Hrvatski seniori odlično otvorili Europsko prvenstvo

47

Hrvatski seniori fantastično su otvorili Europsko prvensvo ostvarivši tri pobjede u tri utakmice uz samo jedan izgubljeni set. Seniorke su odigrale neizvjesnu utakmicu protiv Italije od koje su poražene u raspucavanju.

Prvenstvo su otvorile momčadi Srbije i Hrvatske, a slavili su domaćini s 2:0 u setovima (22:18, 25:22). Utakmicu je prokomentirao hrvatski reprezentativac Zvonimir Đikić: „Bili smo malo nervozni na početku, to je tako prije svakog natjecanja. Ekipa Srbije je zaista dobra, imaju odlične pojedince. Odigrali smo onako kako znamo i kako trebmo. Koncentrirani smo, u Prvenstvu smo i idemo iz utakmice u utakmicu“.

U drugom susretu, aktualni europski prvaci, Hrvati su bili bolji od debitanata na ovom Prvenstvu, reprezentacije Francuske koju su pobjedili s 2:0 u setovima (17:14, 28:18). Francuski golman Patrice Annonay je pohvalio protivnike: „Hrvatska je odlična momčad, bilo nam je zadovoljstvo igrati. Mnogi francuski igrači igraju i dvoranski rukomet, sezona nam je završila nedavno i nismo imali dovoljno vremena za pripremu, ali smo zadovoljni.

U posljednjem susretu prvog dana EURA, seniori su odmjerili snage sa Švedskom protiv koje su slavili u raspucavanju s 2:1 u setovima (24:14, 22:24, 7:6). Hrvatski reprezentativac Valentino Valentaković je prokomentirao nastup Hrvatske: “Veoma sam zadovoljan, odigrali smo tri utakmice u jednom danu nakon dugo vremena, ali dobro smo se pripremili. Teško je reći tko nam je danas bio najteži protivnik, možda Šveđani koji su bili najkompetentniji. Sutra očekujem pobjedu, kvalitetnija smo ekipa i idemo sto posto u utakmicu.

Seniorke su odigrale zanimljivu utakmicu protiv Italije od koje su izgubile 2:1 u setovima nakon raspucavanja (17:10, 11:12, 8:6). „Dogodilo se ono čega sam se najviše bojala, bile smo pod dojmom, ipak je prva utakmica na Prvesntvu. Ovo nas ne smije spustiti, moramo se dignuti. Sutra imamo tri utakmice i moramo poboljšati realizaciju, biti pametnije i lukavije“, izjavila je kapetanica Kristina Smiljanić.

Prvu utakmicu drugog dana Europskog prvenstva, djevojke će igrati protiv Španjolske, a zatim će odmjeriti snage sa Švicarskom i Grčkom. Seniori sutra, 21. lipnja igraju jednu utakmicu, protiv Švicarske u 12 sati.

Raspored i rezultate EURA pronađite ovdje:

Raspored i rezultati Beach Handball EURO 2017

Posjetite službenu stranicu Europskog prvenstva:

Beach Handball EURO 2017 Croatia

 

 

Prethodni članakKontrolno okupljanje ženske juniorske reprezentacije u Sinju
Sljedeći članakOkupljanje muške kadetske reprezentacije