Veterani All Istria Teama četvrti na EHF Masters 2017

165

U 2016. godini Hrvatska je bila domaćin Europskog veteranskog klupskog prvenstva kada se u Poreču 61 ekipa borila za naslov prvaka u muškim i ženskim kategorijama. Ovogodišnje izdanje EHF Mastersa bilo je u Portugalu, a među brojnim ekipama bila je i jedna iz Hrvatske. Veterani iz cijele Istre još jednom su se okupili pod nazivom All Istria Team i predstavljali hrvatske boje.

Momčad Istre sudjeluje već dugi niz godina na raznim turnirima u Hrvatskoj i Sloveniji, a 2016. godine je prvi put nastupila na EHF Mastersu održanom u Hrvatskoj. Na, možemo reći, domaćem terenu osvojili su treće mjesto nakon što su u borbi za broncu svladali momčad Ljubljane 9:8 (5:6).

Na Prvenstvu u Portugalu u grupi su svladali španjolski Mostales i Sevillu, danski Kolding i češku Hannu te upisali poraz od Porta. Drugim mjestom u skupini osigurali su nastup u polufinalu, a u borbi za finale bolji su bili igrači Rusije (15:10) koja je u Hrvatskoj u istoj kategoriji osvojila naslov. U utakmici za brončanu medalju nakon velike borbe i pucanja kaznenih udaraca slavlje je ipak otišlo u ruke danskog FIF-a (18:15), no momci se u Istri vraćaju s četvrtim mjestom što je nastavak dobre igre i veliki uspjeh.

All Istria Team:
1.Gostenčnik Matjaž
2 Vorić Josip
4 Franković Patrik
5 Džoni Eduard
7 Radošević Branko
11 Laković Elvis
12 Jergović Miro
16 Popović Želimir
17 Bažon Ivan
31 Habek Robert
32 Soršak Uroš
33 Hrašan Tomaž
34 Kopić Vladimir
35 Barl Matevž
36 Klemenšek Boris
69 Marić Sebastijan
Trener: Franceschini Maurizio
Službeni predstavnik: Sonela Šegon