HRS-u nagrada za organizaciju tri i više EHF događaja

119
Photo: EHF Glasgow 2018/Alan Peebles

Na Redovitom kongresu EHF-a koji se održao u škotskom Glasgowu Hrvatskom rukometnom savezu dodijeljena je nagrada za organizaciju tri ili više događaja pod okriljem Europske rukometne federacije. Hrvatska je u posljednje dvije godine organizirala Europsko prvenstvo za kadete 2016., Europsko prvenstvo za muškarce 2018., a u kolovozu ove godine ponovo će ugostiti Europsko prvenstvo za kadete. Nagradu je predsjedniku HRS-a Tomislavu Grahovcu uručio predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

Drugog dana Kongresa također su dodijeljena domaćinstva muških i ženskih Europskih prvenstava za 2022. i 2024. godinu.

U konkurenciji za EHF EURO 2022. natjecale su se federacije Švicarske i Danske, Francuske, Španjolske i Belgije te Mađarske i Slovačke. Uoči glasovanja Švicarska i Danska povukle su svoju kandidaturu pa se o domaćinstvu odlučivalo između Francuske, Španjolske i Belgije te Mađarske i Slovačke. Glasovanjem je odlučeno da je domaćinstvo dobiti Mađarska i Slovačka.

Domaćin Europskog prvenstva za muškarce 2024. godine bit će Njemačka. Ovo je prvi put da će Njemačka ugostiti najbolje europske rukometaše. U konkurenciji je još bilo i zajedničko domaćinstvo Švicarske i Danske.

Europsko prvenstvo za žene 2022. dodijeljeno je Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji koje su se zajedno kandidirale za ovo domaćinstvo. Odluka o domaćinstvu Europskog prvenstva za žene 2024. bit će nakon sjednice Upravnog odbora EHF-a budući da niti jedna federacija nije izrazila interes za organizaciju ovog događaja.

Prethodni članakČervar: “Na nama je da damo sve od sebe i da opravdamo odlazak u Španjolsku”
Sljedeći članakJuniori sigurni protiv Saudijske Arabije u prvoj pripremnoj utakmici, uzvrat sutra