Završnica PH za mladiće (2002./2003.) – plasmani

1501

Utakmica za 7. mjesto

Ludbreg – Trogir 29:12 (15:4)

 

Susret za 7. mjesto završnice Prvenstva Hrvatske za kadete, Ludbreg susret otvara s dva pogotka prednosti te serijom 4:0 bježi na +5 (7:2). Do kraja prvoga dijela nizom od sedam pogodaka za redom otišao na predah s nevjerojatnih +11 (15:4). Trogir u drugo poluvrijeme ne ulazi dobro jer već na početku rukometaši Ludbrega postižu dva pogotka za redom, a nedugo nakon i pet (24:6). Tek na kraju utakmice Trogir postiže tri pogotka u nizu i susret završava s -17 za njih (12:29). Fran Frščić sa sedam pogodaka najistaknutiji je kod Ludbrega, dok je Josip Berket tri dodao za Trogir.

 

Utakmica za 5. mjesto

Balić Metličić – Sisak 20:19 (13:11)

U utakmicu za 5. mjesto rukometaši Balić Metličića i Siska ulaze podjednako. U 6. minuti bilo je izjednačeno (3:3) no odmah nakon Sisak ima +2 (4:6). Ipak, Balić Metličić stalno drži priključak i ne dopušta da Sisak napravi veću prednost te izjednačava u 15. minuti susreta (7:7), a serijom 3:0 prelazi u vodstvo na kraju prvoga dijela (13:11). U nastavku polako povećavaju prednost na +3 pa +4 te +5 (18:13), a Sisak nikako nije mogao vratit vodstvo koje je imao na početku susreta. Ipak do kraja serijom 3:0 smanjuju razliku na minimalnu, a Balić Metličić slavi 20:19. Ilija Čujić, Marko Matijaš i Filip Gajić upisali su po pet pogodaka za Balić Metličić, dok je Matteo Ražić postigao osam kod Siska.

 

Utakmica za 3. mjesto

Dubrava – Bjelovar 28:24 (17:12)

Susret za 3. mjesto otvara Dubrava s dva pogotka prednosti, a rukometaši Bjelovara nisu dugo mogli spustiti tu razliku. Tek u 19. minuti Dubrava diže prednost na +6 (13:7) ali tri pogotka za redom Bjelovara vraća ih ponovno na -3 (11:14). Na predah se odlazi s pet razlike za Dubravu (17:12). U nastavak susreta Bjelovar je ušao pokušavajući smanjiti razliku ali nikako se nije uspio odmaknuti dalje od -5. Gotovo cijelo drugo poluvrijeme igralo se pogodak za pogodak, a susret završava pobjedom Dubrave 28:24. S čak deset postignutih pogodaka sjajan je bio Marin Lisac kod Dubrave, dok je Mislav Obradović zabio osam, a Petar Lulić sedam za Bjelovar.

 

Finale

Dugo Selo – Zagreb 27:19 (14:7)

Finalnu utakmicu otvorilo je Dugo Selo s tri pogotka prednosti (4:1). Pokušavali su Zagrebaši uhvatiti priključak i smanjiti vodstvo Dugog Sela ali nisu uspjeli. Tek u 18. minuti serijom 2:0 dolaze na pogodak zaostatka ali nizom od pet pogodaka za redom bježe rukometaši Dugog Sela na +4 (12:6) te na predah odlaze s rezultatom 14:7. U nastavku susreta Zagreb nije uspio smanjiti te Dugo Selo koristi priliku i odlazi na čak +9 (19:10). Dugo se Zagreb pokušavao vratiti u igru i smanjiti razliku na minimalnu ali nisu imali snage te Prvenstvo Hrvatske 1. HKRL osvaja Dugo Selo pobjedom nad Zagrebom 27:29. S devet pogodaka Zlatko Raužan je prvi kod Dugog Sela, dok su Adam Šalić, Jakov Neralić, Mislav Trninić i Ivan Tintor upisali po tri za Zagreb.

 

Konačan poredak:

POREDAK

KLUB

1.

MRK Dugo Selo
2.

RK PPD Zagreb

3.

RK Dubrava

4.

RK Bjelovar
5.

RK Balić Metličić

6.

RK Sisak
7.

RK Ludbreg

8.

MRK Trogir

 

Sedmorka prvenstva:

Lijevo krilo: Stipo Mandić, RK Dubrava
Desno krilo: Mislav Trninić, RK PPD Zagreb
Lijevi vanjski: Fabijan Grubišić, MRK Dugo Selo
Desni vanjski: Matej Svržnjak, RK PPD Zagreb
Srednji vanjski: Marin Lisac, RK Dubrava
Kružni napadač: Filip Gajić, RK Balić Metličić
Vratar: Dominik Kuzmanović, MRK Dugo Selo

Najbolji pojedinci:

Strijelac: Fabijan Grubišić, MRK Dugo Selo
Najkorisniji igrač: Jakov Neralić, RK PPD Zagreb
Obrambeni igrač: Matej Komljenović, RK Sisak
Trener: Matej Mišković, MRK Dugo Selo

Prethodni članakPotez dana: Valentino Ravnić (PPD Zagreb)
Sljedeći članakNajbolji golovi Kupa Hrvatske (Ž)