Izvučeni polufinalni parovi Kupa Hrvatske za žene i muškarce

323

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza izvučeni su parovi za polufinalnu završnicu Kupa Hrvatske za žene i muškarce koja je sastavni dio Festivala rukometa koji se održava od 16. do 19. svibnja u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

PODRAVKA VEGETA – KOKA, 16. svibnja

SESVETE AGROPROTEINKA – MURVICA, 16. svibnja

 

PPD ZAGREB – NEXE, 17. svibnja

ČAKOVEC – DUBRAVA, 17. svibnja

 

Finale Kupa Hrvatske za žene održat će se u subotu, 18. svibnja s početkom u 17:30 sati, dok će finale Kupa Hrvatske za muškarce biti održano u nedjelju, 19. svibnja u 17:30 sati.

 

Nakon ždrijeba, održana je i konferencija za medija na kojoj su Glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, Damir Poljak, direktor marketinga, Silvijo Njirić i voditeljica seminara trenera, Lidija Bojić – Ćaćić predstavili aktivnosti vezane za Festival rukometa.

Riječ je o jedinstvenoj priči hrvatskog sporta i jednom od vrhunaca svake sezone, a kojemu poklanjamo izuzetnu pažnju. Tom prigodom, na jednom mjestu okuplja se više od 2 000 ljudi, od mlađih dobnih uzrasta pa do četiri kluba rukometašica i četiri kluba rukometaša koji odlučuju o pobjednicima Kupa Hrvatske, odnosno više od 500 trenera i sudaca koji imaju svoje seminare. Ukratko na jednom mjestu u tjedan dana kao na dlanu vidi se čime raspolaže Hrvatska,rekao je Glavni tajnik HRS-a, Damir Poljak.

Od ove godine naš novi partner je Grad Poreč sa svojom turističkom zajednicom i hotelskim lancem Valamarom te nas to jako veseli. Prvi puta u povijesti u izravnim prijenosima imamo svih šest utakmica završnice Kupa. Osim toga, svi susreti muškog kadetskog dijela natjecanja bit će u live streamu na YouTube kanalu HRS-, a koliku im pažnju poklanjamo, najbolje svjedoči činjenica da smo dvije odlučujuće utakmice koje se igraju neposredno prije muškog finala, preselili u Žatiku. Također, odlučili smo ne prodavati ulaznice jer nam nije cilj zarada već promocija rukometa i pretvaranje završnice Kupa Hrvatske u jednu veliku svečanost. To je ujedno prilika da naši sponzori i partneri vide kolika je snaga najuspješnijeg hrvatskog saveza,” izjavio je direktor marketinga HRS-a, Silvijo Njirić.

„Gotovo 12 dana u čak tri dvorane igrat će se završnice mlađih kategorija. Ukupno će biti odigrano 200 utakmica, a to je nešto što nas čini izuzetno sretnima jer samo na taj način hrvatski rukomet može ići naprijed. Što se tiče seminara trenera, prošle smo godine od EHF-a dobili nagradu za najbolje organizirani seminar u Europi tijekom Europskog prvenstva. Koliko je priznat, najbolje svjedoči činjenica da čak osam država šalje svoje predstavnike na taj seminar, a među njima je čak i Južna Koreja. Predavači su ugledna imena hrvatskog rukometa, od Nikole Foretića preko Davora Rokavca, Hrvoja Horvata te Nenada Šoštarića. Prvi puta na Festivalu imat ćemo okrugli stol na temu hrvatski ili skandinavski model rukometa, a gosti su izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije, Lino Červar i pomoćni trener norveške muške seniorske reprezentacije, Željko Tomac,” rekla je voditeljica seminara trenera, Lidija Bojić – Ćaćić.

Prethodni članak43. Središnji seminar Udruge trenera HRS-a
Sljedeći članak7. kolo Lige za prvaka donosi regionalne derbije