1. HRL – Žene: Bjelovar pjevajući iz Osijeka, Umag iz Ploča

1102

Drugo kolo 1. hrvatske rukometne liga za žene bilo je puno dobrih susreta. Obilježila ga je Podravka pobjedom nad Lokomotivom sredinom tjedna, a svoj obol dali Bjelovar i Umag s gostujućim pobjedama, a Sinj pomalo iznenađujućim remijem s Kokom.

U mini derbiju Osijeka i Bjelovara slavila je ekipa koji vodi Hrvoje Cikoja. Gošće su od početka bile dominantne. Sve do sredine poluvremena imale su pogodak ili dva razlike. A onda su u završnici prvog dijela napravile niz od pet pogodaka za redom i mirno otišle na predah. Ništa značajnije nije se promijenilo u nastavku. Pokušavao je Osijek sve ne bi li izbjegao poraz na otvaranju sezone u Zrinjevcu, ali nije uspio. Dora Lacković je imala savršenu večer jer od 18 pokušaja 14 puta pogodila mrežu Bjelovarki. Na drugoj strani izvrsna je bila Ana Malec s deset pogodaka.

Umag je u Pločama stigao sa statusom laganog favorita. I opravdao ga je. Nakon 15-tak minuta ravnopravne igre, Umag je prvu osjetniju prednost stvorio u završnici prvoga dijela kada je pobjegao na 11:15. Tri razlike bilo je na poluvremenu 14:17, i tračak nade kod domaćih još je postojao. Kada su u 41. stigle do izjednačenja 20:20, sve je bilo otvoreno. Ali čini se da ih je taj jaki ritam previše iscrpio, jer su u posljednjih 15 minuta postigle samo tri pogotka i morale potpisati predaju. Po pet pogodaka za Dalmatinku dale su Magdalena Žderić i Anđela Zelić. Gošće je pak kao najefikasnija predvodila Tina Barišić sa šest pogodaka.

Koka je bila ispod svoje razine u susretu sa sinjskim rukometašicama. Gošće su od starta držale sve u svojim rukama. U 38. minuti imale su čak osam pogodaka prednosti 12:20, pa se može reći da je Koka napravila mali podvig osvajanjem boda. Osim početnih 1:1, i završnih 24:24, Varaždinke ni jednog trenutka nisu vodile. Pogodak vrijedan boda zabila je Matilda Mrazović pedesetak sekundi prije kraja. Sa sedam pogodaka najpreciznija u domaćim redovima Tea Jalušić. Ali stvarna junakinje je Gabrijela Bešen koja je imala 18 obrana. Kod gošći tri igračice po pet pogodaka – Ana Lovrić, Gabrijela Gudelj i Martina Čović. 

Kao što se i očekivalo, Sesvete i Split nisu imali previše poteškoća s 1234 Viroviticom i Zrinskim. Sesvećanke su otvorile susret s 8:0 i praktički tog trenutka upisale prve bodove ove sezone. U nastavku su imale i plus 14. Lucija Krezo, Ana Pehar i Lara Burić dale su po šest pogodaka za domaći sastav, u kojem se još posebno istaknula vratarka Petra Lovrenčević s 19 obrana. Kod gošći prvo me Nika Deskar s osam pogodaka. Split 2010 je pak imao otvaranje od 10:3. Do poluvremena, Čakovčanke su ipak malo popravile dojam i na predah otišle s minus pet (16:11). Sa sedam pogodaka Klara Birtić najbolja u splitskim redovima. Kod gošći uobičajeno Lea Vukojević prvi strijelac sa šest pogodaka.

Najneizvjesniji susret 2. kola odigrale su rukometašice Murvice i Dugog Sela 55. Tu su gošće imale prednost veći dio prvog poluvremena. Ne doduše neku posebno veliku, ali ipak su vodile. Na predah se otišlo s 11:11. Onda minimalna prednost seli na stranu Murvice. Trideset minuta igralo se praktički pogodaka za pogodak. Trenutak odluke bio je pogodak Petre Filipović 18 sekundi prije kraja. Inače najbolji strijelac domaćina bila je Silvija Masnić s pet pogodaka. Kod gošći Anamarija Galić i Josipa Bebek, također po pet.

1. HRL ZA ŽENE: 2. KOLO
LOKOMOTIVA – PODRAVKA S.d.o.o. 30:34
OSIJEK – BJELOVAR 27:33
KOKA – SINJ 24:24
DALMATINKA – UMAG 25:26
SESVETE  -1234 VIROVITICA 33:20
SPLIT 2010 – ZRINSKI 32:26
MURVICA – DUGO SELO 55 24:23

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Gledajte nas na malim ekranima!
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Dubravi derbi, prvi poraz Sesveta i prvi bodovi Zameta