U 5. kolu Lige za prvaka, Zagreb slavio nad Nexeom, a Dubrava nad Porečom

58

Peto kolo Lige za prvaka obilježila su dva derbija. Nexe je dočekao PPD Zagreb u borbi za vodeće poziciju na ljestvici, a Poreč je bio domaćin Dubravi u borbi za treće mjesto. Oba susreta dobili su gosti.

Nexe je silno htio nakon odlične sezone u SEHA ligi pokazati da je spremno za novi veliki izazov i obračun sa Zagrebom, iako bez Marka Mrđenovića i Tomija Vozaba bilo je ravnopravno samo desetak uvodnih minuta. PPD je s autoritetom velike momčadi odradio ostatak susreta i ostvario pobjedu koja ga približava 28. naslovu prvaka. Već nakon 20. minuta Zagrebaši su imali šest pogodaka prednosti, a na poluvremenu je bilo čak i osam (6:14). Ništa se dramatično nije promijenilo ni u nastavku. Zagrebaši su bili u svom ritmu, a domaćin jednostavno nije imao odgovora na to. Igor Vori koji je prijavljen u posljednji trenutak, ipak nije odigrao ni minute. Najefikasniji je kod gostiju bio David Mandić sa osam pogodaka, dok je kod domaćina Saša Barišić – Jaman postigao pet pogodaka.

Rukometaši Dubrave potvrdili su i u Poreču svoj status u prvom dijelu Premijer lige. Bez Željka Mataije koji je glavna pokretačka snaga domaći sastav parirao je gostima samo petnaestak minuta. Međutim, Dubrava nije bila kompletna ali je znala iskoristiti slabost domaćina, a kada su pri rezultatu 9:10 preuzeli vodstvo, rukometaši Dubrave nisu ga ispustili do kraja. Najveća prednost bila je +6 u nekoliko navrata u nastavku susreta. Poreč je pak imao nešto raspoloženije vratare. Marin Sakić s pet pogodaka bio je najefikasniji, premda je igrao na lijevom krilu jer je Matija Rađaković morao na srednjeg vanjskog, dok su Dubravu predvodili Karlo Godec sa sedam i Luka Vinković sa šest pogodaka. Gosti su imali pomalo nevjerojatnih 76% realizacije, a s takvim učinkom rijetko se može izgubiti susret.