Posljednje kolo Lige za ostanak donosi borbu za mjesto uz Goricu

365

U posljednjem kolu Lige za ostanak traži se druga momčad mini lige, odnosno sastav koji će biti uz bok Gorici, a tri su kluba kandidati za to.

Gorica kao vodeći sastav Lige za ostanak već ima osigurano prvo mjesto ali i suparnika koji je prošloga vikenda propustio priliku da o svojoj sudbini odlučuje u posljednjem kolu. Rudan Labin je remijem sa Zametom izgubio sve šanse za ostanak i vraća se u drugi razred hrvatskog rukometa. Gorica će pak napraviti sve da pred svojim navijačima sezonu završi novom pobjedom. Oni su najbolje odigrali ovih deset kola Lige za ostanak iako je prvi dio Premijer lige završila na posljednjem mjestu.

Sesvete su također u igri za drugo mjesto. Imaju realno najlakšeg mogućeg suparnika za kraj jer je Rudar jedini bez pobjede u Ligi za ostanak. U ni jednom od tri susreta sa Sesvetama ove sezone nisu uspjeli ostvariti pobjedu pa je teško očekivati da će to napraviti u posljednjem kolu.

Susret Zameta i Varaždina 1930 mali je derbi posljednjeg kola. Brigu oko ostanka su ostavili iza sebe prošloga vikenda pa bi trebali bez većeg opterećenje ući u posljednje kolo. Imaju isti broj bodova i svatko od njih svoju računicu ali i želju da bude do Gorice na kraju sezone. Varaždinci su uspješniji u međusobnim susretima pa je to motiv više za domaćina.

LIGA ZA OSTANAK – 10. KOLO: 
1.6.2019. 18:00 GORICA – RUDAN LABIN
1.6.2019. 18:00 ZAMET – VARAŽDIN 1930
1.6.2019. 20:00 SESVETE – RUDAR

Prethodni članakEHF Liga Prvaka: Ivan Čupić uoči utakmice s HC Barca Lassa
Sljedeći članakZavršnica PH za dječake (2006./2007.) – 2. dan