EHF Kup: Poraz Poreča i oproštaj od Europe

465
Otvoreni trening reprezentacije - dru?enje s navija?ima, Pore?, dvorana ?atika, 14.06.2019.

Rukometaši Poreča izgubili su uzvratni susret 2. pretkola EHF Kupa od francuskog  kluba PAUC Handball 20:26 i tako se oprostili od Europe za ovu sezone. Podsjećamo, Francuzi su dobili prvi susret 36:28.

Već od starta bilo je jasno da je pred Porečanima nemoguća misija. Francuzi su već u ranoj fazi poveli s pet pogodaka razlike 3:8, 12. minuta. Onda je domaći sastav uspio postići tri pogotka za redom i stići ne samo minus dva 6:8. PAUC brzo odgovara na taj izazov i deset minuta poslije ponovno ima plus pet 8:13. S tom prednošću se otišlo i na predah, a rezultat je bio 10:15. U Francuskoj prije tjedan dana u prvih 30. minuta više su dali i jedni i drugi. Tada je naime, bilo 18:13 za PAUC.

S tri brza i lagano postignuta pogotka odmah u otvaranju drugog poluvremena PAUC je pobjegao na rekordnih plus osam, i lagano kontrolirao susret do kraja. Poreč je nekoliko puta uspio doći na pet pogodaka zaostatka, ali ispod toga ne. Nedostajala im je neko ozbiljnije, uža serija da bi eventualno iznenadili PAUC. Francuzi su igrali koliko je trebalo za novu pobjedu i prolazak u treće pretkolo EHF kupa. Ukupno su imali 63 posto realizacije, Poreč 51 posto. Po šest pogodaka za hrvatskog predstavnika dali su Filip Perić i Tim Thoss, a kod PAUC-a po pet Vid Kavtičnik i Gabriel Loesch.

EHF KUP: 2. PRETKOLO
POREČ – PAUC HANDBALL 20:26

 

Prethodni članakPaket 24 Premijer liga: 4. kolo
Sljedeći članakLiga prvakinja: Pobjeda Podravke s dramom na kraju