Kadeti bolji od slovenskih vršanjaka u prvoj prijateljskoj utakmici

114

Hrvatska muška kadetska reprezentacija je u svom trećem ciklusu priprema za Europsko kadetsko prvenstvo kojem su domaćin gradovi Koprivnica i Varaždin. U prvom pripremnom susretu u Ivanić-Gradu susreli su se s vršnjacima iz Slovenije koje su pobijedili s 25:21 (14:8).

Nakon nervoznog početka u kojem niti jedna reprezentacija nije uspijevala zabiti pogodak, u 13. minuti Hrvatska je preko Frana Milete povela sa 6:2. Izabranici Borisa Lisice igrali su dobro u obrani, a Stipe Purić uspješno je zaustavljao ono što je obrana propustila. Moćno su hrvatski kadeti djelovali u obrani pa su do 23. minute primili samo pet pogodaka. Izbornik Slovenije Janez Klemenčić pozvao je minutu odmora ne bi li probudio svoje igrače i pronašao rješenje za hrvatsku obranu. Lisica je pak dosta i rotirao već u prvih 30 minuta, posebno na vanjskoj linji, ali rezultat nije trpio i obrana je stalno bila na visokom nivou. U zadnje dvije minute prvog dijela ušli su prednošću od osam pogodaka (14:6), ali Slovenija uspijeva s lijevog i desnog krila dva puta za redom pogoditi Purićevu mrežu pa se na odmor otišlo s 14:8.

U drugom poluvremenu Purića je na vratima zamijenio Fran Lučin, dok je postava u polju za igru ostala gotovo ista samo je Gianfranca Pribetića zamijenio Veron Načinović koji je i počeo utakmicu. Rezultat je stalno bio uvjerljivo na strani hrvatskih kadeta. Lučin je nastavio gdje je Purić stao, a obrana je i dalje bila jednako dobra. Odvojila se Hrvatska bila ponovo na +8, ali u posljednjih deset minuta napad je postao pomalo bezidejan pa su Slovenci smanjili na 20:14. Tražio je Lisica svježije igrače pa je u igru po prvi put ušao Luka Klarica i Sebastian Rica Kovač na gol, a ponovo se vratio Duje Džaja na lijevo krilo. Pucački je bio raspoložen Ante Ivanković, a pratili su ga Rudolf Zvonimir Šafranko i Patrik Matrinović. 

Slovenija je pred kraj počela kažnjavati greške koje su hrvatski rukometaši radili u napadu, ali i u obrani koja je počela popuštati. Međutim, utakmica je već bila riješene u korist Hrvatske pa su gosti iz Slovenije uspjeli jedino umanjiti zaostatak. Ivanković je bio prvi strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka, a slijedi ga Mileta s pet. Također po pet su u redovima Slovenije postigli Nik Ćirović i Teo Jezernik.

Novu prijateljsku utakmicu ove dvije reprezentacije igraju sutra, također u Ivanić-Gradu, od 11 sati.

Prethodni članakHrvatska pobjedom nad Poljskom izborila drugi krug na Europskom prvenstvu
Sljedeći članakKadeti i u drugom susretu bolji od Slovenije