Okupile se seniorske reprezentacije Hrvatske

1495

Uoči dvostrukog susreta s Njemačkom u zagrebačkoj Areni, u srijedu 23. listopada, okupile su se obje hrvatske seniorske reprezentacije. Jedinstvena  je to prilika da u jednom danu, na  jednom mjestu u akciji, vidimo obje seniorske reprezentacije, i to protiv  jedne od najmoćnijih rukometnih nacija svijeta. Rukometašice igraju u 17:00 sati, a rukometaši u 19:30 sati.

Rukometašice se okupljaju tri tjedna nakon kvalifikacijskih susret za EURO 2020. godine, koje su imale s Islandom i Turskom. To je njihov prvi nastup u Areni. Nažalost, nisu kompletne i to će biti veliki problem za izbornika Nenada Šoštarića. Naime, kako susret pada u tjednu koji za rukometašice nije tzv. EHF week, tako su klubovi u punom zamahu. Rukometašice Podravka Vegete tako su odlukom čelništva HRS-a i izbornika oslobođene obveza za ovu akciju. Liga prvakinja i susreti s Ferencvarošem prioritet su za ekipu iz Koprivnice.

Od onih koju dobile naknadni poziv otpala je Anamarija Boras koja je imala prometnu nesreću. Marina Glavan je u petak na ligaškom susretu osjetila koljeno i tek će detaljni pregledi otkriti u kakvom je stanju. U posljednji trenutak tako je pozvana Nataša Miočinović iz Umaga. Nenad Šoštarić tako na okupu ima vrlo mladu ekipu s mnogo debitantica.

Nenad Šoštarić, izbornik ženske seniorske reprezentacije:
Nismo kompletni, i to je velika šteta. Zato neću o onima kojih nema, već o onima koje su tu. To su igračice koje dobro igraju u hrvatskoj ligi. Kako će funkcionirati u reprezentacijii ostaje da vidimo. Prvi put igramo u Areni, pa je i to dodatno opterećenje. Zato molim sve one koji dođu da nas podrže i ohrabre. Njemačka je izuzetno moćna ekipa, što smo se uvjerili ljetos kada smo kompletni u Koprivnici uspjeli izvući remi, a u uzvratu smo poraženi.“

Rukometaši se u Arenu vraćaju nakon Europskog prvenstva 2018. godine kojemu je Hrvatska bila domaćin. Na popisu izbornika Line Červara čak je 26 igrača. Svi dakako ne mogu igrati, ali će obaviti određena testiranja, trenirati, razgovarati, snimati reklame. Izbornik voli reći kako reprezentacija nije zatvoren krug. Dapače. Svako tko vrijedi ima priliku izboriti svoje mjesto u njoj. A 2019. godina je izuzetno zahtjevna – od Europskog prvenstva, do olimpijskih kvalifikacija, kvalifikacija za SP, pa nadajmo se i Olimpijskih igara u Tokiju. To su praktički četiri natjecanja.

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije:
“Pozvali smo namjerno mnogo igrača. Želimo proširiti bazu reprezentacije, želimo vidjeti jesu li igrači spremni na žrtvu, u jednoj izuzetno zahtjevnoj i teškoj godini koja je pred nama. Dio njih je stigao s ozljedom poput Igora Karačića, ali su tu da razgovaramo, razvijamo momčadski duh. Želimo im predočiti naš plan, naše viđenje onoga što smo postavili kao cilj. O Njemačkoj ne treba trošiti riječi. Najjača liga svijeta, super moćna reprezentacija, izazov je za svakoga. Posebno kada igraš doma.“

U trenucima dok je trajalo okupljanje naših rukometašica i rukometaša u Hotel Panoramu stigli su i Nijemci. Svi će zajedno biti sljedeća dva dana do susreta u Areni. Obje hrvatske reprezentacije trenirat će i ujutro i navečer u Domu sportova, a Njemačka će svoje treninge obaviti u Kutiji šibica.

Prethodni članakOkupljanje juniorske reprezentacije
Sljedeći članakSeniorke uoči prijateljske utakmice s Njemačkom