1. HRL za žene: Šest pobjeda domaćina i Podravke u gostima

591

Drugo kolo hrvatske ženske rukometne lige donijelo je očekivane pobjede domaćina, i super uvjerljivo slavlje Podravka Vegete u Sinju.

Premda je u Sinj doputovao bez Dejane Milosavljević i Marie Andree Ianasi, trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nije imao većih poteškoća da osvoji nove bodove. Dapače, to mu je bila sjajna prilika da svim igračicama da priliku za igru. Već do poluvremena rukometašice iz Koprivnice stvorile su šest pogodaka viška (11:17). U nastavku su još malo pojačale tempo i prohujale Sinjom s konačnih 20:37. Tjaša Stanko s osam pogodaka prvi strijelac gošći, kod domaćih najefikasnija Silvija Masnić s 7 pogodaka.

Lokomotiva je imala samo malo jači trening protiv novog prvoligaša iz Dugog Sela. Nenad Šoštarić je prema očekivanju isprobao sve snage. Lokosice su u prvom dijelu primile samo osam pogodaka. Čak 13 ih se upisalo među strijelce. Četiri igračice postigle su po četiri pogotaka – Kristina Prkačin, Paula Posavec, Dora Kalaus i Stela Posavec koja je jedina imala stopostotni učinak. 

Treći klub koji maksimalni učinak nakon dva kola je Bjelovar. Kada netko s 12 razlike pobijedi tradicionalno borbeni sastav iz Čakovca onda je sve jasno. Samo 15-tak minuta držao je priključak Zrinski. A onda je slijedila silovita serija domaćina i na predah se otišlo s plus sedam (15:8). Slično je bilo i u nastavku. Pet minuta prije kraja Bjelovarke su imale deset pogodaka razlike. Završilo je s uvjerljivih +12 (34:22). Lucija Ivanda osam pogodaka, Ema  Guskić šest kod domaćih, a u gostujućem sastavu najviše Ana Maria Gavrić sedam. Odlična na vratima Karmela Pokopac s 11 obrana.

Ako je suditi prema rezultatu nekako najlakši posao imala je ekipa Sesvete Agroproteinke. Murvica je imala snage za ozbiljan ritam samo u prvih 20. minuta. Plus osam s poluvremena (18:10) naraslo je na kraju na plus 15 (34:19). Sesvetski satav je na kraju imao čak 72 posto realizacije. Petra Dičak najefikasnija sa šest pogodaka. U redovima Murvice najbolja Ema Talan s četiri postignuta pogotka.

Neizvjestan susret odigrali su Koka i Dalmatinka. Domaće rukometašice su doduše stalno vodile, ali su nakon plus dva na predahu (12:10), prelomile susret tek u završnici. Još u 52-oj minuti bilo je samo minus dva za sastav iz Ploča 19:17. Ali iskusni dvojac Ivana Dežić i Ines Domjan nisu dopustile dramu u završnici,  jer su postigle četiri od posljednjih pet pogodaka Koke i bodovi su ostali u Varaždinu. Sa šest pogodaka Jelena Blažek najbolja kod Varaždinki, a isto toliko dala je i Josipa Oršulić kod gošći.

Nakon posrtanja u Sinju u prošlom kolu ambiciozne Osječanke, silno su željele do prvih bodova. I uspjelu su u tome.  Završnih 38:34 , pokazuje da se nisu igrale baš neke čvrste obrane. Nove prvoligašice ujedno i najmlađa ekipa lige, tako je sezonu otvorila s dva poraza.

Nakon tijesnog poraza na stru prvenstva protiv Zrinskog Splićanke su tražile priliku za iskupljenje. Umag je na to gostovanje stigao sa samo 11 igračica. Ali to ih nije spriječilo da vode sve do rezultata  20:20. Tada Splićanke preuzimaju kontrolu nad rezultatom i u pravoj maloj drami osvajaju prve bodove. S devet pogodaka Justina Stojanov najbolja kod splitskog sastava. Tena Mataija sa sedam kod Umaga.

1. HRL ŽENE – 2. KOLO
SINJ – PODRAVKA VEGETA 20:37
LOKOMOTIVA – DUGO SELO 55 32:17
BJELOVAR – ZRINSKI 34:22
KOKA – DALMATINKA 24:22
SESVETE AGROPROTEINKA – MURVICA 34:19
OSIJEK – 1234 VIROVITICA 38:34
SPLIT 2010 – UMAG 27:25

Prethodni članakPaket 24 liga: Najava utakmice RK Dubrava i MRK Sesvete
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: Derbiji domaćinima, drama u Dubrovniku i Varaždinu