Dubrava se oprostila od EHF kupa

36

Zagrebačka Dubrava oprostila se s nastupima u Europi. Nakon poraza 29:40 u Francuskoj, momci Vlade Šole u uzvratu nisu uspjeli napraviti novo čudo koje bi im donijelo skupinu EHF kupa te su u drugom susretu upisali novi poraz od Saint-Raphaela.

S lakih 2:0 krenuo je Saint-Raphael u susret, a nakon nekoliko nespretnih dodavanja Dubrava preko Kristijana Radoša stiže do prvog pogotka. Dubrava je pokušala držati tempo, ali ponovno su se zaredale greške u napadu pa su gosti preko Miroslava Jurke u šestoj minuti poveli 6:2. Bio je to znak za Vladu Šolu da pozove prvu minutu odmora kako bi smirio svoje redove.

Mladi zagrebački Veprovi nisu se mogli nositi s mnogo iskusnijim francuskim klubom pa je već u 11. minuti bilo 3:11. Prednost gostiju je samo rasla, a do golova su u redovima Dubrave stizali tek Marin Buneta, Ivan Vida i Radoš. U posljednjih pet minuta prvog dijela susreta Saint-Raphael ulazi s +10, a onda preokret kod Dubrave, bude se Sandro Samardžić i Davor Maričić te ekspresno smanjuju zaostatak na 16:23.

Sjajno su otvorili i nastavak susreta momci iz Dubrave i nakon samo pet minuta stigli na minus tri (21:24) uz dva pogotka Nikole Grahovca. Domaći rukometaši krenuli su s dubokom obranom i pritiskali Francuze. To se pokazalo dobrim potezom i uz dobru podršku par ključnih lopti je zaustavio Domagoj Grahovac na vratima.

Imala je Durava nekoliko prilika za stići na dva pogotka zaostatka, ali nedostajalo je malo više sreće. Nakon 45. minute francuski se klub nanovo odvojio (27:34)  uz golove Arthura Vignerona i Aleksa Kolakovića do kraja susreta se ništa previše nije mijenjalo. Dubrava se od Europe oprostila porazom 31:41.

Najefikasniji kod Dubrave bio je Sandro Samardžić sa šest pogodaka, dok su njih četiri dodali Kristijan Radoš i Marin Buneta. Saint-Raphael je do skupina EHF kupa vodio Arthur Vigneron s osam postignutih golova, a pet je zabio Miroslav Jurka.

EHF kup, 3. pretkolo, druga utakmica:

Dubrava – Saint-Raphael Var Handball 31:41 (16:23)

Dubrava: Marković, Grahovac D.; Kelemen, Pleš, Volar, Šuker 1, Vida 2, Radoš 4, Vinković, Maričić 3, Samardžić 6, Medić 1, Godec 2, Grahovac M. 2, Grahovac N. 3, Buneta 4

Saint-Raphael Var Handball: Demaille 1, Popescu; Krantz 2, Simicu 3, Abily 3, Sarmiento Melian 1, Lynggaard 2, Kolaković 4, Jurka 5, Caucheteux 4, Vigneron 8, Krakowski 1, Dipanda, Karalek 4, Hmam