Hrvatska preko Austrije do finala

54

Polufinalni susret u Bugojnu Hrvatska je osigurala sjajnom igrom skupini, a u borbi za finale snage je odmjerila s Austrijom. Iako je Hrvatska nametnula tempo igre u prvim poluvremenu, Austrijanci su se probudili u nastavku i dobro zaprijetili, ali na kraju je ipak slavlje otišlo u ruke naših kadeta rezultatom 22:20.

Hrvatski kadeti krenuli su vrlo odlučno u utakmicu i u deset minuta pobjegli na +6 (7:1) nakon što su austrijski napad natjeralo na greške i lako zabili u prazan gol, a potok dobro proigrali Verona Načinovića na crti. Obrana je odlično funkcionirala, a Stipe Purić je ima još jedno dobro izdanje. Austrija je do drugog pogotka stigla tek u 14. minuti. Protivnici kao da su se tek tada probudili i smanjili su na 7:4, no Hrvatska nije dala da naprave nešto više od toga. U posljednjih pet minuta prvog dijela ušlo se prin+5, a na odmor su igrači Borisa Lisice otišli pri 12:8.

Kao da je druga Austrija istrčala na teren u drugom poluvremenu, a Hrvatska je upala u crnu rupu početkom drugog dijela. Austrija je dobro zatvarala i u 35. minuti izjednačila na 13:13. Hrvatska je golom Marina Sinčića sa sedam metara ponovno pobjegla na +2 (17:15), no Austrija opet sustiže. U posljednjih pet minut utakmice ušlo se pri 21:19 za Hrvatsku. Završnica je bila zanimljiva puna borbe, a Fran Mileta golom za 22:19 zaključuje pobjedu Hrvatske i plasman u finale. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 22:20.

Prethodni članakZagreb uvjerljiv protiv Dubrave u Ligi za prvaka
Sljedeći članakVaraždin uzeo bodove Poreču, Sesvete i Karlovac do pobjeda u Ligi za ostanak