Veliki porast zanimanja za mlađe liga žena

1108

Iz dana u dan u Hrvatski rukometni savez (HRS) stižu sve ljepše i bolje vijesti. Nakon izvrsnog prošlog vikenda, položenog testa digitalizacije sustava, početka online vođenja liga, live streama koji je izazvao silno zanimanje prijatelja rukometa, pa čak i pad web stranice HRS-a zbog silne želje da se prate rezultati i razvoj događaja u sedam liga koje su započele natjecanje, nove dobre vijesti stižu iz liga mlađih uzrasta žena.  

U 12 liga za mlađe uzraste ukupno su se prijavila 144 kluba. To je deset posto više nego prošle sezone kada smo ukupno imali 130 klubova. Tako ćemo ove godine imati čak pet liga u kategoriji do 12 godina (U 12), četiri lige u kategoriji do 14 godina (U 14) i tri lige u kategoriji do 16 godina (U 16). Drugim riječima to znači da će se bez završnice odigrati čak 853 utakmice.

Divne su to vijesti kada znamo da su brojke djevojčica koje počinju igrati rukomet i onih koje ga napuštaju posljednjih godina bile u ozbiljnom padu.

Početak natjecanja mlađih uzrasta za žene planiran je za studeni, kako bi se klubovima ostavilo dovoljno vremena za pripreme i izbjegle moguće ozljede. U kalendaru će također biti ugrađeni i rezervni termini u slučaju da su dvorane, a riječ je uglavnom o školskim dvoranama zauzete ili zbog epidemioloških preporuka HZJZ.

Prethodni članakDojmovi reprezentativki nakon prvog okupljanja I Seniorke
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: Gledajte utakmice UŽIVO!