Veszpremu četvrto finale Lige prvaka

236

Fantastična atmosfera dočekala je prvo polufinale Lige prvaka u Lanxesses Areni. Veszprem je krenuo s postavom Šterbik na vratima, na krilima Štrlek lijevo, Gajić desno, crtu je držao Blagoteinšek, a na vanjskim pozicijma igrali su Mačkovšek, Lekai i Nagy. Talant Dujshebaev je odgovorio s Cuparom na vratima, na krilima Jachlewski  i Janc, crta je pripala Karaleku, a Cindrić odnosno Kulesh i A. Dujshebaev na vanjskim pozicijama.

Veszprem je mirniji u otvaranju.Nakon 2: 0, imaju isključenje i sedam metara koje Gajić lako pretvara u 3:0. Kada je Nenadić to podigao na 4:0, zazvonilo je zvono za uzbunu na klupi Kielcea. I konačno nakon  5. minuta i 45 sekundi igre poljski prvak postiže prvi pogodak.Mađarski klub u 13-oj minuti ima plus 4 (7:3) , ali uporni Kielce s obranom 5+1,i agresivnim Jancom polako grize tu prednost da bi  konačno u 21-oj pogotkom Marka Mamića stigao na samo pogodak zaostatka 8:7. Kielce je u 23-oj prvi put povelo s 9:8. Ali samo par minuta kasnije Šterbik je morao s vrata zbog ozljede i to je dovelo Veszprem u vellike probleme. Nakon pet minuta igre pogodak za pogodak, Veszprem ponovno preuzima vodstvo u 28-oj pogotkom manuela Štrleka 13:12. Ali na predah se ipak odlazi s 13:13 jer Mamić iz kontre zabija za izjednačenje minutu prije odlaska u svlačionicu.

Nakon samo četiri minute igre u nastavku Veszprem ima plus dva (17:15). Dujshebaev odgovara obranom pet plus jedan, ali sada s Jachlewskim naprijed. Karalek je sjajno raspoložen u napadačkom dijelu i Kielce je opet tu, u 38-oj na 18:18. Kada Manuel Štrlek propušta  realizirati 7 m, Blaž Blagotinšek dobiva izravni crveni karton  49-oj  zbog grubog starta na Karaleku, činilo se da je Veszprem u problemima. Ali ne ,u  samo dvije minute oni serijom 4:0 bježe na 22:18 i osiguravaju si mirniji tok susreta. Uz silnu želju Luka Cindrić nije mogao ozbiljnije pokrenuti Kielce. Talant uskoro na vrata šalje i Filipa Ivića, ali ni to nije previše pomoglo. Luka Cindrić je u tim trenucima sam vuče Kielce. Zabio je pet pogotka u nizu, ali to nije  pomoglo europskom prvaku iz 2016-te, jer prave pomoći suigrača Cinriću nije bilo. Na ulasku u posljednjih deset minuta Veszprem ima 28:26. Simultanku s Kielceom u tom dijelu igre ima Petar Nenadić. Sve mu ulazi i sve posprema u mrežu Cupare. U posljednjih pet minuta igre , uglavnom su momčadi trošile maksimalno dopušteno vrijeme i vrlo rijetko postizale ppogodak.

S 12 pogodaka iz 13 pokušaja Petar Nenadić apsloutno prvo ime polufinala u redovima Veszprema. Kod Kielcea 7 pogodaka Alexa Dujshebaeva, pet našeg Luke Cindrića. Veszprem je tako četvrti put u povijesti u finalu Lige prvaka. Naslova prvaka do sada još nije osvojio. Je li 2019. godina napokon sretna?