Završnica PH za dječake (2006./2007.) – 3. dan

2019

Razigravanje

Treći dan završnice Prvenstva Hrvatske za dječake (2006./2007.) otvarili su Solin i Varaždin pri čemu je Solin slavio s minimalnom razlikom 14:13 (6:6). Dalmatinci nešto bolje ulaze u susret stvorivši odmah dva gola prednosti, da bi nedugo nakon Varaždin izjednačio i držao tako do predaha. U nastavku serijom 3-0 Varaždin prelazi u vodstvo ali ga ne zadržava jer vrlo brzo Solin izjednačava. Do kraja susreta Dalmatinci su jurili zaostatak od jednog gola, da bi u završnici preokrenuli i slavljem priveli susret kraju. Četiri pogotka upisao je Mario Vrgoč, dok su Matej Čorić i Marko Marendić dodali tri za Solin. Četiri zgoditka upisao je i na suprotnoj strani Matija Žigmund, a slijede ga Luka Kranjčić i Marko Brlek sa po tri.

Ogled Poreča i Ivančice – Ivanec otvoren je prilično podjednako za obje momčadi no vrlo brzo Poreč stvara višak od dva gola (5:3), da bi do predaha serijom 5-0 na odmor otišao s +6 (10:4). Nastavak susreta nije donio ništa drugačiju igru Ivančice. Poreč je imao dvije ozbiljne serije nakon kojih je otišao na čak +11 (18:7). Rukometaši Vedrana Mataije utakmicu završavaju s rezultatom 20:8. Ponovno prvi u redovima Poreča je sjajni Diego Jelić s pet pogodaka, dok je Mauro Brkić imao četiri. Kod Ivančice su Jakov Levanić i Borna Marušić dodali po dva.

Iako je Ribola Kaštela imala prednost do sredine drugoga dijela utakmice, susret ipak završavaju pobjedom rukometaši Dugog Sela 18:16 (6:9). Vrlo brzo od samog otvaranja susreta, Ribola stvara tri pogotka viška (6:3) ali nešto kasnije uporno Dugo Selo dolazi na minimalni zaostatak. Međutim do predaha sastav Tina Pavića vraća početnu prednost. U drugo poluvrijeme bolje ulazi Dugo Selo koje odmah izjednačava. Igrao se gol za gol ali onda sastav Dugog Sela preuzima vodstvo i bježi na +3 (14:11). Serijom 2-0 Ribola dolazi na minimalnu razliku no ne uspijeva preokrenuti. Do kraja je pokušavala Ribola uhvatiti priključak ali nije imala snage. Najistaknutiji kod Dugog Sela bio je Franko Pomper sa osam zgoditaka, dok je Stipe Barun upisao šest za Ribolu.

Karlovac je utakmicu s Viro – Viroviticom priveo kraju egalom 16:16 (9:8). U utakmici jednako raspoređenih snaga igrao se gol za gol. Tek pred kraj prvoga dijela serijom 4-0 Karlovac pravi višak od dva pogotka, da bi odmah nakon Virovitica izjednačila. U nastavku Karlovac ponovno stvara prednost od dva gola ali odmah nakon Virovitica izjednačava. Isto tako bilo je i sredinom drugoga dijela. Držala je Virovitica priključak do samoga kraja ali susret ipak završava pobjedom Karlovca. Najefikasniji kod Karlovca je Lovro Gračan sa šest pogodaka, a slijedi ga Nol Velimirović s pet. U redovima Virovitice šest pogodaka postigao je Matko Moslavac.

Četvrtzavršnica

Susret Valpovke i Zameta započeo je s gotovo jednako raspoređenim snagama. Igrao se gol za gol, a dva puta tijekom prvoga dijela Valpovka stvara prednost od dva pogotka. Na predah se odlazi pri rezultatu 9:7 za momčad Matije Fumića. U nastavku serijom 4-0 Zamet izjednačava i prelazi u vodstvo (11:9). Držali su Riječani stalno pogodak, dva prednosti, da bi pred kraj vodstvo povećali na čak +5 (19:14) i tako ogled priveli kraju pobjedom. Sjajni Leon Tončinić bio je prvi strijelac Zameta sa šest pogodaka, a na drugoj strani također šest imao je Marko Kajunić.

Iako je prvo poluvrijeme završeno s jednakim brojem postignutih pogodaka, na kraju ipak slavi Rudar protiv Požege sa sedam golova viška 24:17 (11:11). U susret momčadi ulaze isto. Tek dva puta tijekom prvoga dijela Rudar pravi prednost od dva zgoditka no Požega to odmah izjednačava. Uporni rukometaši Luke Jurkovića stalno su držali priključak ali i pokušavali preokrenuti. Početak drugoga dijela igrao se gol za gol, da bi praktički pred završnicu serijom 4-0 Rudar preuzeo ozbiljno vodstvo koje je do kraja samo povećavao. Prvo ime Rudara bio je Fran Martinko s devet, dok je Luka Novinc dodao sedam za Požegu.

Početak prvoga dijela podjednako otvaraju momčadi Osijeka i Daruvara. Sredinom poluvremena Osijek stvara prvu prednost od dva gola no nešto kasnije Daruvar izjednačava. Ipak na odmor Osječani odlaze s +2 (11:9). Dosta slabije u drugo poluvrijeme ulazi Daruvar. Usprkos tome što su Daruvarci u prvom dijelu držali priključak, isto se ne ponavlja i u drugom pa to koristi Osijek i serijom 7-0 završava susret slavljem 20:11. Fran Matek, Luka Šarić i Marko Maganić upisali su po četiri zgoditka za Osijek. Izvrsni Petar Konjević ponovno je bio najbolji kod Daruvara.

Ogled Hrvatskog Dragovoljca i Zadra 1954 započeo je s jednako raspoređenim snagama. Držalo se jednaki broj golova gotovo do kraja prvoga dijela, no u završnici ipak Zadar postiže dva pogotka za redom i na predah odlazi s rezultatom 6:4. U drugome dijelu igrao se pogodak za pogodak, da bi pred kraj serijom 3-0 Zadar pobjegao na +5 (12:7). Utakmica završava pobjedom Zadrana 14:8. Najistaknutiji kod Zadra bio je Loris Hromin, dok je Lukas Mierževinski dodao tri kod Dragovoljca.

Sjajnu pobjedu ostvario je PPD Zagreb nad Porečom 19:10 (10:3). Nevjerojatnom serijom 7-0 otvaraju Zagrebaši susret s rukometašima Vedrana Mataije. Porečani nisu imali rješenje za sjajni Zagreb pa su u prvom dijelu uspjeli upisati samo tri zgoditka. U nastavak ogleda bolje ulazi Poreč nego što je to bilo u početku. Iako nisu mogli smanjiti razliku, Istrijani ipak postižu više pogodaka, a sredinom poluvremena su imali i seriju 3-0. Stjepan Gajšek je prvi strijelac Zagreba sa šest pogodaka. Deni Vernik je kod Poreča upisao tri, a slijede ga Luka Jagičić i Diego Jelić sa po dva zgoditka.

S tri pogotka prednosti ulaze u susret s Karlovcem rukometaši Trsata, a da bi nešto kasnije napravili razliku od čak +7 (9:2). Do predaha momčad Danijela Grbačića nije pronašla pravu taktiku za razigrane Riječane pa na odmor odlazi s minus deset (4:14). U drugo poluvrijeme ipak ulazi nešto bolji Karlovac. Cijelo vrijeme su zabijali i pokušavali smanjiti razliku ali Trsat to nije dopustio pa susret završava pobjedom Riječana 23:13. Osam pogodaka je imao Karlo Varljen kod Trsata, dok je Borna Kovačić postigao četiri za Karlovac, a Ivan Frković tri.

Susret Dubrave i Solina donio je impresivnu pobjedu Dubrave 19:6 (9:3). Sjajno Dubrava ulazi u ogled stvorivši u početku +5 (6:1). Do predaha je Solin uspio u mrežu pospremiti samo tri gola. Nastavak je opet bio u znaku Dubrave. Imao je sastav Tihomira Kapitana tri serije do kraja, dok je Solin samo udvostručio pogotke s poluvremena. Prvi u redovima Dubrave bio je Lovro Zirdum sa osam zgoditaka, a tri je dao Marko Marendić za Solin.

Koprivnica Noa nešto bolje ulazi u susret s Dugim Selom. Imali su u početku dva pogotka prednosti, da bi vrlo brzo Dugo Selo izjednačilo. Ipak na predah Koprivnica odlazi s minimalnim vodstvom (6:5). Drugo poluvrijeme donosi izjednačenje ali i vodstvo Dugog Sela od +2 (11:9). Držao je sastav Filipa Horvata pogodak, dva prednosti no u završnici serijom 3-0 stvaraju +3 i susret privode kraju slavljem 17:14. Najistaknutiji kod Dugog Sela bio je Nino Ivaković sa osam zgoditaka, a Petar Golčić je upisao pet za Koprivnicu.

Poluzavršnica

S osam pogodaka prednosti svladao je Zadar 1954 momčad Osijeka 16:8 (8:6). Prvo poluvrijeme bilo je praktički izjednačeno. Tek pred kraj Zadar bježi na +2 (7:5) i drži tako sve do odmora. Drugo poluvrijeme je bilo isključivo na strani Zadra. Nizali su osam pogodaka za redom, da bi Osijek tek u završnici uspio napraviti seriju 2-0. Sedam pogodaka za Zadar dodao je Loris Hromin, dok je kod Osijeka osam igrača upisalo po jedan pogodak.

Serijom 2-0 otvara Zamet utakmicu s Rudarom. No odmah nakon Rudar izjednačava i prelazi u vodstvo od +2 (5:3). Zamet nikako nije mogao uhvatiti priključak pa sastav Ive Martinkom pravi niz od četiri pogotka i na predah odlazi s +6 (11:5). U drugo poluvrijeme ulazi bolji Zamet te serijom 3-0 smanjuje razliku. Ipak Rudar nije dopustio da se ozbiljnije približe pa u završnici ogleda nizom od tri zgoditka završavaju susret slavljem 18:10. Šest golova kod Rudara postigao je sjajni Fran Martinko, dok je ponovno odličan u redovima Zameta bio Leon Tončinić.

Ribola Kaštela pobijedila je rukometaše Viro – Virovitice 19:11 (12:5). Nešto bolje susret otvaraju Dalmatinci napravivši odmah +2 (4:2), da bi uskoro stvorili niz od čak šest zgoditaka (11:4). U nastavak Virovitica ulazi bolje nego na početku ali ipak do kraja ne uspijeva smanjiti na minimalnu razliku već se ona samo povećavala. Igralo se dva pogotka za dva pogotka, da bi na kraju uvjerljivo slavila Ribola. Prvi u redovima Ribole bio je Stipe Barun s devet golova, a Matko Moslavac ih je dodao pet za Viroviticu.

Varaždin je uvjerljivo svladao Ivančicu – Ivanec 16:7 (7:5) iako je susret u prvome dijelu prvoga poluvremena imao jednako raspoređene snagama. Tek u završnici Varaždinci postižu dva pogotka za redom i na odmor idu s minimalnom prednošću. U nastavku je Ivančica potpuno potonula. Uspjela je upisati tek dva pogotka, dok je Varaždin serijom 6-0 susret priveo kraju pobjedom. Prvi strijelac kod Varaždina bio je Marko Brlek sa šest golova, a slijedi ga Luka Kranjčić s pet. Na suprotnoj strani tri je upisao Jakov Levanić, dok je odmah iza njega Lovro Gotal s dva.

Neizvjesni susret između Daruvara i Hrvatskog Dragovoljca bolje otvara momčad Boška Nazora s dva pogotka prednosti (4:1). Ipak nedugo nakon Daruvar dolazi na minimalni zaostatak, da bi onda izjednačio i na predah otišao s jednakim brojem golova (6:6). U nastavku Daruvarci preuzimaju vodstvo ali Dragovoljac izjednačava. Bježao je stalno sastav Saše Brabeca na dva, tri pogotka prednosti no uporni Dragovoljac nije dopustio da se ozbiljnije udalje te susret završava s minimalnom prednošću Daruvara 16:15. Najefikasniji kod Daruvara je Sven Šilobodec sa osam upisanih pogodaka, dok je Kristijan Vuković pet dodao za Dragovoljac.

Nepredvidljiv ogled igrao se i između Valpovke i Požege. Požega bolje otvara stvorivši u početku +2 (5:3). Valpovka se stalno pokušavala primaknuti na minimalnu razliku ali sastav Požege bježi na +3 (8:5) i drži tako sve do kraja prvoga dijela. Na odmor Valpovka odlazi s minus tri (6:9). Nastavak utakmice bio je bolji za Valpovku koja serijom 2-0 smanjuje, a nedugo nakon izjednačava i drži tako sve do kraja susreta ali ne uspijeva preokrenut. Požega igru privodi kraju s minimalnom prednošću 18:17. Sjajni Luka Novinc ponovno je bio prvi u redovima Požege sa osam pogodaka, a nevjerojatnih 11 upisao je Grgur Bosnić za Valpovku.

Posljednji susret trećeg dana završnice Prvenstva Hrvatske za dječake (2006./2007.) u dvorani Stella Maris odigrali su Karlovac i Koprivnica Noa pri čemu je Karlovac slavio s prednošću od pet pogodaka 19:14 (10:6). Serijom 4-0 ulaze u utakmicu rukometaši Karlovca. Pokušavali su Koprivničani uhvatiti priključak pa smanjuju tek pred kraj. Međutim nisu se mogli približiti jer Karlovac do predaha bježi na četiri zgoditka viška. U nastavku je prednost sastava Danijela Grbačića samo rasla, a vrlo brzo serijom 3-0 stvaraju +8 (16:8). Ipak Korivnica postiže tri gola za redom i smanjuje na minus pet (12:17) no dalje nije mogla. Nol Velimirović bio je prvi strijelac Karlovca sa šest zgoditaka. S druge strane Antun Đuranek i Luka Jug dodali su po četiri za Koprivnicu.

Poreč i Solin odigrali su zadnji ogled u dvorani Marija i Lina u kojem je sastav Vedrana Mataije slavio 15:11 (7:6). U prvome dijelu oba sastava bila su jednaka. Igrao se pogodak za pogodak ali na predah ipak Poreč odlazi s minimalnim vodstvom. U nastavku Istrijani serijom 4-0 bježe na +4 (12:8) no odmah Solin postiže dva pogotka za redom pokušavajući uhvatiti priključak. Ipak novom serijom Poreča od tri zgoditka stvara se neuhvatljiva razlika za Dalmatince. Sjajni Mauro Brkić imao je šest golova za Poreč, dok je Mario Vrgoč dodao četiri za Solin, a odmah je iza njega Marko Marenić s tri.

Prethodni članakEHF Liga Prvaka: Ivan Čupić nakon utakmice Vardar vs Barca Lassa
Sljedeći članakSlavlje Vinkovčana za kraj Premijer lige