EHF LIGA PRVAKA: PPD Zagreb želi proći skupinu

125

Nakon što su rukometašice prošloga vikenda otvorile svoje natjecanje u Ligi prvakinja na red dolaze rukometaši. Liga prvaka igra se ove sezone u novom formatu s dvije skupine po osam ekipa, ali i u novim terminima. Nema više takozvanih elitnih skupina. Ostala je samo krema europskog rukometa. Među njima je i PPD Zagreb kojemu će to biti 27-ma sezona , od 28 koiliko ih ima u povijesti što je apsolutni rekord. S gotovo novom momčadi i novim trenerom Igorom Vorijem, nikada ambiciozniji, željniji uspjeha. Igra se srijedom i četvrtkom i to u 18.45 i 20.45 po dva susreta u svakom terminu. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se rukomet izboriti za svoju gledanost u borbi s nogometnom Ligom prvaka i Europskom ligom. 

PPD Zagreb je u B skupini s Barcom, Telekom Veszpremom, Kielom, Aalborgom, Nantesom, Motorom i Celjem. Tu su dakle tri kluba sudionika Final 4 u Kelnu u prosincu ove godine, svaki od njih legitimni kandidat za naslov europskog prvaka. Ni raspored ga nije mazio jer nakon Kiela s kojim otvara Ligu prvaka, u drugom kolu mora u Veszprem. Kada na sve to dodamo da će se u Areni igrati bez publike jasno je kako tešku zadaću ima Igor Vori.

Plinari su puno mijenjali ove sezone. Otišlo je čak deset igrača, od kojih će posebno teško biti nadoknaditi izostanak dugogodišnjeg kapetana Zlatka Horvata. U Zagrebu više nisu ni Aleksandar Špende, Kristian Bećiri, Ante Gadža, Josip Vekić, Josip Ereš, Nenad Kostetski, Gašper Hrasnik, a prestali su igrati Arijan Jović i Damir Bićanić. Došlo je šest novih – Nemanja Obardović (Meshkov Brest), Senjamin Burić (HBC Nantes), Vlado Matanović (Gorenje), Todor Jandrić (Metaloplastika), Žiga Mlakar (Wisla Plock) i Mario Vuglač koji je praktički imao dvogodišnju pauzu.

Skupina je teška, ali ne i neprolazna. Zagrebova realnost je borba s Aalborgom, Nantesom, Motorom i Celjem za prolazak skupine. Podsjećamo, dvije najbolje ekipe svake skupine idu u četvrtfinale, a dvije najslabije ispadaju. Klubovi od trećeg do šestog mjesta igraju osminu finala. U posljednje tri sezone Zagrebu je to uspjelo samo jedanput. Novi trener Igor Vori svjestan je težine posla i zahtjeva kluba.

Iza nas su naporne pripreme, ali najbitnije je da smo puni volje, želje i motiva za dokazivanjem na najvišoj mogućoj razini. U goste nam dolazi aktualni osvajač Bundeslige, ekipa koja će nastupiti na Final 4 turniru Lige prvaka, momčad izuzetnih pojedinaca koja je od ljeta još dodatno pojačana Sagosenom. Ukratko, izraziti favorit ne samo u našoj utakmici nego u natjecanju općenito. Na svakoj poziciji imaju reprezentativca neke zemlje, igraju brzi i agresivni rukomet i smatram da je to trener Filip Jicha odllično posložio i uigrao. Mi se, s druge strane, nećemo unaprijed predati niti sutra, ni prije bilo koje utakmice koja nam dolazi. Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu tu se nalazimo u problemu jer imamo dosta ozlijeđenih igrača. Iskreno se nadam da će se neki do sutra zakrpati i pojaviti u momčadi. Mi smo malo potonuli nakon svega što nam se dogodilo u Zadru, ali skupili smo glave i spremni smo sutra odraditi tu utakmicu najbolje što možemo

PPD zagreb i Kiel igrali su do sada međusobno 14 puta. Njemački sastav ima pobjedu više (6), Zagreb (5), a tri susreta završila su neodlučeno. Kapetan Kiela je naš Domagoj Duvnjak, koji je upravo iz Zagreba krenuo na svoje njemačko putovanje koje evo traje već 11 godina.

Inače, Hrvatska može bit jako ponosna, jer će u Ligi prvaka osim zagrebaša ove sezone imati ukupno 16 svojih predstavnika u devet različitih klubova. I za kraj važna informacija   PPD Zagreb je odgovorio na molbu Kiela i promijenio satnicu susreta u četvrtak 17. rujna kako bi njemačka momčad mogla poletjeti zagrebačke zračne luke prije 22 sata. Igra se dakle u 18.45, a ne kako je prvobitno bilo najavljeno u 20.45.

Prethodni članakDELO EHF Liga prvakinja: Prvi bodovi za Podravka Vegetu
Sljedeći članakEHF Liga prvaka: Očekivani poraz PPD Zagreba