Predsjednik sabora Gordan Jandroković primio Matiju Gubicu i Borisa Miloševića

162

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je hrvatske suce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića koji su na Svjetkom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj doživjeli vrhunac svoje karijere.

Matija Gubica i Boris Milošević na tom su natjecanju uz vođenje utakmica u skupini, sudili i polufinale i finale što je svojevrsni presedan kada su u pitanju velika natjecanja. Podsjećamo da je isti dvojac sudio i finale Europskog prvenstva kojemu je Hrvatska bila domaćin 2018. godine. Time su zapravo potvrdili svoj neslužbeni status najboljeg svjetskog sudačkog para.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković čestitao im je na toj iznimnoj karijeri koja traje gotovo 20 godina i kojom doprinose promociji i ugledu Hrvatske na međunarodnoj sceni. Tom prigodom, predsjednik sabora na upit novinara dodao je i kako je osobno vezan uz rukomet. Naime, njegov otac i stric igrali su rukomet i imali velike karijere, a otac je bio i trener. Gospodin Jandroković i sam se u mlađim danima bavio rukometom zbog čega mu je taj sport prirastao srcu.

Sudački dvojac Gubica – Milošević zahvalio je predsjedniku sabora na prijemu i lijepim riječima, te istaknuo kako su jako sretni što je Hrvatska prepoznala to: „Ponosni smo što smo na pravi način predstavili i svoj savez i svoju zemlju.”

Tijekom dana, Matiju Gubicu i Borisa Miloševića primili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić. Zagreb je grad u kojem sjedište ima udruga rukometnih sudaca, odnosno HRS pa je to ujedno priznanje i tim organizacijama čiji su članovi Gubica i Milošević.

Prethodni članakBiti ili ne biti
Sljedeći članakUmor ili?