Sve pobjede domaćina na kraju Lige za ostanak

777

Posljednje kolo Lige za ostanak, nije donijelo ni jedno iznenađenje. Gorica je potvrdila prvo mjesto, a do nje se uspjehom protiv Varaždina smjestio Zamet. Već od ranije se zna da Premijer ligu napuštaju Rudar i Rudan Labin.

Gorica nije propustila priliku da se od svojih navijača oprosti pobjedom i potvrdi prvo mjesto u Ligi za ostanak. Labinski sastav se odlično držao sve do 35-te minute. Pri tome čak i vodio od jednog do tri pogotka razlike, ali nije izdržao do kraja. Od 18:17 domaćin preuzima kontrolu nad rezultatom i ne ispušta je do kraja. Na ulasku u posljednjih deset minuta ima već šest pogodaka prednosti. Privesti susret kraju s takvom razlikom bilo je rutinsko pitanje. S devet pogodaka Ivan Laljek najbolji kod Gorice, a prvi strijelac Rudana Petar Puljić sa šest pogodaka.

Sesvete su dočekale drugu momčad koja napušta Premiijer ligu. Ni oni niisu imali većih poteškoća da ostvare novu  pobjedu  Dvadesetak minuta trebalo im je da poslože svoje redove i dođu na pravu radnu temperaturu. Do predaha su stvorili samo dva pogotka razlike 17:15. U nastvaku su međutim pojačalii ritam i Rudar to nije mogao pratiti. Oba su trenera dala dosta prilika mladima, pa je na kraju plus sedam nekako i najrealniji odraz onoga što se događalo na terenu. Krešimir Krešić sa šest pogodaka najefikasniji kod Sesveta, a u redovima Rudara Matej i Tomislav Štajnkler po pet.

Ni Zamet nije propustio priliku da kraj sezone obilježi pobjedom. Ona mu je donijela i drugo mjesto na ljestvici. Varaždinci su bili solidni. Već u prvom dijelu zaostajali su od dva do pet pogodaka. Do poluvremena su to uspjeli smanjiti na 17:15. U drugom dijelu je bilo puno ravnopravnije. Čak su Varaždinci i vodili u jednom razdoblju utakmice. Ali nisu izdržali u završnici. Patrik Martinović i Vernon Načinović povukli su Zamet do pobjede. Zajedno su dali 12 pogodaka, od posljednjih šest, četiri i to je bilo dovoljno za slavlje Riječana.

Gorica je tako osvojila prvo mjesto. Zamet se smjestio do nje. Sesvet i Varaždin 1930 dijeli samo bod. Ligu napuštaju Rudar i Rudan Labin. Novi Premijer ligaši su Bjelovar i Dubrovnik.

Izvor fotografije: Facebook HRK Gorica

Prethodni članakSlavlje Vinkovčana za kraj Premijer lige
Sljedeći članakZavršnica PH za dječake (2006./2007.) LIVESTREAM