Hrvatska na Svjetskim igrama u skupini A s Mađarskom, Egiptom i Poljskom

103

Održan je ždrijeb za Svjetske igre u Wroclawu koje počinju za nešto manje od dva mjeseca, a kuglice su Hrvatsku smjestile u grupu A u kojoj su još Mađarska, Egipat i domaćin Poljska.

Hrvatska će na nadolazećim Svjetskim igrama u srpnju imati samo predstavnika samo u muškoj konkurenciji. Kuglice su aktualne svjetske i europske prvake smjestile u skupinu A s Mađarskom, domaćinom Poljskom i Egiptom. Mađari su na Svjetskim igrama 2009. godine osvojili srebro, dok su Hrvati osvojili broncu. Poljskoj će ovo biti premijerni nastup na Svjetskim igrama i kao domaćini će sigurno biti dodatno motivirani za prolazak dalje. Egipat, kao afrički predstavnik, nepredvidljiva je reprezentacija, koja će biti neugodan protivnik za svakoga.

“Naša grupa je europsko prvenstvo u malom plus Egipat s kojim se nikada ne zna u kakvoj formi dolaze. Za Egipat se zna da imaju jednog vrlo dobrog markera pucača i to im je oduvijek glavno obilježje. S Mađarima i Poljacima imamo pozitivan omjer i nadamo da će se ta tradicija i dalje nastaviti. Kao svjetski prvaci i ne smijemo drugačije razmišljati. Cilj je, kao i na svakom turniru, otići na vrh, a da bismo to uspjeli moramo proći one najbolje Nema skrivanja, moramo biti pravi i to je to”, prokomentirao je izbornik Davor Rokavec.

U skupini B igrat će Katar, Urugvaj, Australija i branitelj naslova Brazil. Brazilci su najveći rivali Hrvatske u rukometu na pijesku. Do dva zlata sa Svjetskih igara (Kaoshinug 2009. i Cali 2013.) dolazili su upravo preko naše reprezentacije, kada su nas oba dva navrata izbacili u polufinalima s 2:1 u setovima. Azijski predstavnik, Katar prvi puta je nastupio na Svjetskim igrama 2013 godine i postigao značajan uspjeh. Stigli su do polufinala, a Hrvatska ih je pobijedila u utakmici za treće mjesto. Urugvaj je jedini debitant u grupi B, dok će Australiji ovo biti druge Svjetske igre na kojima će nastupiti.

U ženskoj konkurenciji ždrijeb je u skupinu A smjestio Španjolsku, Norvešku, Argentinu i Tunis, dok se u skupini B nalaze Brazil, Kineski Taipei, Australija i Poljska.

Izvor: bhc.com.hr

Prethodni članakDubrava nadjačala Spačvu, nakon poraza od Rudara Ribola sve dalje od ostanka
Sljedeći članakIzbornik Červar objavio popis reprezentativaca za okupljanje u lipnju