Vori, Marguč, Sæverås i Harsanyi izvlače kuglice na ždrijebu Europskog prvenstva 2018.

98

Igor Vori iz Hrvatske, Kristian Sæverås iz Norveške, Gergely Harsanyi iz Mađarske i Gašper Marguč iz Slovenije pomoći pri ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2018. koji je na rasporedu u petak, 23. lipnja u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Ždrijeb će biti u izravnom prijenosu na RTL-u i na ehf-euro.com od 19 sati, a live stream će također biti dostupan na EHF EURO Facebooku i YouTube kanalu.

Zajedno s predsjednikom Michaelom Wiedererom svaki igrač će izvlačiti kuglice iz jednog bubnja. Prvi će na pozornicu uzaći Kristian Sæverås koji će izvlačiti dvije preostale momčadi iz četvrtog bubnja. Budući da su organizatori iskoristili svoje pravo da smjeste jednu ekipu u svaki od gradova domaćina, Slovenija će igrati u skupini C u Zagrebu, dok će Mađarska igrati u skupini D u Varaždinu. Norveška, koja je u trećoj jakosnoj skupini, smještena je u skupinu B u Poreču, dok će skupinu Srbiji, Crnoj Gori i Češkoj odrediti Gergely Harsanyi koji će izvlačiti kuglice.

Domaćini Europskog prvenstva započet će svoj put u skupini A u Splitu, dok će sudbinu preostale tri momčadi u prvoj jakosnoj skupini (branitelj naslova Njemačka, aktualni svjetski prvak Francuska i Španjolska) odlučiti Slovenac Gašper Marguč.

Posljednji će na pozornicu izaći Igor Vori koji će se pobrinuti za momčadi iz druge jakosne skupine – Dansku, Bjelorusiju, Švedsku i Makedoniju.

Cijelu proceduru ždrijeba možete preuzeti ovdje.

Igrač Ivan Čupić, koji je bio najavljen za izvlačenje kuglica na ždrijebu, zbog privatnih razloga (krštenje djeteta) nije u mogućnosti prisustvovati samom ždrijebu Europskog prvenstva 2018.  U suglanosti s Hrvatskim rukometnim savezom i Europskom rukometnom federacijom za novog igrača izabran je hrvatski reprezentativac Igor Vori.

Prethodni članakOkupljanje muške juniorske reprezentacije
Sljedeći članakStopostotan učinak hrvatskih reprezentacija drugog dana EURA