Reprezentativke krenule s posljednom fazom priprema za EHF EURO

41
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Ivanić-Grada gdje će do 26. studenoga odrađivati posljednju fazu priprema za Europsko prvenstvo koje se održava od 4. do 18. prosinca 2016. u Švedskoj.

Nastavak priprema počinje 28. studenoga te će reprezentacija u Ivanić-Gradu boraviti sve do odlaska na Euro 4. prosinca.

U sklopu priprema hrvatska ženska seniorska reprezentacija odgrat će tri pripremne utakmice od kojih će dvije biti otvorenog tipa, a s Crnom Gorom odigrat će i jednu zatvorenog tipa.

Prva utakmica otvorenog tipa na rasporedu je 25. studenoga u 18:30 sati u SD Žeravinec, Ivanić-Grad, a protivnik je Crna Gora. Drugu utakmicu otvorenog tipa rukometašice igraju 30. studenoga u 18:30 sati u SD Žeravinec, Ivanić-Grad protiv Japana.

Zbog zdravstvenih problema izbornik Goran Mrđen neće moći računati na neke igračice u prvim danima priprema:  „To je tako nezgodno kad završava Liga prvakinja ili nacionalna prvenstva i onda se uvijek zadnji dan nažalost nešto može dogoditi. Sad u ovoj situaciji nije idealno s Andreom Penezić, Sonjom Bašić i Andreom Čović. Nadam se da to sve kroz ovaj tjedan zdravstvena služba zbrinuti i da će bar za onaj drugi dio biti sve u redu i onda će nam biti nekako lakše“, rekao je izbornik Mrđen po okupljanju reprezentacije.

U prvom ciklusu okupljanja više će se raditi na fizičkoj spremi i uigravanju dok će drugi ciklus biti posvećen taktičkoj pripremi: „Ovaj dio ćemo raditi i vidjeti ćemo kako će se koja od njih moći priključiti plus ostale igračice i ovaj tjedan ćemo se full baviti sa sobom, a onda ćemo onaj drugi tjedan ćemo vidjeti. Prva utakmica su Ruskinje i one igraju turnir u Norveškoj, vidjet ćemo i onda ćemo možda biti nešto pametniji i imati neku informaciju više“, pojasnio je izbornik.

Na prijateljske susrete s Crnom Gorom i Japanom osvrnula se kružna napadačica Vesna Milanović – Litre: „Definitivno će puno pomoći da vidimo gdje smo. Imale smo prošlu akciju gdje smo isto bile u Ivaniću. Neke stvari smo posložili. Znamo da smo u dosta pomlađenom sastavu već jedan duži period uz nas tri, četiri malo iskusnije. Stvarno se nadam da kroz te tri prijateljske utakmice ćemo uspjeti posložiti neke stvari, naše iskustvo i ovu mladost da to spojimo i da izgleda dobro.

Prokomentirala je i vrlo tešku skupinu D u kojoj će igrati Hrvatska u Helsingborgu: „Mislim da moramo stvarno biti realne, da je grupa prejaka i premoćna. Tu su Norvežanke, Ruskinje i Rumunjke. Znamo da su Ruskinje olimpijske pobjednice, o Norveškoj da i ne govorimo tako da smo svjesne jačine grupe. Na nama je stvarno da idemo na full, da se bacamo na glavu pa što bude“, zaključila je Vesna Milanović-Litre.

 

Izbornik Goran Mrđen na pripreme je pozvao 18 igračica:

Vratarke: Ivana Kapitanović  (RK Podravka), Gabrijela Bešen (RK Sesvete-Agroproteinka), Marina Razum (RK Lokomotiva)

Lijeva krila: Ekatarina Nemaškalo (RK Podravka), Paula Posavec (ŽRK Zrinski)

Desna krila: Nataša Janković (Ardesen GSK), Nikolina Zadravec (RK Podravka)

Pivoti: Vesna Milanović-Litre (RK Krim Mercator), Andrea Čović (HC Vardar), Ana Debelić (RK Podravka)

Vanjske igračice: Andrea Penezić (HC Vardar), Sonja Bašić (Ipress Center-VAC), Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin), Ćamila Mičijević (Dunaujvarosi KKA), Dora Krsnik (RK Podravka), Marijeta Vidak (RK Podravka), Valentina Blažević (RK Krim Mercator), Selena Milošević (RK Podravka).

Prethodni članakLokomotiva protiv Ardesena u osmini finala Challenge kupa
Sljedeći članakJuniorke dva puta slavile nad vršnjakinjama nad Crnom Gorom