Uzvratni susret juniora pripao Mađarskoj

79

Hrvatski juniori u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Alžiru na samom startu imali su dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Mađarske. Prvi susret završio je u korist naših reprezentativaca, a u drugom susretu slavlje je otišlo na stranu Mađarske.

U drugi susret bolje su ušli Mađari. Hrvatska je krenula nervoznije te su protivnici dobro iskoristili greške za odlazak na +4.Tada je proigrao hrvatski napad i sjajno nalazi prolaz na crtu do Ante Babića pa su izabranici Hrvoja Horvata ubrzo stigli na minus dva (5:7). Učvrstila se obrana i pa su Mađari teško pronalazili put do mreže. Sjajna dva gola Davida Mandića s krila vratila su Hrvatsku potpuno u životu (7:8).

Horvat je iskušavao igru sedam na šest bez vratara, a par nespretnih gubitaka lopte ponovno je odvelo Mađarsku na +3 (13:10). Ponovno je za to bila kriva vanjska linija Mađarske, odnosno Patrik Ligetvari i Atilla Toth koji su u prvom dijelu zabili svaki po tri gola. Da se na odmor ipak ne otiđe pri minusu pobrinuo se Marin Šipić s dva laka gola pa je tako semafor po isteku 30. minute pokazivao 14:15.

Nastavak je donio dva uzastopna gola Hrvatske za prvo vodstvo (16:15). Dobro izdanje imali su Tomislav Stojanović i Matija Špikić na vratima, a sredinom drugog dijela izbornik Horvat krenuo je s izmjenama. Ušli su Jakov Vrdoljak i Dorian Markušić uz zamjene s Petrom Medićem. Obrana je bila pokretljivija i mučila Mađare. Napad je dobro funkcionira i u 47. serijom 3-0 Hrvatska poravnava (21:21).

U posljednjih pet minuta ušlo se izjednačeno, ali protivnički vratar Imre Pasztor dobro je čitao hrvatske napade i pomogao suigračima da samo u dvije minute povežu četiri napada i na kraju upišu slavlje 28:25.

Utakmice su poslužile kao dobar start priprema kako bi stožer vidio u kakvom su stanju igrači došli nakon sezone i na čemu će se morati dodatno raditi kroz cikluse priprema prije odlaska u Alžir.

Prijateljska utakmica:

Hrvatska – Mađarska 25:28 (14:15)

Hrvatska: Stojanović, Špikić; Perić 3, Samardžić 1, Mandić 4, Pandža 1, Markušić 2, Jelinić 1, Radoš 1, Manci Mičević 1, Šipić 2, Vrdoljak, Babić 5, Čorić 2, Glavaš, Zobec, Medić 1, Hrstić 1
Izbornik: Hrvoje Horvat

Mađarska: Rozsavolgyi 1 gol, Pazstor; Molnar 2, Fekete 2, Varju 2, Ubornyak, Szakaly 1, Fuzi 3, Schmid 1, Ligetvari 6, Kovacs 1, Szita 5, Gabor, Toth 4, Gyori, Torok
Izbornik: Janos Gyurka

FOTOGALERIJA

Prethodni članakPPD Zagreb u skupini A Lige prvaka
Sljedeći članakPoraz i pobjeda juniorki protiv Crne Gore