Završnica PH za mlađe kadete (2004./2005.) – 3. dan

2131

Treći dan završnice za mlađe kadete (2004./2005.) otvorili su Dugo Selo i Split pri čemu je Dugo Selo slavilo s deset pogodaka prednosti 25:15 (16:6). Dobro je ušao sastav Filipa Horvata u utakmicu stvorivši odmah +3 (4:1), a nedugo nakon serijom 4-0 bježe i na +6 (8:2). Splićani nisu imali odgovor na razigrano Dugo Selo. Nevjerojatnim nizom od sedam pogodaka, Dugo Selo stvara čak 12 golova viška. Nešto bolje ulazi Split u nastavak susreta te smanjuje na osam, a kasnije i pet golova. Ipak nisu uspjeli zadržati tu razliku do kraja jer je Dugo Selo do završetka upisalo još pet pogodaka za redom. Marko Kolovrat je sa sedam zabijenih golova prvo ime Dugog Sela. S druge strane, četiri pogotka upisao je Borna Šalov, a slijedi ga Marin Duran s tri.

U neizvjesnom susretu Karlovca i Bjelovara početak je bio bolji za momčad Hrvoja Privšeka koja je povela 3:0. Ipak, vrlo brzo Karlovac dolazi na minimalnu prednost, a onda i izjednačava u 16. minuti (12:12). Međutim nisu imali dovoljno snage zadržati taj rezultat pa Bjelovar bježi na +2 (15:13). Uporan Karlovac pokušava uhvatiti priključak što mu i uspijeva te na predah odlazi s jednakim brojem golova (17:17). Nastavak je donio igru gol za gol, da bi rukometaši Bjelovara nedugo nakon otišli na +2 (21:19). Karlovac ponovno izjednačava, no Bjelovar se opet odmiče na +2 (25:23). Do kraja je uspio sastav Karlovca izjednačiti te susret završava egalom 29:29. Mihovil Kozić je bio sjajan s 11 zabijenih pogodaka, dok je Relja Kojčin upisao deset za Karlovac.

Utakmicu s Čakovcem završio je Zamet pobjedom 26:18 (15:9). Otvorio je sastav Matea Hrvatina susret s +4 (5:1), a nedugo nakon bježi na šest golova prednosti (8:2). Čakovec nije imao pravi odgovor na igru Zameta. Iako serijom 3-0 stvaraju četiri gola zaostatka pred kraj prvoga dijela, ipak tu razliku nisu mogli zadržati do predaha. U nastavak susreta bolje ulazi Zamet koji diže prednost na +9 (19:10), da bi par minuta poslije stvorio vodstvo od čak 11 pogodaka. Do kraja susreta Čakovčani su pokušavali smanjiti što im i uspijeva u zadnjim minutama serijom 3-0. Najefikasniji u redovima Zameta bio je Luka Perić s pet pogodaka, a slijede ga Adrian Lušić i Petar Lencović koji su imali po četiri. Jan Sanjković je za Čakovec upisao tri zgoditka.

Nexe ogled s Trogirom otvara s dva pogotka prednosti (3:1) ali vrlo brzo Trogir izjednačava te nakon par minuta prelazi u vodstvo (6:4). Međutim Nexe nije dopustio da se ozbiljnije udalje pa serijom 2-0 rezultat ponovno vraća na jednaki broj golova. Na predah Našičani odlaze s pogotkom prednosti (9:8). Nastavak susreta bolje otvara momčad Zorana Krivošije koja pravi razliku od tri gola. Ipak, uporan Trogir nešto kasnije izjednačava i drži tako praktički do kraja utakmice. U zadnjoj minuti Lucijan Drnasin i Josip Ćurak zabijaju dva pogotka za Trogir koji slavi pri rezultatu 16:14. Lucijan Drnasin i Jure Bulić upisali su po četiri pogotka za Trogir, dok je Andro Puhanić pet dodao za Nexe.

Rugvica je uvjerljivo svladala Varaždin 22:9 (12:4). Sjajno su otvorili susret rukometaši Hrvoje Džigumovića stvorivši odmah na početku šest pogodaka prednosti. U nastavku je vodstvo samo raslo, a sastav Varaždina im nikako nije uspio parirati. U prvom dijelu postižu samo četiri gola. Drugo poluvrijeme je također bilo na strani Rugvice koja serijom 5-0 diže vodstvo na nevjerojatnih +13 (18:5) i drži ga sve do kraja susreta. Sedam pogodaka upisao je Nikola Ivanković za Rugvicu, dok je na suprotnoj strani Ivan Mihalj dodao pet.

Valpovka u susret sa Solinom ulazi s +4 (5:1), a nedugo nakon bježi i na pet pogodaka prednosti (8:3). Do predaha rukometaši Solina nisu uspjeli smanjiti razliku te na odmor idu pri rezultatu 6:11. Nastavak ogleda ipak nije donio bolju igru sastava Alenka Bajera jer Valpovka vrlo brzo serijom 3-0 diže prednost na +8 (16:8) i drži tako gotovo do samoga kraja. Utakmica završava pobjedom Valpovke 20:11. Šest pogodaka upisao je Matija Bajer za Valpovku, dok je na suprotnoj strani Luka Radovanović dodao tri, a slijede ga Ivan Ninčević i Ivano Katić sa po dva postignuta zgoditka.

S nevjerojatnim vodstvom od 12 pogodaka, slavila je Maksimir Pastela nad Trsatom 21:9 (12:5). Iako su u susret ušli prilično podjednako, vrlo brzo Maksimir preuzima vodstvo. Serijom 5-0 stvara sedam golova prednosti koje drži do kraja prvoga dijela. Trsat u nastavak ne ulazi najbolje što koriste Zagrepčani koji nizom od sedam golova zaokružuju susret s Riječanima. Šest pogodaka imao je Niko Maraković za Maksimir. Na suprotnoj strani, Lovro Randić je upisao tri, a slijede ga Roko Kasunić i David Cenger Skroče koji su imali po dva zgoditka.

Gotovo podjednakih snaga ulazi u susret Rudar sa sastavom Branimira Kutnjaka. No vrlo brzo serijom 3-0 dižu Zagrebaši prednost na četiri pogotka te na predah odlaze pri rezultatu 10:6. U nastavku ogleda postižu tri gola za redom i bježe na +6 (14:8). Pokušavao je Rudar uhvatiti priključak ali bezuspješno budući da je Zagreb stalno održavao postignutu razliku. Ipak pred kraj, sastav Rudara smanjuje ali susret završava s tri gola zaostatka 17:20. Najistaknutiji u redovima Zagreba bio je Toni Mrkić sa sedam upisanih pogodaka, dok je Gabrijel Bartolić zabio šest na suprotnoj strani.

Utakmica Čakovca i Dugog Sela završila je pobjedom sastava Filipa Horvata 28:20 (16:11). Gotovo podjednako ušle su u susret obje momčadi, no nešto kasnije Dugo Selo stvara dva pogotka viška (6:4). Čakovec ipak izjednačava ali Dugo Selo vraća početnu prednost (9:7). Serijom 3-0 privodi kraju prvo poluvrijeme sastav Dugog Sela. U nastavku susreta Čakovec nije uspio smanjiti već se razlika samo povećavala. Prvi strijelac za Dugo Selo je bio Marko Kolovrat sa osam upisanih zgoditaka, dok je Grga Pavlić dodao četiri, a Jura Egon Juranić tri za Čakovec.

S tri pogotka viška otvaraju Našičani susret s Karlovcem ali serijom 3-0 sastav Tatjane Rašić izjednačava. Na predah Nexe odlazi s minimalnom prednošću (7:6). U nastavku se igrao pogodak za pogodak, da bi nedugo nakon Karlovac po prvi puta preuzeo vodstvo (12:10) kojeg nije imao snage zadržati. Pred kraj Našičani izjednačavaju i susret završava egalom 14:14. Po pet pogodaka upisali su Stjepan Javorček i Andro Puhanić za Nexe, dok je Relja Kojčin zabio čak devet kod Karlovca.

Ogled Zameta i Splita završio je pobjedom Splićana 22:18 (11:12). S dva gola viška ušao je u susret sastav Hrvoja Petrića (3:1). Nedugo nakon Dalmatinci dolaze na minimalnu razliku koju vrlo brzo gube. No ipak, nešto kasnije izjednačavaju što je bio alarm Zametu koji onda serijom 5-0 stvara novu prednost. Vodstvo nisu dugo zadržali budući da uporni Split ponovno dolazi na pogodak prednosti. U nastavku se igrao gol za gol, da bi nedugo nakon Riječani upisali tri pogotka viška i vratili prednost koja se do kraja samo povećavala. Najefikasniji u redovima Zameta bio je Marin Duran s pet zgoditaka, dok je na suprotnoj strani Luka Perić imao sedam.

Dobro Bjelovar otvara susret s Trogirom napravivši +2 odmah na početku (4:2). Nije sastav Milivoja Rogulja u ni jednom trenutku dopustio da Trogirani stvore veću prednost pa je stalno hvatao priključak. Na predah rukometaši Trogira idu pri vodstvu 11:9. Nastavak drugoga dijela donio je prilično jednaku igru kao na početku ali pred kraj serijom 6-0 dižu Bjelovarci vodstvo na +8 (22:14). Do kraja susreta pokušavao je Trogir smanjiti no utakmica završava slavljem Bjelovara 23:16. Lucijan Drnasin, Vinko Matijaš i Mateo Ćudina postigli su po tri pogotka za Bjelovar, dok je Mihovil Kozić zabio čak deset na suprotnoj strani.

U susretu razigravanja od 1. do 8. mjesta, Trsat je pobijedio Varaždin 24:15 (10:8). Usprkos tome što su Varaždinci imali dva pogotka viška na početku, momčad Gorana Stašeka izjednačava, a pred kraj prvoga dijela prelaze i u vodstvo. U nastavku susreta prednost povećavaju na +5 (15:10) pa na +8 (21:13). Varaždinci nisu imali odgovor na sjajnu igru Riječana pa do kraja ogleda nisu mogli smanjiti razliku na minimalnu. Lovro Randić i Stjepan Babić bili su sjajni kod Trsata sa po sedam zgoditaka, dok je Borna Sraga upisao šest za Varaždin.

U isto vrijeme ali na drugom terenu, razigravanje od 1. do 8. mjesta otvorili su Valpovka i Zagreb. Valpovka je imala početnu prednost koju vrlo brzo Zagreb smanjuje, odnosno izjednačava ali ne uspijeva preokrenuti. Vraćaju se Slavonci u igru stvorivši opet +2 (5:4), a vrlo brzo i četiri gola prednosti. Na predah Zagreb odlazi s tri pogotka zaostatka. Serijom 3-0 Zagrebaši ulaze u nastavak susreta, da bi nedugo nakon i izjednačili te držali takav rezultat sve do kraja. Ogled završava egalom 16:16. Prvo ime Valpovke bio je Ante Kuna sa šest pogodaka, a slijedi ga Matija Bajer s pet. S druge strane Vedran Delić je upisao osam kod Zagreba.

Nestvarnih 17 pogodaka prednosti ostvarili su rukometaši Maksimir Pastele u susretu s Rugvicom 28:11 (14:6). Četiri gola prednosti imao je Maksimir u otvaranju utakmice, a serijom 5-0 bježi i na +8 (11:3). Do kraja prvoga dijela Rugvica ipak nije uspjela smanjiti razliku. U nastavku se njihova igra nije promijenila što koristi Maksimir te postiže osam pogodaka za redom i stvara razliku od čak 16 golova (24:8). Do kraja susreta Rugvica nije imala snage ublažiti poraz. Šest pogodaka upisao je Niko Maraković za Maksimir Pastelu, dok je Matija Čule upisao sedam na suprotnoj strani.

S pet pogodaka viška ušli su u susret sa Solinom rukometaši Rudara. Serijom 3-0 smanjuje Solin ali se ne uspijeva približiti. Tek pred kraj prvoga dijela dolaze na minimalan zaostatak (8:9) kojeg drže do predaha (9:10). S pet zgoditaka u nizu bježi Rudar na +6 u nastavku (16:10). Solin nije imao odgovor na takvu igru momčadi Andreja Trčeka te susret završava slavljem Rudara 19:14. Najefikasniji kod Rudara sa po pet pogodaka bili su Gabrijel Bartolić i Adrian Ćosić. S druge strane Luka Radovanović je imao pet, a slijedi ga Ivan Ninčević s četiri zgoditka.

 

 

Prethodni članakRudar i Rudan Labin napuštaju Premijer ligu
Sljedeći članakZavršnica PH Dječaci 2004/2005 – LIVESTREAM