EHF EURO 2020: Hrvatska reprezentacija doputovala u Dansku

1690

Nakon jednotjednih priprema u Poreču, hrvatska ženska seniorska reprezentacija otputovala je i sretno stigla u Dansku, na Europsko prvenstvo ili EHF EURO 2020, kako je službeni naziv tog natjecanja po Europskoj rukometnoj federaciji (EHF-u). Izbornik Nenad Šoštarić nikad do sada nije imao toliko poteškoća s okupljanjem i izborom igračica kao uoči ovog natjecanja, jer mu gotovo cijela jedna postava nije na rasoplaganju zbog ozljeda i korona virusa. Praktički do ulaska u zrakoplov,  Hrvatska nije znala u kojem će sastavu igrati na europskoj smotri.

Naime, ozlijeđenom dvojcu Ivani Kapitanović i Ivani Dežić, na popisu onih koje su morale otkazati pripreme i nastup zbog korone, našlo se  još šest igračica Podravka Vegete, te jedna Koke. Bez nekih od njih, idealna postava reprezentacije je nezamisliva.

S obzirom na sve poteškoće, iluzorno je očekivati velike stvari. Tim prije, jer je skupina u kojoj igra Hrvaska izuzetno jaka. Tu su svjetske prvakinje Nizozemke, Srbija koja je bila šesta u Japanu prošle godine, te Mađarska koja ima najjaču ligu svijeta ovoga trenutka. Ali izbornik Nenad Šoštarić i njegove djevojke ne idu s bijelom zastavom.

Konačan popis igračica koje će nas predstavljati na Europskom prvenstvu:

 1. TEA PIJEVIĆ, ALBA FEHERVAR KC
 2. LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 3. PAULA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 4. ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 5. TENA JAPUNDŽA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 6. JOSIPA MAMIĆ, ŽRK BJELOVAR
 7. KATARINA JEŽIĆ, HC SIÓFOK KC
 8. ANA DEBELIĆ, ASTRAKHANOCHKA
 9. ĆAMILA MIČIJEVIĆ, METZ HANDBALL
 10. MARIJETA VIDAK, ŽRK UMAG
 11. KRISTINA PRKAČIN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 12. LARISSA KALAUS, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 13. DORA KALAUS, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 14. STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 15. VALENTINA BLAŽEVIĆ, CS MAGURA CISNADIE
 16. DORA KRSNIK, PLAN DE CUQUES HB

STRUČNO VODSTVO:

 1. NENAD ŠOŠTARIĆ, izbornik
 2. SNJEŽANA PETIKA, trener
 3. MATIJA BILUŠIĆ, trener vratarki
 4. VESNA HODIĆ, fizioterapeut
 5. GORAN KRUŠELJ, fizioterapeut
 6. TOMISLAV KUKIN, liječnik
 7. LJERKA VRESK, tehnički menadžer
 8. IVICA MARAŠ, media manager
 9. IVICA UDOVIČIĆ, direktor nacionalnih selekcija

Kao što je poznato od ranije, Hrvatska će svoje susrete prvog kruga igrati u Koldingu. Bit će to po svemu posebno prvenstvo, s najstrožim epidemiološkim mjerama koje jedan sportaš može zamisliti. Ukratko, osim brojnih testiranja koje su morale obaviti tijekom priprema, svaka reprezentacija bit će testirana odmah po dolasku u Dansku. Dok ne budu poznati rezultati tih testova, igračice će morati boraviti u svojim sobama. Inače, svim reprezentacijama strogo je zabranjeno napuštanje hotela. One će nakon utakmica, iz dvorana, bez tuširanja odmah ići u hotelske sobe. Svaka reprezentacija trebala bi imati svoj kat, na kojem će im biti servirani obroci, tako da osim na terenu, nije moguća međusobna komunikacija igračica iz različitih reprezentacija.

Prethodni članakDojmovi Ćamile Mičijević uoči odlaska u Dansku! I EHF EURO 2020
Sljedeći članakKod Ćamile u fotelji je naša vratarka Tea Pijević! I EHF EURO 2020