Paket 24 Premijer liga: 17. kolo

552

Dva kola ostala su do kraja prvog dijela Paket 24 Premijer lige. I čini se da nas čeka nikada uzbudljivija završnica. Jedino što je ovoga trenutak sigurno, jeste to da će Duvrovnik završiti kao posljednji i u Ligu za ostanak ući bez bodova. Sve drugo je neizvjesno.

Gorica i Dubrava u međusobnom susretu odlučuju o prvom mjestu. Goričani trenutačno imaju bod više i dovoljan im je i remi. Ali tko u rukometu može igrati na remi. Posljednje tri sezone Dubrava je završavala ligu kao broj jedan. Sasvim je sigurno da to žele ponoviti, ali i uzvrattiti Gorici za težak poraz u prvom dijelu sezone kada su izgubili 36:24.

Zamet, Poreč i Spačva Vinkovci vode borbu za preostala dva mjesta u Ligi za prvaka. U ovom kolu, od njih, samo je Poreč domaćin i to Varaždinu koji je načet ozljedama. Pobjedom bi stigli na korak do biranog društva. Zamet mora u goste Bjelovaru koji želi bijeg sa začelja i što bolju poziciju uoči Lige za ostanak. Veliki je ispit pred Riječanima, koji su s gostovanja ove sezone donijeli samo tri od svojih 18 bodova. Slična je priča i s Vinkovčanima. Njih čeka put u Umag. Domaćin je bez pobjede već četiri kola. Spačva je specijalist za napete završnice, jer je zadnje tri sezone u posljednji trenutak uspijevala osigurati Ligu za prvaka. Mogu li to ponoviti i ovoga proljeća.

Najlakšu zadaću u 17. kolu imaju Sesvete koje dočekuju Dubrovnik. Silvijo Ivandija protiv svoje bivše ekipe, koja dolazi s novim trenerom Zdravkom Medićem, traži dva boda, sa željom da prvi dio natjecanja završi na petom mjestu i s najviše bodova krene  u Ligu za ostanak. Ukaže li mu se prilika, i poslože ostali rezultati, neće dakako odbiti ni mogućnost da uhvati posljednji vlak Lige za prvaka.

PAKET 24 PREMIJER LIGA: 17. KOLO

1. BJELOVAR – ZAMET
Mjesto igranja: Dvorana EP – Bjelovar
Suci: Dalibor JURINOVIĆ – Marko MRVICA
Početak utakmice: 19:14
Dana: 29.02.2020.
Nadzornik: Anto JOSIĆ

2. UMAG – SPAČVA VINKOVCI
Mjesto igranja: Stella Maris, Umag
Suci: Siniša Bosak – Željko HERCEG
Početak utakmice: 19:00
Dana: 29.02.2020.
Nadzornik: Siniša RUDIĆ

3. POREČ – VARAŽDIN 1930
Mjesto igranja: SD Veli Jože, Poreč
Suci: Nikola KNEŽEVIĆ – Dalibor TUNUKOVIĆ
Početak utakmice: 19:00
Dana: 29.02.2020.
Nadzornik: Boris ĆAĆIĆ (PlanetSport)

4. SESVETE – DUBROVNIK
Mjesto igranja: SŠ Jelkovec – Sesvete
Suci: Matija GUBICA – Boris MILOŠEVIĆ
Početak utakmice: 19:45
Dana: 29.02.2020.
Nadzornik: Davor TOR

5. DUBRAVA – GORICA
Mjesto igranja: SD Dubrava, Zagreb
Suci: Tomislav CINDRIĆ – Robert GONZUREK
Početak utakmice: 19:00
Dana: 01.03.2020.
Nadzornik: Robert KOBER (PlanetSport)

Prethodni članak1. HRL za žene: 18. kolo
Sljedeći članakHrvatska, Danska i Norveška domaćini Svjetskog prvenstva 2025. godine