SEHA – Gazprom liga: Pravi uzvrat Nexea Vojvodini

362

Rukomešati Nexe-a pobijedili su novosadsku Vojvodinu 32:24 u 6. kolu SEHA – Gazprom lige, skupine A, i tako im na pravi način uzvratili za poraz u prvom kolu (29:23)

Domaći su već od početka , premda bitno oslabljeni (bez Halila Jaganjca, Ivana Sršena, Marija Tomića, Tomislava Kvasteka) dali do znanja gostima da će teško do bodova u Našicama. Poveli su 3:0. I držali tu prednost sjajnom obranom do sredine prvoga dijela. Onda su odjurili na pet razlike na ulasku u posljednjih deset minuta, da bi to do kraja u silovitom jurišu s dvije serije 4:0 i 3:0, digli na super uvjerljivih deset razlike (19:9). Vojvodina jednostavno nije imala odgovor niti na obranu Nexe, a još manje napad koji je s lakoćom realizirao sve što su zamislili.

U nastavku se ništa bitnije nije promijenilo. Imali su rukometaši iz Našica, prednost od 11 pogodaka u dva navrata i onda malo spustili gas pa je Vojvodina na kraju stigla do podnošljivog poraza, ako se minus osam tako može nazvati. Hrvoje Horvat je dao priliku svim igračima koje je imao u zapisniku, pa stoga i ne čudi podatak da ih je čak 12 na listi strijelaca. Najbolji Saša Barišić Jaman s devet pogodaka, od toga šest (uz sto postotnu realizaciju sa sedam metara). Pet je puta precizan bio Živan Pešić. Kod Vojvodine trojica igrača po četiri pogotka – Stefan Ilić, Stevan Sretenović i Jovica Nikolić.

To je druga pobjeda hrvatskog doprvaka u SEHA – Gazprom ligi i za sada su na pretposljednjem mjestu sa šest bodova.

SEHA – Gazprom liga: SKUPINA A, 6. KOLO
NEXE – VOJVODINA 32:24

Prethodni članakLiga prvakinja: Drugi poraz Podravka Vegete
Sljedeći članak1. HRL za žene: Lokomotiva čuva vrh, vrijedni bodovi Koke i Splita u gostima