Červar: ”Čestitam igračima i hvala publici, glavna je bila naša obrana”

46

Hrvatska je otvorila Europsko prvenstvo pobjedom nad Srbijom 32:22 (14:9) do koje je došla dobrom obranom raspoloženim napadom, ali i glasnom podrškom s tribina.

Nakon utakmice izbornik Lino Červar kratko je komentirao susret i najavio sljedećeg protivnika: ”Želim čestitati svojim igračima na dobroj igri i moram pohvaliti publiku koja nam je pružila fantastičnu podršku. Ovo je bila lijepa rukometna predstava zahvaljujući protivniku koji je, bez obzira na krajnji rezultat, pružao dobar otpor. Glavna karakteristika naše pobjede bila je dobra obrana i polukontre. Znamo da se s Duvnjakom nešto dogodilo, ali još ne znamo što je i koliko je ozbiljno, vidjet ćemo. Što god bilo, sada moramo igrati za njega. Sada nas čeka Island koji je dobro odigrao protiv Švedske i moramo se dobro pripremiti. Pred nama je još puno stepenica. Ne smijemo imati euforiju i moramo se dobro pripremiti.”

”Dali smo svi sve od sebe od prve minute. Nije bilo lako jer je nekima od nas ovo prvi put da igramo u ovakvoj atmosferi, ja nisam osjećao nisam prvih 15 minute. No, unatoč tome smo odrađivali sve što smo dogovorili prije utakmice. Ovo je tek početak i čeka nas još puno toga, ali dobro je da smo otvorili slavljem,” rekao je Luka Stepančić koji je protivničku mrežu zatresao šest puta.

Izjavu Manuela Štrleka možete poslušati u videu.

Prethodni članakNavijači pjesmom vodili Hrvatsku do prve pobjede na Europskom prvenstvu
Sljedeći članakInformacije o ozljedi Domagoja Duvnjaka