Izbornik Lino Červar i reprezentativci posjetili Dječju bolnicu u Klaićevoj

253

Zagreb, 16. listopada 2018. – INA nastavlja dugogodišnji projekt pomaganja hrvatskim bolnicama i to donacijom Klinici za dječje bolesti Zagreb. Niko Dalić, član Uprave Ine, danas je svečano uručio ček od 100.000 kuna prof.dr.sc. Goranu Roiću, ravnatelju bolnice, a sredstva će biti iskorištena za uređenje dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju. INA je kroz 10 godina za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna kuna, a samo ove godine donira 800.000 kuna za osam zdravstvenih ustanova. Male pacijente su u obilasku Odjela ortopedije i abdominalne kirurgije razveselili i atletičarka Sandra Perković, izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar te igrači Zlatko Horvat, David Mandić i Marin Šipić koji su im podijelili prigodne poklone.

Niko Dalić, član Uprave Ine, ovom je prilikom izjavio: „Kontinuirano ulažemo u unaprjeđenje našeg poslovanja kako bismo posljedično imali prilike pomoći i našim sugrađanima. Projekt donacije hrvatskim bolnicama najbolji je primjer toga, a drago mi je da ponovno surađujemo i s Klinikom za dječje bolesti Zagreb. Ponosan sam da smo do sada ovoj bolnici donirali oko 700.000 kuna te tako doprinijeli u nabavi potrebne opreme i liječenju najmanjih pacijenata.“

Ravnatelj bolnice Goran Roić izjavio je: „Donacija Ine Klinici za dječje bolesti Zagreb ovoga će puta biti usmjerena uređenju i opremanju dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju, s ciljem unaprjeđenja skrbi za mentalno zdravlje prvenstveno kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece. Otvaranje Dnevne bolnice u KDBZ podiže kvalitetu zdravstvene skrbi unutar dječje i adolescentne psihijatrije, povećava broj pacijenata te značajno proširuje i unaprjeđuje dijagnostičke i terapijske mogućnosti u zaštiti mentalnog zdravlja djece.“

„Često čujem ljude kako kažu da nema empatije i osjećaja pomoći. A to nije tako, što dokazuje ovaj Inin potez koji je vrijedan svakog divljenja i riječi hvale. Nadam se da će ova gesta našeg rukometnog partnera biti putokaz i za sve druge koji mogu i žele pomoći našoj djeci. Pomagati drugima, a posebno djeci zadaća je svih nas. Stoga s velikim ponosom mogu istaknuti kako je Hrvatskom rukometnom savezu i pojedinim igračima muške seniorske reprezentacije veliko zadovoljstvo i sreća što su imali priliku za sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj akciji te se nadamo se ćemo moći uljepšati vrijeme provedeno u bolnici s mališanima i sljedeći puta,” zaključio je izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije, Lino Červar.

Briga o mentalnom zdravlju djece i adolescenata neizostavan je dio holističkog-cjelovitog pristupa u zdravstvenoj skrbi i liječenju djece koji se provodi i promiče u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Nakon što su 2018. preuredili prostore Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za pedijatriju, započeli su proširenje djelatnosti i pokretanje Dnevne bolnice te će se donirana sredstva uložiti u osiguranje tehnoloških uvjeta za provođenje specifičnih aktivnosti u programu za zaštitu mentalnog zdravlja kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece.

Prethodni članakEHF Kup: Težak ždrijeb za Nexe
Sljedeći članakNovi popis reprezentativki za susrete s Njemačkom