EHF Liga prvaka: Kiel na Veszprem, Barca čeka PSG

149

U Beču su ždrijebom određeni parovi polufinala Lige prvaka. Ples kuglica tako je spojio THW Kiel i Telekom Veszprem, odnosno Barcu i PSG. Final 4 Lige prvaka igra se ove godine, 28. i 29. prosinca. Naime, zbog pandemije korona virusa (COVID-19), odgođeno je njegovo  odigravanje koje je bilo planirano za kraj svibnja. Nakon toga, Europska rukometna federacija (EHF) imala je u planu održati Final 4 prije početka nove sezone, odnosno početkom rujna. Ali je i to morala odgoditi zbog problema s koronom. Na kraju je EHF pronašao solomonsko rješenje i Final 4 smjestio na isteku ove godine.

Od četiri ovogodišnja sudionika Final 4 Lige prvaka naslove pobjednika imaju Barca i Kiel. Španjolski velikan je apsolutni rekorder s devet naslova prvaka Europe i još četiri finala. Kiel je s druge strane triput bio pobjednik toga natjecanja, a ima i četiri poraza u finalima. Telekom Veszprem je pak četiri puta igrao finale Lige prvaka i još nikada nije uspio osvojiti naslov. PSG je u tom društvu najslabiji po nastupima u završnim susretima jer ima samo jedno finale i poraz 2017. godine od Vardara.

Za nas će Final 4 biti posebno zanimljiv jer ćemo imati trojicu naših igrača u Koelnu. Domagoj Duvnjak će kao kapetan predvoditi THW Kiel protiv Manuela Štrleka. Najbolji igrač Europskog prvenstva ove godine ima naslov pobjednika Lige prvaka iz 2013. godine s HSV Hamburgom. Manuel Štrlek je pak taj trofej osvojio s VIVE Kielceom 2016. godine. I Luka Cindrić ima naslov europskog prvaka s makedonskim Vardarom 2017. godine. Tko će slaviti ove godine tek ćemo vidjeti.

VELUX FINAL 4 LIGA PRVAKA:
28.12.2020. POLUFINALE
THW KIEL – TELEKOM VESZPREM
BARCA – PSG

29.12.2020.: 3. MJESTO I FINALE

Točna satnica polufinala biti će određena naknadno.Izvor fotografije: Screenshot YouTube The Home of Handball

Prethodni članakHZJZ: Dopuna odluke o testiranju na Covid 19
Sljedeći članakEHF Europski kup: Samo jedan susret Bjelovara i Jagodine