Babić: “Imali smo problema u napadu, pogotovo u prvom poluvremenu i to je razlog poraza”

27

Hrvatska reprezentacija doživjela je prvi poraz u Francuskoj. Bolja je bila Njemačka u posljednjem susretu u skupini. Izbornik i igrači složni su da je Njemačka zasluženo slavila, ali i da je Hrvatska danas napadački zakazala.

“Čestitam Njemačkoj na zasluženoj pobjedi. Imali smo problema u napadu, pogotovo u prvom poluvremenu i to je razlog poraza. Njemačka ima sjajnu, čvrstu obranu s Wolffom na golu. Unatoč porazu nije ništa gotovo. Moramo se smiriti i pripremiti za utakmicu protiv Egipta”, započeo je izbornik Željko Babić i nastavio: “Hrvatska je danas odigrala utakmicu na trenutnom maksimumu što je bilo i vidljivo zato što smo mi igrali, osobito u određenim trenucima, jako dobro u obrani. Međutim imali smo strahovitih problema u napadu zbog njihove izvrsne obrane i njihovog vratara. Teško je sada analizirati, treba ponovno pogledati utakmicu. Mi smo imali našu priliku na 20:22 i nismo ju iskoristili, puno tehničkih grešaka, previše isforsiranih udaraca na gol a za to je razlog njihova odlična obrana i vratar.”

Isto viđenje ponudili su i reprezentativci Manuel Štrlek i Luka Cindrić koji je posebno naglasio probleme u napadu: “Njemačka je igrala čvrsto i otvarali su nam igru. U jedan na jedan gdje smo mi išli u sredinu mislim da smo trebali više raširiti zonu jer su gusti u sredini. Mislim da su bili bolji. Imali smo nesigurnosti kod šuta, njihov golman je dobro branio, igrali su dobro obranu. Na kraju je bilo malo i nervoze. Mislim da trebamo izvući pouku, pogledati ponovo utakmicu i ispraviti pogreške”, rekao je Cindrić.

“Treba čestitati Nijemcima, bili su bolji danas. Obranu smo dobro igrali, stisnuli smo ali u napadu smo bili bezidejni. Nismo stvarali šanse, bilo je dosta polušuteva što je onda njihov golman lako obranio. Znamo da su najopasniji iz tranzicije, polukontre i kontre te ako im dopustimo da zabijaju lake golove nitko ih ne može pobijediti. Znali smo da oni igraju tako da s ‘halfovima’ tjeraju duboko i tjeraju igrače na šuteve sa sredine jer imaju dva visoka igrača u sredini. Nadigrali su nas i iskoristili ono u čemu su dobri”, konstatirao je Manuel Štrlek koji je bio jedan od naših najboljih strijelaca u ovoj utakmici s pet pogodaka.

Reprezentacija sutra putuje u Montpellier gdje će igrati susret osmine finala protiv Egipta. “Nismo ih previše gledali. Znamo samo da igraju agresivnu zonu 3-3 i na to se moramo pripremiti. Imaju i sjajno desno krilo za kontre koje ima odličnu realizaciju i vratara koji brani specifično ali jako dobro. Moram večeras pogledati njihove tri utakmice da bi sve točno znao, ali ovo su njihove karakteristike”, pojasnio je izbornik Babić.

Izbornik Babić je na kraju zaključio da su za nastavak natjecanja moguće i neke promjene u sastavu: “Turnir je takav da su stvari promjenjive. Imam mladu momčad koja oscilira. Meni osobno to nije to ništa čudno niti je to nešto što nismo mogli očekivati. Imali smo neplaniranu promjenu i moguće su još neke rotacije. O tome treba razmišljati i već smo razmišljali o tome. Vidjet ćemo kada napravimo sastanak je li to potrebno ili nije. Međutim, opasno je mijenjati jer ako promijenimo igrača ne možemo mijenjati vratare. Sve ćemo vidjeti.”

Prethodni članakHrvatska visoko poražena od Njemačke, u osmini finala na Egipat
Sljedeći članakŠtrlek: ”Mi smo sigurno kvalitetniji i mislim da bi s dobrom igrom trebali pobijediti”