DELO EHF Liga prvakinja: Neočekivan i skup poraz Podravke

522
RK Podravka vs ŽRK Murvica, 1. Hrvatska rukometna iga za žene, 23.09.2020

Rukometašice Podravka Vegete poražene su u trećem kolu DELO EHF Lige prvakinja. Nakon velike borbe u Koprivnici su izgubile od Borussie Dortmund, 25:26 i tako ispustile vrlo dragocjene bodove.

Nije Podravka izgledala dobro od samog početka. Nikako nije uspijevala naći rješenje za vrlo agresivnu i pokretljivu obranu Borussije u prvom dijelu. Gošće su vodile veći dio tog poluvremena i samo zahvaljujući sjajnoj Yuliyi Dumanskoj, Podravka nije imala veći zaostatak od dva pogotka. Izvrsna Rumunjka, inače rođena u Ukrajini, skupila je osam obrana u prvih 20 minuta. Podravka je imala tri vodstva s po jedan pogodak razlike. Na predahu je sastav iz Dortmunda vodio 15:14.

Sličan je bio i početak drugog dijela. Opet gošće bježe najprije plus dva, a zatim tri razlike 15:18. Podravka odgovara serijom 5:2, i u 40. minuti dolazi do izjednačenja. Ali uporne i čvrste gošće ne ispuštaju vodstvo. Kod Podravke se polako počinje osjećati umor. Zlatko Saračević pokušava obranom 5- 1, s Korinom Karlovčan naprijed. Ali Njemice imaju rješenje i za to. Nakon što je Selena Milošević osigurala 25:25 sa sedam metara, Borussia ne koristi napad i otvara put Podravkašicama do vodstva. Ali Azenaide Carlos ne uspijeva pogoditi iz relativno čiste situacije i Njemice zabijaju na drugoj strani. Dvadeset i tri sekunde ostale su još Podravki za posljednji napad i osvajanje barem boda. Domaći trener logično zove minutu predaha. Nažalost ni to nije pomoglo jer je igračica iz Angole ponovno pogriješila i Borussia odnosi velike bodove iz Koprivnice.

Po šest pogodaka postigle su Lamprini Tsakalou i Azenaide Carlos. Za tih 12 pogodaka potrošile su 27 udaraca. Kod gošći najbolja Alina Grijseels sa sedam pogodaka

DELO EHF LIGA PRVAKINJA: SKUPINA B, 3. kolo
PODRAVKA VEGETA – BORUSSIA DORTMUND 25:26

Prethodni članakIHF: Poznata satnica nastupa na SP, na popisu 20 igrača
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: Podjela plijena domaćina i gostiju