Provedene aktivnosti u sklopu preventivnog programa “Zajedno protiv govora mržnje”

67

U petak, 16. lipnja, u dvorani Tehničke škole Virovitica, provedene su aktivnost u sklopu preventivnog programa pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“, pokrenutog od strane Ravnateljstva policije, a koji ima za cilj promicanje kulture tolerancije i nenasilja te prevencije svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja, a u konačnici prevenciju kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje.

U 18:00 sati, u sportskoj dvorani odigrana je Međunarodna prijateljska rukometna utakmica između ženskih reprezentacija Hrvatske i Srbije uz nazočnost 1300 posjetitelja. S ciljevima preventivnog programa policijski službenik za prevenciju Dražen Huzjak upoznao je pomoćnika direktora za marketing g. Tvrtka Žideka iz Hrvatskog rukometnog Saveza, trenere ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske g. Gorana Mrđena i Srbije g. Ljubomira Obradovića, koji su zajedno sa kapetanicama reprezentacija izrazili svoju punu podršku provedbi preventivnog programa uz poruku „ZAJEDNO PROTIV GOVORA MRŽNJE – JA SAM ZA FAIR PLAY!“.

Punu podršku provedbi programa izrazio je i predsjednik rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije g. Ante Blažević, a posjetiteljima u prepunoj dvorani s ciljem aktivnog doprinosa provedbi programa uručeni su letci „reci ne GOVORU MRŽNJE“.

Cilj svih spomenutih aktivnosti je zajednički angažman u promicanju stava o neprihvatljivosti svih oblika nasilja, huliganizma, nužnosti promptne reakcije i javne osude svih oblika diskriminatornog ponašanja.

NE mržnji, NE nasilju i diskriminaciji.

 

Prethodni članakRang-lista kandidata za upis u srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2017./2018.
Sljedeći članakKontrolno okupljanje ženske juniorske reprezentacije u Sinju