Delegacija HRS-a otputovala u Egipat

236
Croatia-Denmark -Norway IHF Men Handball Championship 2025

Prije nekoliko mjeseci Hrvatski rukometni savez dogovorio je zajedničku suradnju s rukometnim savezima Danske i Norveške i pripremio kandidaturu za dobivanje muškog Svjetskog rukometnog prvenstva 2025./27. godine. Odluka o domaćinu biti će donešena u petak 28. veljače, oko 13 sati po egipatskom, odnosno 12 sati po hrvatskom vremenu, na redovitom kongresu IHF-a.

Delegacija HRS-a koju čini tročlano izaslanstvo: predsjednik Tomilsav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak i direktor marketinga Silvijo Njirić otputovala je u Kairo.
Uoči odluke, HRS je u suradnji s Danskom i Norveškom pripremio prezentaciju cijeloga natjecanja. Uz vrlo inspirativan uvodni film, čelnicima Svjetske rukometne fereracije bit će predstavljeni gradovi domaćini, raspodjela natjecanja po državama, ali i svi organizacijski aspekti prvenstva koje će biti logistički iznimno zahtjevno, jer na njemu sudjeluju 32 reprezentacije. Što se Hrvatske tiče treba reći, da se uz Zagreb, Split, Varždin i Poreč, planira održati jedan dio natjecanja u Dubrovniku koji bi do 2025. godine trebao dobiti novu dvoranu. Uz četiri klavilfikacijske skupine, u Hrvatskoj bi se igrale još dvije skupine drugoga kruga, President kup, dva četvrtfinala i jedno polufinale. Ostalo bi podijelile Danska i Norveška. Sama završnica pripala bi norveškom Oslu.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza:
I Hrvatska i Danska i Norveška imaju ogromno iskustvo u organizaciji velikih natjecanja. Rukometnu tradiciju također. Nadam se da će čelni ljudi svjetskog rukometa to prepoznati. Na pripremi ove kandidature HRS radi gotovo pola godine i vjerujem da ćemo uspjeti dobiti domaćinstvo. Svjetsko prvenstvo još nikada nisu zajednički organizirale tri zemlje, logistički će biti jako zahtjevno, tako de će biti izazov za sve. Ali siguran sam da ga možemo odlično organizirati, kao uostalom i sve rukometne priredbe do sada.

Prethodni članakPoznata satnica olimpijskih kvalifikacija u Parizu
Sljedeći članak1. HRL za žene: 18. kolo