su zabili samo tri pogotka i otišli na odmor s deficitom od pet pogodaka. Nakon odmora između dva poluvremena Solin je izgledao bolje na terenu. Raspucao se Luka Radovanović, no Koprivnica je bez većih problema čuvala svoju prednost od pet pogodaka iz prvog dijela. Jan Sinković i Matej Ivačić zabili su po tri pogotka za pobjedničku momčad. Radovanović je s četiri bio najefikasniji kod Solina.

Statistika

15. mjesto

RK Split – RK Feniks 26:25 (14:13,23:23)

U dinamičnoj utakmici s puno pogodaka slavila je ekipa Splita nakon izvođenja sedmeraca. Cijel susret je zapravo bio izjednačen. Inicijativu su imali Splićani koji su čak u nekoliko navrata vodili s dva ili tri razlike, no Osječani su stalno sustizali. Domagoj Novokmet ih je na kraju poluvremena doveo na 13:13, ali minimalnu prednost Splitu na poluvremenu osigurao je Marin Duran. Dobrim otvaranjem drugog poluvremena Feniks je prešao u vodstvo (16:15).Od tada pa do samog kraja se igralo gol za gol, a sedmerce je sa sirenom Splitu donio Kristijan Đogaš. U lutriji sedmerac Feniks je promašio jedan, a Split zabio sve i time stigao do pobjede i 15. mjesta. Najefikasniji kod Splita bio je Duran s osam pogodaka. Petar Vučković je za Feniks upisao šest pogodaka.

Statistika

17. mjesto

MRK Umag – RK Nova Gradiška 17:18 (4:11, 14:14)

Dva potpuno različita poluvremena odigrale su momčadi Umaga i Nove Gradiške. U prvih 15 minuta Umag je bio u potpunosti indisponiran. Nikako se nisu mogli organizirati niti u napadu niti u obrani. S druge strane Rok Kekez, Robert Lukić i Noa Valentić izgradili su visoku prednost za Gradišku koja je nakon prvog poluvremena vodila s +7. U drugom poluvremenu je Umag dominirao. Gradiška kao da je nestala s terena. Više nije bilo šuteva s vanjskih pozicija kao u prvom poluvremenu. Umag je pak predvođen Danijelom Rajkovićem malo po malo sustizao rezultat. U 29. minuti Rajković zabija za 14:13, a njegova momčad još je imala i napad za potvrdu pobjede. Međutim, nisu ga iskoristili pa je Noa Valentić zabio za izjednačenje. U lutriji sedmeraca više puta su zabili rukometaši Gradiške i tako osvojili 18. mjesto.

Statistika

19. mjesto

RK Poreč – MRK Trogir 8:16 (4:8)

Lucijan Drnasin sam je osigurao pobjedu Trogiru. Nakon početnih 1:1 napravio je seriju od četiri pogotka s kojom se brzo Trogir našao na +4. Ta serija je bila ključna jer se nakon toga nastavilo igrati gol za gol. U nastavku je Trogir još povećao svoju prednost. Oba trenera dala su svim igračima priliku, ali pobjeda i 19. mjesto otišla je u Trogir. Drnasin je zabio šest pogodaka, a Petar Brkić u dresu Poreča 3.

Statistika

Polufinala

RK Maksimir Pastela – RK Rugvica 15:14 (8:9)

Prvo polufinale donijelo je sjajnu utakmicu između Maksimir Pastele i Rugvice. Rugvica je krenula vrlo čvrsto u obrani i napravila par blokova, a to je nagradio i napad pa su otišli a 3:1. No, zaredale su se tada greške u napadu, par krivih dodavanja i Maksimir Pastela je to dobro iskoristila da poveže dvije serije od po 2-0 uz golove Svena Majdaka i Nine Marakovića te tako povela s 4:3. No, Rugvica se nije predavala i ponovno je učvrstila u obran i uzvratila s dva uzastopna gola i zgoditkom Leona Biškupovića preokrenula rezultat na svoju stranu (8:7). Upravo je s minimalnom prednošću Rugvica i otišla na odmor. U prvih pet minuta drugog poluvremena nešto je bolje izgledala Pastela koja je bila sigurna četiri puta, dok je Rugvica postigla samo jedan pa je tako na semaforu stajalo 12:10. Stizala je Rugvica na minus jedan, imala i priliku za egal, ali nije iskoristila. U 28. minuti Maksimir Pastela je u novom napadu preko Ivana Čula ponovno pobjegla na +2. Opet je Rugvica pritisnula i stigla na minus jedan, pa i imala posljednji napad za izjednačenje i sedmerce, ali nije uspjeli i Maksimir Pastela je s minimalnim slavljem stigla do još jednog finala. Kod Maksimir Pastele najefikasniji bio je Sven Majdak s pet pogodaka, dok se kod Rugvice istaknuo Nikola Ivanković s pet gola.

Statistika

RK Bjelovar – RK Valpovka 18:21 (11:7)

U drugo polufinale Bjelovarčani su ušli pomalo uspavano, dok je Valpovka igrala dobru obranu. U napadu su isto tako bili dobri pa su poveli 2:1. No, Bjelovar se u petoj minuti razigrao i ubrzo poravnao rezultat. Valpovka se nakon toga uspjela odvojiti na +2, ali je bjelovarska obrana učvrstila, razbranio se Jan Valpotić na vratima i pomogao svojim suigračima da prvo nanovo postave egal (5:5), a zatim i povedu 7:6. Zatražio je tada trener Valpovke minutu odmora, ali ni to nije pomoglo njegovim suigračima da poslože svoje redove. Bjelovar je odlično zatvarao i u napadu je stvori seriju 4-0 kojom je omogućio da na odmor odu s +4. Potpuni preokret dogodio se u prvih pet minuta nastavka. Bjelovar je otvorio s golom Mihovila Kozića i tu je stao. Valpovka je izgledala kao da je prebacila u višu brzinu i s četiri uzastopna pogotka stigla na samo minus jedan (11:12). Imao je Bjelovar napad za novih +2, ali svoja vrata je zaključao Frano Kuna i omogućio Valpovki prvo da izjednači, a zatim golom Matije Bajera stigne u vodstvo na utakmici (13:12). Uspio je Bjelovar ponovno uloviti Slavonce u 24. minuti kada Filip Saraja zabija za 15:15, no to se nije dugo zadržalo i Valpovka preko Luke Vukelić odlazi na +2. Nova greška Bjelovara u napadu koštala ih je priključka i Valpovka u novom napadu zabija za plus od tri gola. Unatoč svim naporima Bjelovara, tu su prednosti i zadržali po isteku vremena. Kod Valpovke najbolji su bili Ante Kuna i Luka Vukelić svaki s po šest pogodaka, a kod Bjelovara su se istaknuli Tin Lacković i Vedran Delić svaki s po pet zgoditaka.

Statistika

 

Najbolja sedmorka:
Lijevo krilo: Mihovil Kozić – RK BjelovarLijevi vanjski: Tin Lacković – RK Bjelovar
Srednji vanjski: Jura Egon Juranić – MRK Čakovec
Desni vanjski: Karlo Jurić – RK Sisak
Desno krilo: Luka Vukelić – RK Valpovka
Kružni napadač: Sven Majdak – RK Maksimir Pastela
Vratar: Zvonimir Hrka – RK Rugvica

Najbolji pojedinci:
Obrambeni igrač: David Mikuličić – RK Trsat
Najbolji strijelac: Karlo Jurić – RK Sisak – 62 gola
Najkorisniji igrač (MVP): Nikola Ivanković – RK Rugvica
Najbolji trener: Hrvoje Turković (Vedran Krkač)- RK Maksimir Pastela

Plasmani:

1. RK Maksimir Pastela


2. RK Valpovka


3. RK Bjelovar


4. RK Rugvica
5. RK Trsat
6. MRK Čakovec
7. RK Sisak
8. RK Gospić
9. RK Rudar
10. RK Nexe
11. RK Varaždin
12. RK Ribola Kaštela
13. RK Koprivnica Hangar 18
14. RK Solin
15. RK Split
16. RK Feniks
17. RK Nova Gradiška
18. MRK Umag
19. MRK Trogir
20. RK Poreč

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake A – 3. dan
Sljedeći članakHrvatice krenule s pripremama, put na Europsko prvenstvo traže preko Švicarske i Ukrajine