Okupila se seniorska reprezentacija za Mediteranske igre u Tarragoni

509

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu pod vodstvom izbornika Line Červara za 18. Mediteranske igre koje će se od 22. lipnja do 1. srpnja održati u španjolskoj Tarragoni. Rukometni turnir na Mediteranskim igrama broji 13 reprezentacija razmještenih u četiri skupine. Hrvatska će igrati u skupini B s Italijom i Alžirom.

Izbornik Lino Červar u Španjolsku putuje sa 16 igrača, a nekima od njih ovo je prvi nastup za seniorsku reprezentaciju. Zato neće biti lagano, ali Lino ističe kako je najbitnije da se svi uigraju: ”Ovo je jedan radni projekt. Idemo na Mediteranske igre s mladom reprezentacijom gdje ćemo pokušati tu momčad uvesti u sustav seniorske reprezentacije. Izazov je to za njih da se odmjere s drugim reprezentacijama. Neke od 13 reprezentacija doći će u jakom sastavu, a neke će doći također u pomlađenom. Bit će sigurno zahtjevno, ali očekujem borbu i da se svi iskažu. Ne trebamo ih opterećivati plasmanom, ali moramo očekivati dobru igru i bitno je da vidimo koliko se mogu taktički i igrački prilagoditi svemu što treba imati jedan reprezentativac Hrvatske.”

”Teško je raditi nekakve prognoze jer ne znamo u kojim točno sastavima dolaze druge reprezentacije. I Hrvatska se okupila u drugačijem sastavu i mnogi od nas su prvi put ovdje. Imamo malo vremena prije početka turnira na Mediteranskim igrama, ali želimo se što bolje pripremiti. Imamo mladu momčad i nadam se da ćemo se boriti na terenu i dati sve od sebe”, rekao je kapetan Mate Šunjić.

U Tarragonu putuju sljedeći igrači:
1.Mate Šunjić – CSM Bucuresti
2. Matej Ašanin – Sporting CP
3. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
4. Josip Ereš – RK PPD Zagreb
5. Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
6. David Mandić – HC Izviđač CO
7. Leon Šušnja – RK PPD Zagreb
8. Marin Šipić – RK Nexe
9. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
10. Petar Medić – RK PPD Zagreb
11. Halil Jaganjac – RK Metalurg
12. Lovro Jotić – Aalborg Handbold
13. Jakov Vranković – Grundfos Tatabanya KC
14. Ivan Sršen – MOL-Pick Szeged
15. Bruno Butorac – Tatran Prešov
16. Ante Kaleb – TuS N-Lübbecke

SKUPINA B
Hrvatska
Italija
Alžir

Raspored:
23.6.2018.; 10 h: Hrvatska – Italija
24.6.2018.2018.; 12 h: Hrvatska – Alžir
27.6.2018. Četvrtfinala
28.6.2018. Razigravanje 5. do 8. Mjesto
29.6.2018. Polufinala
30.6.2018. Poredak  5. do 8. Mjesto
1.7.2018. Finalne utakmice
Detaljan raspored sa satnicom

Skupina A
Slovenija
Crna Gora
Tunis

Skupina C
Španjolska
Grčka
Portugal

Skupina D
Egipat
Srbija
Makedonija
Turska


Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta. Najviše ih je iz odbojke (24), koja će nastupiti s obje seniorske reprezentacije te muškim parom u inačici na pijesku, potom iz muškog rukometa (16). Kada se sportašicama i sportašima pridodaju treneri, liječnici, fizioterapeuti i ostalo prateće osoblje, hrvatsko sportsko izaslanstvo na MI u Tarragoni broji ukupno 163 osobe. U toj brojci je i šest administrativnih članova Misije HOO-a, predvođenih šefom Misije Damirom Šegotom, a Hrvatsku će na MI u Tarragoni predstavljati još i 15 sudaca iz 13 sportova.

Prethodni članakPoraz juniorki od Slovenije u prijateljskoj utakmici
Sljedeći članakČetvrta faza priprema juniorki za Svjetsko prvenstvo