Reprezentativke krenule s posljednom fazom priprema za EHF EURO

14
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Ivanić-Grada gdje će do 26. studenoga odrađivati posljednju fazu priprema za Europsko prvenstvo koje se održava od 4. do 18. prosinca 2016. u Švedskoj.

Nastavak priprema počinje 28. studenoga te će reprezentacija u Ivanić-Gradu boraviti sve do odlaska na Euro 4. prosinca.

U sklopu priprema hrvatska ženska seniorska reprezentacija odgrat će tri pripremne utakmice od kojih će dvije biti otvorenog tipa, a s Crnom Gorom odigrat će i jednu zatvorenog tipa.

Prva utakmica otvorenog tipa na rasporedu je 25. studenoga u 18:30 sati u SD Žeravinec, Ivanić-Grad, a protivnik je Crna Gora. Drugu utakmicu otvorenog tipa rukometašice igraju 30. studenoga u 18:30 sati u SD Žeravinec, Ivanić-Grad protiv Japana.

Zbog zdravstvenih problema izbornik Goran Mrđen neće moći računati na neke igračice u prvim danima priprema:  „To je tako nezgodno kad završava Liga prvakinja ili nacionalna prvenstva i onda se uvijek zadnji dan nažalost nešto može dogoditi. Sad u ovoj situaciji nije idealno s Andreom Penezić, Sonjom Bašić i Andreom Čović. Nadam se da to sve kroz ovaj tjedan zdravstvena služba zbrinuti i da će bar za onaj drugi dio biti sve u redu i onda će nam biti nekako lakše“, rekao je izbornik Mrđen po okupljanju reprezentacije.

U prvom ciklusu okupljanja više će se raditi na fizičkoj spremi i uigravanju dok će drugi ciklus biti posvećen taktičkoj pripremi: „Ovaj dio ćemo raditi i vidjeti ćemo kako će se koja od njih moći priključiti plus ostale igračice i ovaj tjedan ćemo se full baviti sa sobom, a onda ćemo onaj drugi tjedan ćemo vidjeti. Prva utakmica su Ruskinje i one igraju turnir u Norveškoj, vidjet ćemo i onda ćemo možda biti nešto pametniji i imati neku informaciju više“, pojasnio je izbornik.

Na prijateljske susrete s Crnom Gorom i Japanom osvrnula se kružna napadačica Vesna Milanović – Litre: „Definitivno će puno pomoći da vidimo gdje smo. Imale smo prošlu akciju gdje smo isto bile u Ivaniću. Neke stvari smo posložili. Znamo da smo u dosta pomlađenom sastavu već jedan duži period uz nas tri, četiri malo iskusnije. Stvarno se nadam da kroz te tri prijateljske utakmice ćemo uspjeti posložiti neke stvari, naše iskustvo i ovu mladost da to spojimo i da izgleda dobro.

Prokomentirala je i vrlo tešku skupinu D u kojoj će igrati Hrvatska u Helsingborgu: „Mislim da moramo stvarno biti realne, da je grupa prejaka i premoćna. Tu su Norvežanke, Ruskinje i Rumunjke. Znamo da su Ruskinje olimpijske pobjednice, o Norveškoj da i ne govorimo tako da smo svjesne jačine grupe. Na nama je stvarno da idemo na full, da se bacamo na glavu pa što bude“, zaključila je Vesna Milanović-Litre.

 

Izbornik Goran Mrđen na pripreme je pozvao 18 igračica:

Vratarke: Ivana Kapitanović  (RK Podravka), Gabrijela Bešen (RK Sesvete-Agroproteinka), Marina Razum (RK Lokomotiva)

Lijeva krila: Ekatarina Nemaškalo (RK Podravka), Paula Posavec (ŽRK Zrinski)

Desna krila: Nataša Janković (Ardesen GSK), Nikolina Zadravec (RK Podravka)

Pivoti: Vesna Milanović-Litre (RK Krim Mercator), Andrea Čović (HC Vardar), Ana Debelić (RK Podravka)

Vanjske igračice: Andrea Penezić (HC Vardar), Sonja Bašić (Ipress Center-VAC), Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin), Ćamila Mičijević (Dunaujvarosi KKA), Dora Krsnik (RK Podravka), Marijeta Vidak (RK Podravka), Valentina Blažević (RK Krim Mercator), Selena Milošević (RK Podravka).