SPORTFEST POREČ: Predstavljena digitalizacija Hrvatskog rukometnog saveza

220

Drugi dan SPORTFESTA POREČ, jedinstvene manifestacije sportskog sajma, zabave i konferencije, na štandu Hrvatskog rukometnog saveza održana je konferencija za medije na kojoj je brojnim novinarima koji prate tu priredbu  predstavljena digitalizacija HRS-a.

Jedan od kreatora digitalizacije, koji je uložio mnogo sati rada, truda i energije u osmišljavanju cijele koncepcije, Matija Teur, pojasnio je okupljenim novinarima da je Hrvatski rukometni savez  radio na tom projektu tijekom cijelog razdoblja lockdown-a i ljeta. Na primjeru nekoliko utakmica nove sezone novinarima su predstavljene sve prednosti novog  sustava online vođenje liga, detaljne statistike utakmica, komunikacije između klubova i Saveza, ali i marketinške te medijske pokrivenosti natjecanja najvišeg ranga. Jednom riječju novinari su na uvid dobili iskorak u doba u koje je zakoračio Hrvatski rukometni savez.

„S ponosom možemo reći da se danas sve lige i sva natjecanja HRS-a odvijaju online i prate statistički kao da je riječ o svjetskom ili europskom prvenstvu. Isto tako svi susreti najvišeg stupnja u ženskoj i muškoj konkurenciji se ne samo snimaju, a najmanje dva susreta idu u izravnim televizijskim prijenosima, nego su nakon 24 sata pohranjeni na jednom mjestu i klubovi ih preko svog računa mogu pogledati koliko god puta požele. Slična je situacija s fotografijama susreta, ali izjavama prije i nakon utakmice koje šaljemo medijima. Papire smo skoro gotovo u potpunosti ukinuli„ – rekao je Teur.

Inače na SPORTFESTU ove su godine sudjelovali brojni izlagači, ali i gosti Konferencije. Bili su tu državni tajnik SDUŠ-a Tomislav Družak, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, olimpijski pobjednici Sara Kolak, Giovanni Cernogoraz, predsjednici Hrvatskog košarkaškog i gimnastičkog saveza Stojko Vranković, Mario Možnik i mnogi drugi.

Prethodni članakGledajte najbolji rukomet na malim ekranima!
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Uvjerljive pobjede Bjelovara i Koke, Zrinski i Murvica podijelili bodove