Nada u prolazak dalje

102

Pred rukometašicama Podravka Vegete je uzvratni susret 1/4 finala EHF Kupa protiv Herning – Ikasta i nada u prolazak dalje. Nakon što su prvi susret izgubile s osam razlike malo je onih koji vjeruju da to Podravka može nadoknaditi ali rukomet je sport u kojemu su mogući veliki preokreti i to je taj tračak optimizma koji drži rukometašice iz Koprivnice.

Podravka je u prvom susretu imala previše tehničkih pogrešaka i slabiju realizaciju za tu razinu natjecanja da bi ostvarila povoljniji rezultat. S 50% učinkovitosti napada teško je dobiti bilo koga, a posebice dansku ekipu. Zlatko Saračević je stoga u ovom tjednu, kroz detaljnu analizu pokušao upozoriti svoje rukometašice na pogreške koje su radile u Danskoj, odnosno kako ih svesti na najmanju moguću razinu. Saračević je svjestan da se razlika od osam pogodaka ne može napraviti odmah, te da će za to trebati mnogo strpljenja, truda i znoja.

Osam pogodaka je jako velika prednost. Naša prva zadaća je pobijediti. Ukaže li se bilo kakva prilika da nadoknadimo razliku sigurno ćemo ju zgrabiti. Najvažnije je ostati miran i strpljivo čekati  priliku. Ne smije nam se dogoditi raspad sustava kao u prvom ogledu. Herning – Ikast je jako ozbiljna i dobra ekipa i ako već moramo ispasti želimo to napraviti sa stilom, odnosno pobjedom,” rekao je Zlatko Saračević uoči susreta s Herning – Ikastom.

Susret između Podravka Vegete i Herning – Ikasta na rasporedu je u nedjelju, 10. ožujka s početkom u 17:00 sati.

Prethodni članakLive streaming završnica mlađih dobnih skupina
Sljedeći članakZAVRŠNICA 1. HKRL ZA DJEVOJKE (rođene 2002. i mlađe) – 2. dan